Τα Oscar της Πριμέρα (vids)

Γιώργος Καραμάνος
Τα Oscar της Πριμέρα (vids)

bet365

To fair play της Μπάρτσα, το παράπονο του Κριστιάνο, οι γκολάρες σε Μπέτις, Βαλένθια, το ντεμπούτο του Μανόλο Χιμένεθ στη Σαραγόσα. Η 18η αγωνιστική μέσα από το μάτι του gazzetta.gr.

ΣΕΝΑΡΙΟΥ: Το καταλανικό ντέρμπι τα είχε όλα. Μεγάλες αποκρούσεις, καλές φάσεις, διαιτητικά εγκλήματα και δηλώσεις, πολλές δηλώσεις. Η είδηση είναι πως η Εσπανιόλ φρέναρε τη Μπαρτσελόνα που ήταν ξεκάθαρα ανώτερη. Εχασε όμως σωρεία ευκαιριών, για να ισοφαριστεί στο 87'. Στο 90' ο Πικέ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Πέδρο πήγε να πανηγυρίσει το βέβαιο γκολ, αλλά ας όψεται ο διαιτητής που δεν έδωσε πέναλτι το σταμάτημα της μπάλας λίγο πριν τη γραμμή από το χέρι του Ραούλ Ροδρίγκεθ. Και η Ρεάλ στο +5!

ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ: Δεν έκανε το καλύτερο παιχνίδι του. Εντούτοις μοίρασε δύο ασίστ αν και όποτε έπαιρνε τη μπάλα στα πόδια του, μάλλον την ταλαιπωρούσε κάπως. Το κοινό στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» όμως αποδοκίμασε τον Κριστιάνο Ρονάλντο και εκείνος όταν διαμόρφωσε το 5-1, δεν πανηγύρισε. Ο Κρισττιάνο είναι ιδιαίτερος χαρακτήρας και η σχέση του με την... εξέδρα περνάει κρίση μετά το κακό ματς που έκανε με τη Μπάρτσα. Το περίεργο με αυτούς τους οπαδούς της Ρεάλ είναι πως το παλικάρι έχει βάλει 21 γκολ σε 18 αγώνες, κάτι που έχει να συμβεί στην Πριμέρα εδώ και 61 χρόνια!



Β' ΡΟΛΟΥ: Από το ξεκίνημα το ντέρμπι έδειχνε πως δεν θα είχε καλό αποτέλεσμα για τη Μπαρτσελόνα. Η Εσπανιόλ μπήκε πιο δυνατά και χρειάστηκε ο Βίκτορ Βαλδές να κάνει την απόκρουση της σεζόν (έτσι την θεωρεί ο ισπανικός Τύπος) στην κεφαλιά του Βερδού. Πετάχτηκε στο δεξί δοκάρι του και έβγαλε τη μπάλα σχεδόν από μέσα.



ΑΤΑΚΑΣ: «Εάν ο διαιτητής δεν είδε πέναλτι, σημαίνει πως δεν υπήρξε πέναλτι!» Αυτή η φράση αναφορικά με το ολοκάθαρο χέρι του Ραούλ Ροδρίγκεθ στο 90' κόντρα στη Μπαρτσελόνα, δεν βγήκε από το στόμα ανθρώπου της Εσπανιόλ. Εκείνος που την ξεστόμισε ήταν ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ροσέλ, ο οποίος κινήθηκε στο ίδιο μήκος με τον προπονητή της ομάδας, Πεπ Γκουαρδιόλα που αρνείται να σχολιάσει τη διαιτησία. Καμία σχέση δηλαδή με οσα ζούμε στην Ελλάδα.

ΤΟ ΓΚΟΛ:
Το δεύτερο γκολ της Μπέτις στη νίκη (2-0) επί της Σπόρτινγκ Χιχόν αποτελεί σεμινάριο αντεπίθεσης, με τον Χόρχε Μολίνα να το τελειώνει τόσο απλά και φινετσάτα.



Ο Αρίτς Αντούριθ δεν είχε κάνει φέτος σεφτέ στην Πριμέρα. Η Βιγιαρεάλ προηγήθηκε με 2-0 της Βαλένθια. Στο 2-1 ο Βάσκος επιθετικός μπήκε αλλαγή και στο 87' πέτυχε την ισοφάριση (2-2), τιμώντας τη δική του παράδοση που τον θέλει να σκοράρει εδώ και τρία χρόνια στην πρώτη αγωνιστική του νέου έτους.




CASTING ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ: Με σύστημα 4-4-2 οι καλύτεροι 11 αυτής της εβδομάδας ήταν οι εξής...
Μουνούα (Λεβ.)
Αμάτ (Εσπ.) Μπερνάρντο (Σαντ.) Σέρχιο Ράμος (Ρεάλ) Νάτσο (Μπέτις)
Θουρουτούθα (Σοσ.) Τιάγκο (Ατλ.) Μίτσου (Βαγιε.) Ακόστα (Σαντ.)
Μπενζεμά (Ρεάλ) Σάντα Κρους (Μπέτις)


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ:

Το φάντασμα του Αλβαρο Νεγρέδο περιφέρεται στο «Βαγιέκας» μετά την ήττα της Σεβίλλης από τη Ράγιο Βαγιεκάνο.


Ο Μανολο Χιμένεθ φόρεσε για πρώτη φορά τη φόρμα της Σαραγόσα, αλλά το ντεμπούτο του συνδυάστηκε με την ήττα στη Σαντατέρ.


ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ: Ο Χοσέ Αντόνιο Ρέγιες ήταν το πρόσωπο της αγωνιστικής. Η επιστροφή του στη Σεβίλλη έπειτα από επτά χρόνια και κάτι μήνες, συνοδεύτηκε με την υπόσχεση για μεγάλη μπάλα. Τελικά το ντεμπούτο του στην έδρα της ταπεινής Ράγιο Βαγιεκάνο συνδυάστηκε με ήττα (2-1), με τον ίδιο να είναι ανύπαρκτος σε όλο το ματς.

 

Τελευταία Νέα