Πολίτες της κορυφής (vids)

Γιώργος Κοντογεώργης
Πολίτες της κορυφής (vids)

bet365

Είχε να σκοράρει δύο ματς και ξέσπασε στην Λίβερπουλ. Η Σίτι διέλυσε 3-0 τους Reds στο Μάντσεστερ και βρέθηκε με ματς περισσότερο στο +3 από την Γιουνάιτεντ.

Τα είχε όλα το πρώτο ματς της ομάδας του Ρομπέρτο Μαντσίνι για την νέα σεζόν και happy end για το σύνολο του Ιταλού τεχνικού που σε 8ο εντός έδρας ματς φέτος βάζει τουλάχιστον 3 γκολ. Οι Πολίτες έκαναν ποδαρικό με το δεξί του Κουν Αγουέρο και άφησαν πίσω την ήττα από την Σάντερλαντ, ενώ βρέθηκαν στο +3 από την Γιουνάιτεντ, η οποία παίζει εκτός έδρας με την Νιούκαστλ την Τετάρτη (04/01).

Η Λίβερπουλ ήταν η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με παθητικό 15 γκολ πριν το ματς, ενώ μόλις σε έναν αγώνα (Τότεναμ, 4-0) είχε δεχθεί πάνω από ένα τέρμα. Αν και στο 8' ο Ντάουνινγκ έχασε στο τετ α τετ από τον Χαρτ, η κακή μέρα φάνηκε από το πρωί. Στο 10' έγινε διπλό λάθος, καθώς μετά από πλάγιο, ο Κάουτ πήγε να κάνει ντρίμπλα στην άμυνα, ο Σίλβα έδωσε στον Αγουέρο, ο οποίος έκανε σουτ έξω από την περιοχή και ο Ρέινα το «έπνιξε» με τη μπάλα να περνά μέσα από το κορμί του! Οι Reds πίεσαν και έψαξαν το γκολ, όμως δεν έκαναν τη μεγάλη φάση και τελικά δέχθηκαν και δεύτερο. Σε φάση με δύο σερί κόρνερ, ο Ρέινα έβγαλε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Κομπανί, όμως στο δεύτερο, ο Γιάγια Τουρέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 που έμεινε μέχρι το ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος η Σίτι «κάθισε» με αποτέλεσμα οι μόλις 331 επιτυχημένες πάσες να είναι αρνητικό ρεκόρ από τον Σεπτέμβριο του 2009 (κόντρα στην Γιουνάιτεντ), όμως είχε τον τρόπο να διαχειριστεί το ματς. Το σκηνικό ήταν ίδιο με το πρώτο μέρος, με τους φιλοξενούμενους να έχουν τη μπάλα, όμως η υπεροχή τους δεν μπορούσε να φέρει κάτι ουσιαστικό.

Τελευταία φορά που η Λίβερπουλ είχε γυρίσει ματς στο οποίο βρέθηκε να χάνει με δύο γκολ ήταν πάλι κόντρα στην Σίτι τον Οκτώβριο του 2008, όμως ούτε μετά την δεύτερη κίτρινη στον Γκάρεθ Μπάρι μπόρεσε να αλλάξει κάτι. Ο Αγγλος που συμπλήρωσε 450 ματς στην Premier League αποβλήθηκε αυστηρά για μαρκάρισμα στον Κάρολ, όμως ένα λεπτό μετά δόθηκε αμφισβητούμενο πέναλτι υπέρ του Γιάγια Τουρέ από μαρκάρισμα του Σκρτελ και στο 74' ο Μίλνερ έκανε το 3-0 το οποίο ήταν το τελικό σκορ. Εντύπωση προκαλεί ότι παρά την κυριαρχία της Λίβερπουλ και το αριθμητικό πλεονέκτημα, οι Citizens βρέθηκαν ξανά πιο κοντά στο γκολ μετά το 3-0 και το έκανε στο 80' Ανταμ Τζόνσον με ωραίο τεχνικό σουτ.

Οι συνθέσεις

Μάντσεστερ Σίτι (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Χαρτ, Ρίτσαρντς, Κλισί, Κομπανί, Κόλο Τουρέ, Μίλνερ, Μπάρι, Σίλβα (76' Λέσκοτ), Γιάγια Τουρέ, Τζέκο, Αγουέρο (72' Ανταμ Τζόνσον).

Λίβερπουλ (Κένι Νταλγκλίς): Ρέινα, Γκλεν Τζόνσον, Ενρίκε, Αγκερ, Σκρτελ, Χέντερσον, Ντάουνινγκ, Σπίρινγκ (76' Μάξι Ροδρίγες), Ανταμ (57' Τζέραρντ), Κάρολ, Κάουτ (57' Μπέλαμι).

Διαιτητής: Τζόουνς


Πιέζει το Μάντσεστερ!
Δύσκολη νίκη, αλλά με το βλέμμα στην κορυφή πλέον η Τότεναμ που επικράτησε 1-0 της Γουέστ Μπρομ. Οι Λονδρέζοι είχαν τον έλεγχο, αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν την καλοστημένη άμυνα των φιλοξενούμενων. Τα κάστανα από τη φωτιά έβγαλε ο Ντεφόε με γκολ στο 63' πλησιάζοντας έτσι στους 6 βαθμούς από την κορυφή, αλλά και με ένα ματς λιγότερο. Η Γουέστ Μπρομ λίγο έλειψε να «παγώσει» το «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» στο φινάλε, αλλά ο Ράφαελ Φαν ντερ Φάαρτ έδιωξε πάνω στη γραμμή με κεφαλιά.


Τεσσάρα για Σάντερλαντ
Αυτή τη φορά η Σάντερλαντ δεν κέρδισε στις καθυστερήσεις, αλλά πολύ πιο εύκολα επικρατώντας 4-1 εκτός έδρας της Γουίγκαν ξεφεύγοντας έτσι από την επικίνδυνη ζώνη. Οι Μαυρόγατες άνοιξαν το σκορ στις καθυστερήσεις του α' μέρους με τον Γκάρντντερ, ενώ στην επανάληψη έπιασαν σπουδαία απόδοση. Ο Μακλίν στο 55' διπλασίασε τα τέρματα, ο Ρονταλέγκα μείωσε στο 62', ωστόσο η πίεση της Γουίγκαν δεν έφερε κάτι καλύτερο. Ο Σεσενιό πέτυχε το 3-1 και ο Βόαν στο 80' διαμόρφωσε το 4-1.


 

Τελευταία Νέα