20(11) λαμπρά... αστεράκια! (vids)

20(11) λαμπρά... αστεράκια! (vids)

bet365

Το gazzetta.gr παρουσιάζει μία ενδεκάδα από... πιτσιρίκια (και όχι μόνο) που κατάφεραν να καθιερωθούν στις ομάδες τους μέσα στο 2011 και έδειξαν ότι έχουν λαμπρό μέλλον μπροστά τους!

Το ταλέντο τους αστείρευτο. Αυτό, όμως, πολλές φορές δεν φτάνει από μόνο του. Κάποιοι κατάφεραν μέσα στο 2011 να ανεβάσουν τα στάνταρ τους σε πολύ υψηλά επίπεδα, κάποιοι έκαναν τις πρώτες τους εμφανίσεις στο υψηλότερο επίπεδο και κάποιοι θα θυμούνται πάντα τη χρονιά που πέρασε, καθώς κατάφεραν να καθιερωθούν στις ενδεκάδες των ομάδων, να βρεθούν στις Εθνικές τους ομάδες και αρκετοί από αυτούς να κάνουν τη διαφορά! Το gazzetta.gr παρουσιάζει την καλύτερη ενδεκάδα έως 22 ετών, που καθιερώθηκαν στις ομάδες τους μέσα στο 2011.

Τερματοφύλακας: Ρον-Ρόμπερτ Τζίλερ (Ανόβερο)

Ο 21χρονος Βόιτσιεκ Σέζνι έχει κάνει εκπληκτικό ξεκίνημα στη σεζόν με την Άρσεναλ και έχει καπαρώσει τη θέση κάτω από τα δοκάρια, ενώ το 201 ήταν κάτι παραπάνω από γενναιόδωρο για τον Τιμπό Κουρτουά. Ο Βέλγος σε ηλικία 19 ετών κατέκτησε το πρωτάθλημα με την Γκενκ, πήρε μεταγραφή το περασμένο καλοκαίρι για την Τσέλσι και παραχωρήθηκε στην Ατλέτικο Μαδρίτης, προκειμένου να πάρει παιχνίδια. Το μόνο που του λείπει είναι η εμπειρία, κάτι που φαίνεται στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν στην Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Η νέα γενιά Γερμανών τερματοφυλάκων αποτελεί την καλύτερη φουρνιά στην Ευρώπη δίχως αμφιβολία! Ο 19χρονος Μαρκ-Αντρέ Τερ Στέγκεν έχει δώσει μεγάλη σιγουριά στην Γκλάντχμπαχ, η οποία εντυπωσίασε στον πρώτο γύρο, ενώ ο επίσης 19χρονος Μπερντ Λένο βρέθηκε από την δεύτερη ομάδα της Στουτγκάρδης να υπερασπίζεται την εστία της Λεβερκούζεν σε πρωτάθλημα και Champions League, με τις «ασπιρίνες» να βγάζουν από τα ταμεία τους 7 εκατ. ευρώ για να τον κάνουν δικό τους πριν από λίγες εβδομάδες. Ο 20χρονος Αλί Αχαμαντά βρέθηκε από το πουθενά στην πρώτη ομάδα της Τουλούζ, πήρε φανέλα βασικού, «βγάζει» μάτια και δεν ξαναβγήκε από την ενδεκάδα, όμως το 2011 ήταν η χρονιά του.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον είχε αποκτήσει από τις ακαδημίες της Κολωνίας, όμως το καλοκαίρι του 2010 ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο. Ο 22χρονος Γερμανός υπέγραψε συμβόλαιο με το Ανόβερο, πέρασε έξι μήνες στην δεύτερη ομάδα και μέσα στο 2011 ήρθε η καταξίωση. Βασικός από τις αρχές του έτους, κέρδισε την έξοδο στην Ευρώπη με την ομάδα του και πλέον είναι ο τρίτος τερματοφύλακας της Γερμανίας!

Δεξί μπακ: Κάιλ Γουόκερ (Τότεναμ)

Η Τότεναμ το καλοκαίρι του 2009 προχώρησε στην απόκτηση του Κάιλ Γουόκερ από την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ δαπανώντας περίπου 8 εκατ. ευρώ. Ο Άγγλος δεξιός μπακ παραχωρήθηκε με την μορφή δανεισμού στην πρώην ομάδα του και στην ΚΠΡ, ενώ άρχισε να παίζει βασικός στην Πρέμιερ Λιγκ από τις αρχές του 2011 με την Άστον Βίλα. Με τις εμφανίσεις του κέρδισε την επιστροφή του στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» και αυτή τη φορά ο Χάρι Ρέντναπ του έδωσε τις ευκαιρίες. Ο 21χρονος άσος τις εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο και είναι πλέον το βασικό δεξί μπακ της Τότεναμ, ενώ ήδη του έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον ακόμη μεγαλύτερων ομάδων όπως η Ρεάλ.

Αριστερό μπακ: Ρικάρντο Ροντρίγκεθ (Ζυρίχη)

Πριν από δύο χρόνια ήταν μαζί με τον Νασίμ Μπεν Καλιφά από τους πρωταγωνιστές της εκπληκτικής πορείας της Ελβετίας στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάτω των 17 ετών στην Νιγηρία. Ο πρώτος πήρε άμεσα μεταγραφή για την Βόλφσμπουργκ, όμως δεν «έπιασε» και ακόμη ψάχνεται, ενώ ο Ρικάρντο Ροντίγκεθ (ο πατέρας του είναι Ισπανός και η μητέρα του Χιλιανή) αποφάσισε να μείνει στην Ζυρίχη και δεν το μετάνιωσε. Κατάφερε φέτος να γίνει ο βασικός αριστερός μπακ της ομάδας, «έβγαλε» μάτια στα παιχνίδια με την Μπάγερν στα προκριματικά του Champions League και η μεταγραφή και το. άλμα αναμένεται να έρθει πολύ σύντομα. Ήδη η Βόλφσμπουργκ βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με την Ζυρίχη για 8 εκατ. ευρώ! Φυσικά, μέσα στο 2011 ήρθε και η κλήση από την Εθνική ομάδα για τον 19χρονο άσο, ο οποίος έχει όλο το μέλλον μπροστά του.

Κεντρικοί αμυντικοί: Φιλ Τζόουνς (Μπλάκμπερν/Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και Ραφαέλ Βαράν (Λανς/Ρεάλ Μαδρίτης)

Ο Σεμπάστιαν Κοάτες εντυπωσίασε με την Ουρουγουάη, πήρε μεταγραφή στην Λίβερπουλ, όμως δεν έχει καταφέρει να πείσει τον Νταλγκλίς να του δώσει ευκαιρίες στο «Άνφιλντ», ενώ ο Ινίγκο Μαρτίνεθ έχει καταφέρει να καθιερωθεί στην ενδεκάδα της Σοσιεδάδ και να γίνει γνωστός για το... μαγικό του αριστερό πόδι και τα γκολ που έχει πετύχει από το κέντρο. Ο Φιλ Τζόουνς, όμως, μαζί με τον Ραφαέλ Βαράν είναι εκείνοι που είχαν αλματώδη εξέλιξη. Ο 19χρονος Άγγλος ξεκίνησε την περυσινή σεζόν με την Μπλάκμπερν, τραυματίστηκε σοβαρά κάπου στα μέσα της σεζόν, όμως όχι μόνο κατάφερε να επανέλθει, αλλά πήρε και μεταγραφή για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το περασμένο καλοκαίρι. Ο Σερ Άλεξ τον εμπιστεύεται είτε στο κέντρο της άμυνας είτε στα χαφ και μέσα σε έναν χρόνο κατάφερε να γράψει για τα καλά το όνομά του στον ποδοσφαιρικό. χάρτη.

Ο 18χρονος Γάλλος από την άλλη κατάφερε μέσα στο 2011 να καθιερωθεί με την Λανς στη Γαλλία, έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις, όμως δεν μπόρεσε να σώσει την ομάδα του Μπόλονι από τον υποβιβασμό. Με το τέλος της σεζόν ο Ζινεντίν Ζιντάν τον έπεισε να αποδεχθεί την πρόταση της Ρεάλ και είναι δεδομένο ότι με τον Μουρίνιο προπονητή μόνο να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο μπορεί. Στην «βασίλισσα» έχει αγωνιστεί ελάχιστα, καθώς οι απαιτήσεις είναι τεράστιες, όμως και το πρώτο του γκολ πέτυχε γρήγορα-γρήγορα και δείγμα του μεγάλου ταλέντου του πρόλάβε να δείξει.

Κεντρικοί μέσοι: Ίσκο (Βαλένθια/Μάλαγα), Νταβίντ Αλάμπα (Μπάγερν), Τιάγκο Αλκάνταρα (Μπαρτσελόνα)

Ο Μάριο Γκέτσε εξελίσσεται σε παίκτη παγκόσμιας κλάσης στην Ντόρτμουντ στην ηλικία των 19 ετών, όμως καθιερώθηκε στην ενδεκάδα των Βεστφαλών το 2010 (οι πρώτες εμφανίσεις του στο τέλος της σεζόν 2009/10, βασικός τη σεζόν 2010/11), ενώ ο Τομ Κλέβερλι έπεισε τον Σερ Άλεξ με τις εμφανίσεις του με την Γουίγκαν ότι έχει θέσει στο ρόστερ της Γιουνάιτεντ, στην οποία επέστρεψε το καλοκαίρι. Ο 22χρονος άσος μετά από τους δανεισμούς του σε Λέστερ, Γουότφορντ και Γουίγκαν κατά σειρά τις 3 προηγούμενες σεζόν κάνει αίσθηση με τις εμφανίσεις του στο «Ολντ Τράφορντ», ενώ κέρδισε και την κλήση του στην Εθνική από τον Φάμπιο Καπέλο, χωρίς να κάνει ακόμη την πρώτη του συμμετοχή με τα «λιοντάρια».

Ο Έρικ Λαμέλα μπορεί να μην κατάφερε να σώσει την Ρίβερ από τον υποβιβασμό, όμως έκανε το άλμα στην Ευρώπη και την Ρόμα το περασμένο καλοκαίρι. Ο 19χρονος Αργεντίνος διαθέτει αστείρευτο ταλέντο και σιγά-σιγά κατάφερε να καθιερωθεί και να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ενδεκάδας των Ρωμαίων. Ξεκίνησε νωθρά τη σεζόν, όμως κέρδισε τον Λουίς Ενρίκε και όσο περνάει ο καιρός τόσο καλύτερος γίνεται. Το γεγονός, όμως, ότι καθιερώθηκε στην ενδεκάδα της Ρίβερ στο Απερτούρα της σεζόν 2010/11 δεν του δίνει θέση στην ενδεκάδα. Το όνομα του Ματέο Κόβατσιτς ήταν γνωστό πολύ πριν κάνει το ντεμπούτο του με την φανέλα της Ντιναμό Ζάγκρμεμπ. Ο 17χρονος Κροάτης εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην ενδεκάδα της ομάδας του στα τέλη του 2010 και στη φετινή σεζόν έχει φανέλα βασικού, όμως το επίπεδο του κροάτικου πρωταθλήματος δεν πλησιάζει εκείνο των υπολοίπων.

Ο Φράνκο Βάσκες αποτελεί ιδιόρρυθμη περίπτωση. Εδώ και 2,5 χρόνια ηγέτης της Μπελγράνο (βασικός από τη σεζόν 2009/10) κατάφερε επιτέλους να κάνει το ταξίδι στην Ευρώπη. Ο 22χρονος Αργεντίνος συνέβαλε τα μέγιστα στην άνοδο της ομάδας στην πρώτη κατηγορία, ήταν εντυπωσιακός στους αγώνες μπαράζ με την Ρίβερ και στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν ήταν και πάλι ο καλύτερος της ομάδας του. Η Μπελγράνο έκανε εξαιρετική πορεία και τελείωσε το Απερτούρα στην 4η θέση με 31 βαθμούς. Πλέον, έφτασε η στιγμή να κληθεί να αντικαταστήσει τον Χαβιέρ Παστόρε στην Παλέρμο, η οποία τον απέκτησε με. συνοπτικές διαδικασίες και κάτω από τη μύτη πολλών ομάδων, που τον είχαν στη λίστα τους.

Ο 18χρονος Άνταμ Μάχερ κατάφερε να καθιερωθεί τη φετινή σεζόν στην ενδεκάδα της Άλκμααρ, η οποία βρίσκεται στην κορυφή της Ερεντιβίζιε, και έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών ομάδων, μεταξύ των οποίων και η Μπαρτσελόνα, όμως χάνει στο... νήμα από τους υπόλοιπους.

Ο Ίσκο έκανε τις πρώτες του εμφανίσεις με την φανέλα της Βαλένθια την περυσινή σεζόν, όμως όλες μαζί δεν έφταναν τα 90'. Οι εμφανίσεις του στο Παγκόσμιο Κύπελλο κάτω των 20 ετών, όμως, ήταν εξαιρετικές και η Μάλαγα αποφάσισε να βγάλει από τα ταμεία της 6 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει το καλοκαίρι. Οι «νυχτερίδες» δεν αρνήθηκαν, όμως οι άνθρωποι της ομάδας μάλλον θα πρέπει να χτυπούν το κεφάλι τους με την εξέλιξη των πραγμάτων, με τον Κανάλες να τραυματίζεται σοβαρά και τον Παρέχο να μην έχει ακόμη εγκληματιστεί στο «Μεστάγια». Ο 19χρονος μέσος πήρε σιγά-σιγά φανέλα βασικού από τον Πελεγκρίνι και είναι από τις μεγάλες αποκαλύψεις της σεζόν στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, κάνοντας εκπληκτικές εμφανίσεις και δίκαια παίρνει θέση στους καλύτερους!

Ο Νταβίντ Αλάμπα έκανε τις πρώτες του εμφανίσεις με την Μπάγερν επί εποχής Φαν Χάαλ ως αριστερός μπακ. Ο 19χρονος Αυστριακός δεν κατάφερε να πείσει με τις εμφανίσεις του στο Μόναχο και στις αρχές του 2011 αποφασίστηκε να παραχωρηθεί δανεικός στην Χόφενχαϊμ. Εκεί καθιερώθηκε στη θέση του αμυντικού μέσου και έδειξε ότι πρόκειται για εξαιρετικό παίκτη. Με 17 εμφανίσεις και 2 γκολ στον δεύτερο γύρο της περυσινής σεζόν κέρδισε με το σπαθί του μία θέση στο ρόστερ των Βαυαρών και τη φετινή σεζόν έχει 15 συμμετοχές (έστω και αν οι 11 είναι ως αλλαγή). Κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Σβάινσταϊγκερ, όταν εκείνος τραυματίστηκε, και τα πήγε περίφημα στην αποστολή που του έδωσε ο Γιουπ Χάινκες.

Ο Τιάγκο Αλκάνταρα μπορεί να έκανε το ντεμπούτο του με την Μπαρτσελόνα το 2009, όμως μέχρι το τέλος της σεζόν 2009/10 είχε μόλις 2 συμμετοχές με τους μπλαουγκράνα. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα αποφάσισε να του δώσει κάποιες ευκαιρίες την περυσινή σεζόν και ο 20χρονος άσος εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην αρχική ενδεκάδα των Καταλανών στο παιχνίδι με την Βιγιαρεάλ τον περασμένο Απρίλιο. Με τις εμφανίσεις του κέρδισε τον προπονητή του και μέσα στο 2011 έκανε 43 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις! Ο Τιάγκο είναι αναμφίβολα από τους κορυφαίους παίκτες στον κόσμο στην ηλικία του και το απέδειξε περίτρανα την χρονιά που πέρασε.

Αριστερός επιθετικός: Λούκας Οκάμπος (Ρίβερ Πλέιτ)

Η εξέλιξη του Αντρέ Αγιού ήταν εντυπωσιακή, με τον 22χρονο μέσο να έχει προσεγγίσει το ενδιαφέρον πολλών κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων, όμως ήδη είχε δείξει τι μπορεί να κάνει από το Μουντιάλ του 2010 με την Γκάνα. Ο Κερίμ Φράι κάνει φέτος δειλά-δειλά τα πρώτα του βήματα στην Πρέμιερ Λιγκ με την Φούλαμ, όμως ο 18χρονος χρειάζεται ακόμη χρόνο για να κριθεί, ενώ ο 23χρονος Χουάν Κουαδράδο «βγάζει» μάτια στην Ιταλία και την Λέτσε τη φετινή σεζόν και η επιστροφή του το καλοκαίρι στην Ουντινέζε, από την οποία είναι δανεικός, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Ο Αντρέ Σίρλε κατάφερε μέσα στο 2011 να φτάσει στο ζενίθ, τελειώνοντας την περυσινή σεζόν με 15 γκολ με την Μάιντς, την οποία οδήγησε στην έξοδο στην Ευρώπη, και την μεταγραφή του στην Λεβερκούζεν για 11 εκατ. ευρώ το περασμένο καλοκαίρι. Ο 21χρονος άσος είναι εντυπωσιακός με τις «ασπιρίνες», κέρδισε μία θέση στην Εθνική ομάδα, όμως έχει καθιερωθεί στην Μπουντεσλίγκα από τη σεζόν 2009/10. Ο 20χρονος Τζέιμς Ροντρίγκες είναι πλέον βασικό στέλεχος της Πόρτο, κάτι που κατάφερε μέσα στο 2011, όμως νωρίτερα ήταν βασικό στέλεχος και της Μπάνφιλντ στην Αργεντινή.

Εκείνος που πραγματικά έκλεψε τις εντυπώσεις στο 2011 ήταν ο Λούκας Οκάμπος. Ο 17χρονος Αργεντίνος ήταν από τους λίγους που εντυπωσίασαν για την ομάδα του στο Παγκόσμιο Κύπελλο κάτω των 17 ετών το περασμένο καλοκαίρι και βρέθηκε στην ενδεκάδα της Ρίβερ μετά τον υποβιβασμό της ομάδας και την φυγή των μεγαλύτερων αστεριών της. Παίκτες όπως οι Λαμέλα και Περέιρα έφυγαν για άλλες πολιτείες και ο Οκάμπος πήρε ευκαιρίες και τις εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο για να πάρει φανέλα βασικού. Έκανε το ντεμπούτο του τον Αύγουστο και ήδη μετρά 17 συμμετοχές και 4 γκολ στο πρώτο μισό της σεζόν, με πολλές κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες να παρακολουθούν από κοντά την εξέλιξή του.

Δεξιός επιθετικός: Αλεσάντρ Λακαζέτ (Λιόν)

Ο Μάρκο Ρόις είναι πραγματικά εντυπωσιακός στο πρώτο μισό της σεζόν και κάνει τη διαφορά για την Γκλάντμπαχ, όμως παίζει σε πολύ υψηλό επίπεδο εδώ και 3 χρόνια και σε ηλικία 22 ετών είναι έτοιμος για το μεγάλο βήμα με το τέλος της σεζόν. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα αποφάσισε να προωθήσει και φέτος αρκετούς νεαρούς από την δεύτερη ομάδα με τον Ισαάκ Κουένκα να κάνει το ντεμπούτο του και σε ηλικία 20 ετών να δείχνει ότι πρόκειται για εξαιρετική περίπτωση. Δεν κατάφερε, όμως, να καθιερωθεί στο ροτέισιον του Καταλανού μέσα στο 2011 και πιθανότατα θα μας απασχολήσει περισσότερο το 2012.

Εκείνος που κατάφερε να καθιερωθεί στην ενδεκάδα της ομάδας του ήταν ο Αλεσάντρ Λακαζέτ. Ο 20χρονος Γάλλος μας συστήθηκε την περυσινή σεζόν, όταν ο Κλοντ Πιελ του έδωσε κάποιες ευκαιρίες, απέδειξε με τις εμφανίσεις του στο Παγκόσμιο Κύπελλο κάτω των 20 ετών ότι είναι από τους καλύτερους παίκτες στην ηλικία του στον κόσμο και πλέον εμφανίζεται όλο και πιο συχνά στην ενδεκάδα της Λιόν, φτάνοντας τις 13 συμμετοχές και τα 2 γκολ στον πρώτο γύρο της Λιγκ 1.

Κεντρικός επιθετικός: Ντάνιελ Στάριτζ (Τσέλσι)

Ο Λουίς Μούριελ μετά τις εμφανίσεις του με την Κολομβία στο Παγκόσμιο Κύπελλο κάτω των 20 ετών, συνεχίζει να εντυπωσιάζει με την φανέλα της Λέτσε στην Σέριε Α, ενώ οι 17χρονοι Εμπαγέ Νιανγκ και Λενί Νανζίς αποτελούν το πιο νεαρό σε ηλικία επιθετικό δίδυμο στην Ευρώπη και μπορείτε να τους απολαύσετε στους αγώνες της Καέν στην Γαλλία.

Ο 21χρονος Λασινά Τραορέ εντυπωσιάζει στην Ρωσία με την φανέλα της Κούμπαν και ήδη ο μάνατζέρ του, Ντιμίτρι Σέλουκ, λέει ότι έχει το ίδιο λαμπρό μέλλον έναν άλλο διάσημο πελάτη του, τον Γιάγια Τουρέ, όμως από την Κλουζ στην Ρουμανία είχε δείξει ότι πρόκειται για μεγάλο ταλέντο. Ο Νεϊμάρ μας απασχόλησε πολύ και το 2010, ο Μάριο Μπαλοτέλι θυμήθηκε να παίξει επιτέλους ποδόσφαιρο και η Σίτι το έχει εκμεταλλευτεί στο έπακρο για να απολαμβάνει την κορυφή στην Πρέμιερ Λιγκ, όμως εκείνος που πραγματικά θα θυμάται το 2011 είναι ο Ντάνιελ Στάριτζ.

Ο 22χρονος επιθετικός αποφάσισε το 2009 να αφήσει το Μάντσεστερ και την Σίτι, όπου δεν έπαιρνε τις ευκαιρίες που ήθελε και να μετακομίσει στο Λονδίνο και την Τσέλσι. Τα πράγματα, όμως, δεν ήταν ρόδινα ούτε στο «Στάμφορντ Μπριτζ» με αποτέλεσμα ο Στάριτζ να βρεθεί πολύ κοντά στο να θεωρηθεί χαμένο ταλέντο. Όλα αυτά μέχρι τις αρχές του 2011, όταν ο Όουεν Κόιλ τον πήρε στην Μπόλτον, που μαχόταν για την σωτηρία, με την μορφή δανεισμού.

Ο Άγγλος επιθετικός αναγεννήθηκε, πέτυχε 8 γκολ σε 12 αγώνες, η ομάδα σώθηκε και ο ίδιος επέστρεψε στο Λονδίνο το καλοκαίρι. Τα σενάρια ήθελαν την Τσέλσι να εξετάζει και πάλι τον δανεισμό του, όμως ο Στάριτζ κατάφερε να πείσει τον Βίλας Μπόας και σιγά-σιγά εξελίχθηκε στην πιο αξιόπιστη επιθετική λύση των μπλε! Το 2011 έκλεισε με τους Λονδρέζους να μη βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση, όμως ο ίδιος τελείωσε τη χρονιά με 17 γκολ σε 27 αγώνες στην Πρέμιερ Λιγκ, σε έναν άκρως παραγωγικό χρόνο!


 

Τελευταία Νέα