«Καλύτερα τώρα, παρά μετά»

Αντώνης Κατσίκης
«Καλύτερα τώρα, παρά μετά»

bet365

Ο προπονητής της Αρμάνι Τζινς Μιλάνο, Σέρτζιο Σκαριόλο, μίλησε στο gazzetta.gr για την επική πρόκριση της ομάδας του στο TOP-16 της Ευρωλίγκας, αλλά και γιατί θέλει τώρα τους «αιώνιους».

Δύο αγωνιστικές πριν το τέλος της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκας όλα έδειχναν πως η Αρμάνι Τζινς Μιλάνο θα έμενε εκτός συνέχειας. Οι Ιταλοί βρίσκονταν με την πλάτη στον τοίχο και εκτός από το δικό τους «δύο στα δύο» ήθελαν και συνδυασμό αποτελεσμάτων, αλλά και νίκη στο Βελιγράδι την τελευταία αγωνιστική και μάλιστα με διαφορά μεγαλύτερη των τεσσάρων πόντων. Οι Ιταλοί τα έκαναν όλα και έτσι πήραν την πρόκριση στο TOP-16 εκεί που πλέον κανείς δεν θέλει να τους συναντήσει. Και εκείνοι, όμως, έχουν τους δικούς τους... φόβους. Όπως παραδέχτηκε ο προπονητής της ιταλικής ομάδας, Σέρτζιο Σκαριόλο, μιλώντας στο gazzetta.gr δεν θέλει να βρει απέναντι του ελληνική ομάδα στο TOP-16, κάτι, όμως, που δεν μπορεί να συμβεί. «Mακριά από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό στο TOP-16. Δεν θέλω να έχουμε ελληνική ομάδα στον όμιλο. Ξέρω πως θα μας κάνουν τη ζωή δύσκολη. Αλλά ξέρω επίσης πως κατά 99%, έτσι όπως γίνεται η κλήρωση, θα έχουμε μια εκ των δύο ελληνικών ομάδων στον όμιλο μας. Καλύτερα τώρα λοιπόν, παρά στα προημιτελικά» είπε ο Ιταλός τεχνικός.

Βρεθήκατε μια ανάσα από τον αποκλεισμό, αλλά τελικά καταφέρατε να πάρετε την πρόκριση στο TOP-16 της Ευρωλίγκας. Φοβηθήκατε πως δεν θα τα καταφέρνατε;

«Ήξερα από την αρχή της χρονιάς πως φέτος τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Βρεθήκαμε σε ένα εξαιρετικά δύσκολο όμιλο με σπουδαίες ομάδες, την ώρα που εμείς τώρα προσπαθούμε να δημιουργήσουμε κάτι καλό. Έχουμε νεαρούς παίκτες στο ρόστερ και άπειρους από την Ευρωλίγκα, έχουμε και έμπειρους και όλοι αυτοί έπρεπε να γίνουν σύνολο. Κάτι που μόνο εύκολο δεν είναι. Έστω και την τελευταία αγωνιστική καταφέραμε να πάρουμε την πρόκριση και αυτό είναι που μετράει».

Θα ήταν τεράστια αποτυχία εάν δεν τα καταφέρνατε, έτσι δεν είναι;

«Όχι, δεν είναι έτσι. Εμείς έχουμε βάλει ένα πλάνο για να δημιουργήσουμε ομάδα και για τα επόμενα χρόνια, δεν κοιτάμε μόνο κοντά, αλλά και στο μέλλον. Αυτό που θέλουμε είναι να βάλουμε φέτος τις βάσεις για κάτι καλό στο μέλλον. Χαιρόμαστε πολύ που προκριθήκαμε, αλλά αν δεν τα καταφέρναμε δεν θα τρελαινόμασταν κιόλας».

Είστε ικανοποιημένος από τα «δικά μας» παιδιά; Aπό τον Φώτση, τον Μπουρούση και τον Νίκολας;

«Απλά αυτό που θέλω να πω είναι πως έχω παρατηρήσει ότι οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο Ευρωμπάσκετ, όπως ο Γιάννης και ο Αντώνης, δεν έχουν βρει ακόμα τον ρυθμό τους στο 100%. Είμαι σίγουρος, όμως, πως θα είναι πολύ καλύτεροι στο μέλλον και οι δύο, όπως φυσικά και ο Νίκολας. Πρόκειται για εξαιρετικούς παίκτες με φοβερή εμπειρία, οπότε είμαι σίγουρος πως θα αποδώσουν τα αναμενόμενα. Και τα τρία παιδιά άλλαξαν χώρα, ομάδα, συνήθειες τόσων χρόνων, οπότε δεν είναι εύκολο από τη μια στιγμή στην άλλη να βγάλουν στο παρκέ όσα έβγαζαν κάθε χρόνο».

Το ξέρετε πως πλέον όλοι δεν θέλουν να σας βρουν απέναντι τους στο TOP-16. Για τους περισσότερους είστε η πιο δύσκολη ομάδα από το τέταρτο γκρουπ...

«Εντάξει, δεν είμαστε και τόσο τρομακτικοί. Δηλαδή ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θεωρείτε πως μας φοβούνται; Δεν νομίζω. Εμείς ξαναλέω πως κάνουμε μια νέα προσπάθεια. Θέλουμε να δημιουργήσουμε τις βάσεις για το μέλλον ώστε η ομάδα να πρωταγωνιστεί για πολλά χρόνια».

Αν δει κανείς προσεκτικά τα γκρουπ δυναμικότητας, κατά 99% θα έχετε στον όμιλο σας μια εκ των δύο ελληνικών ομάδων. Και αυτό γιατί με την Μακάμπι παίξατε στην πρώτη φάση ενώ τη Σιένα δεν γίνεται να την έχετε στον όμιλο σας καθώς είστε από την ίδια χώρα. Άρα Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός θα είναι στον όμιλο σας, έχετε κάποια προτίμηση;

«Nα σας πω την αλήθεια, δεν θα ήθελα να έχω στον όμιλο καμία από τις δύο ελληνικές ομάδες. Και γενικά θα ήταν καλό να τις αποφεύγαμε γενικά (γέλια). Ξέρω, όμως, πως αυτό δεν γίνεται, οπότε καλύτερα να τους βρούμε απέναντι μας τώρα στο TOP-16, παρά αργότερα όπου τα ματς θα είναι νοκ άουτ. Αλλά ας μην πηγαίνουμε τόσο μακριά, ας γίνει πρώτα η κλήρωση, να δούμε ποιες ομάδες θα έχουμε στον όμιλο μας και μετά θα το συζητήσουμε. Δεν θέλω να μιλάω για πράγματα που ούτε καν έχουν συμβεί ακόμα».

Από την στιγμή που δεν έχετε κάποια προτίμηση, θέλετε να μας πείτε τις σας έχει κάνει εντύπωση από τις δύο ελληνικές ομάδες μέχρι στιγμής;

«O Παναθηναϊκός έκανε το καλοκαίρι κάποιες μεταγραφές, αλλά για ακόμη μια σεζόν διατήρησε μια βάση παικτών αρκετά σημαντική. Σίγουρα τους λείπει ο Τσαρτσαρής και ο Περπέρογλου και όταν επιστρέψουν ο Παναθηναϊκός θα είναι πιο δυνατός. Βρέθηκαν σε δύσκολο όμιλο και τερμάτισαν δεύτεροι. Είμαι σίγουρος πως στο TOP-16 o Παναθηναϊκός θα είναι πολύ καλύτερος. Όσο για τον Ολυμπιακό, είδα όλο το παιχνίδι του με την Καντού και πραγματικά μου έκανε εντύπωση το πόσο έχει βελτιωθεί σε σχέση με το ξεκίνημα της σεζόν. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είναι αρκετά έμπειρος και ξέρει καλά πότε να έχει έτοιμους τους παίκτες του. Σπανούλης και Παπαδόπουλος είναι οι δύο μεγάλοι σταρ, αλλά τώρα είναι τραυματίες, όταν επιστρέψουν ο Ολυμπιακός θα παίξει πολύ καλύτερα».

Λέγεται πως ο Ολυμπιακός είναι πολύ κοντά στο να κλείσει τον Μάρκο Γιάρτις, η άποψη σας γι' αυτή την κίνηση;

«O Mάρκο είναι ένας εξαιρετικά έμπειρος παίκτης και εάν τελικά γίνει η μεταγραφή, είμαι σίγουρος πως θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό».

 

Τελευταία Νέα