Κάτι αλλάζει στο Μπορντό

Λευτέρης Ντανοβασίλης
Κάτι αλλάζει στο Μπορντό

bet365

Η Μπορντό εμφανίζεται συνεχώς βελτιωμένη και θέλει να ξεκινήσει με θετικό... πρόσημο το 2012, υποδεχόμενη την γεμάτη ελλείψεις Βαλενσιέν στην επανέναρξη της Λιγκ 1.

ΜΠΟΡΝΤΟ: Τα πράγματα έχουν αρχίσει να βελτιώνονται στο Μπορντό, με τους Γιρονδίνους να μαζεύουν σιγά-σιγά βαθμούς και να ανεβαίνουν στην 10η θέση. Ο Ομπρανιάκ υπέγραψε για τα επόμενα 3,5 χρόνια και είναι πολύ πιθανό να κάνει το ντεμπούτο του στο παιχνίδι, ενώ η ψυχολογία βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα μετά την πρόκριση στο Κύπελλο επί της Σεντ Ετιέν στα πέναλτι στο «Ζοφρουά Γκισάρ». Σημαντική η απουσία του Σανέ, ενώ μεγάλη απώλεια αν ο Γκουφράν δεν προλάβει το παιχνίδι.

ΒΑΛΕΝΣΙΕΝ: Η Βαλενσιέν έμαθε να ζει χωρίς τις σημαντικές απουσίες και κατάφερε να πάρει σημαντικές νίκες στο τέλος του 2011, ενώ το 2012 την βρήκε να φεύγει με νίκη από το Λε Μαν (2-0) και να παίρνει την πρόκριση για το Κύπελλο. Η δουλειά του Ντάνιελ Σάντες αρχίζει να φαίνεται στον γαλλικό βορρά, όμως με το Κόπα Άφρικα το απουσιολόγιο μεγαλώνει και η ομάδα συνεχώς αποδυναμώνεται, ενώ παραμένει χωρίς νίκη μακριά από το «Ενό»...

ΑΠΟΥΣΙΕΣ

Μπορντό:
Οι βασικοί Λουντοβίκ Σανέ και Σεΐκ Ντιαμπατέ βρίσκονται με τις πατρίδες τους στο Κόπα Άφρικα, ενώ ο πιο φορμαρισμένος παίκτης της ομάδας με το τέλος του 2011, Γιοάν Γκουφράν, είναι αμφίβολος για το παιχνίδι.

Βαλενσιέν: Πολλές οι απουσίες και πάλι για την Βαλενσιέν. Ο βασικός κεντρικός αμυντικός Λεκά θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν λόγω τραυματισμού, ενώ ο εξαιρετικός μέσος Κοάντ ακόμη δεν είναι έτοιμος. Οι βασικοί Ρεμί και Ανγκουά είναι στην Αφρική για το Κόπα Άφρικα, ενώ πολύ δύσκολα θα είναι έτοιμοι οι βασικοί Ντοσεβί και Πιζόλ, με τον Κάρλος Σάνστες να είναι και πάλι αμφίβολος.

ΦΟΡΜΑ (τελευταία 5 παιχνίδια)

Μπορντό

Ρεν-Μπορντό 1-0
Μπορντό-Σοσό 1-0
Μαρσείγ-Μπορντό 0-0
Μπορντό-Νανσί 2-0
Μπορντό-Καέν 2-0
Ντιζόν-Μπορντό 2-0

Βαλενσιέν
Βαλενσιέν-Λιόν 1-0
Νις-Βαλενσιέν 2-0
Βαλενσιέν-Μονπελιέ 1-0
Εβιάν-Βαλενσιέν 2-1
Τουλούζ-Βαλενσιέν 2-0
Βαλενσιέν-Οσέρ 2-1

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ: 3-1-1 (Ν-Ι-Η)
2010-11: 2-2
2009-10: 2-0
2008-09: 1-2
2007-08: 3-1
2006-07: 2-0

ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Μπορντό (Φρανσίς Ζιλό):
Καρασό, Τρεμουλίνας, Πλανίς, Ενρίκε, Μαριάνο, Πλάζιλ, Ενγκεμό, Μπορίς-Μπελέ, Σαϊβέ, Μπεγιόν (Γκουφράν), Μοντέστ.

Βαλενσιέν (Ντάνιελ Σάντες): Πενετό, Ματέρ, Ιζιμάτ Μιρίν, Σμιτς, Μπονγκ, Λοριό, Σάες, Ντουκουρτιού, Ντανίκ, Καντίρ, Αμπουμπακάρ.

 

Τελευταία Νέα