Οι αλήθειες του Λουκά

Αντώνης Κατσίκης
Οι αλήθειες του Λουκά

bet365

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έλυσε τη σιωπή του και μιλώντας στο gazzetta.gr από την παγωμένη Αγία Πετρούπολη και είπε τις δικές του αλήθειες.

Ο 27χρονος φόργουορντ/σέντερ συμπλήρωσε αισίως τέσσερις μήνες στην Αγία Πετρούπολη και πλέον μπορεί να έχει μια ολοκληρωμένη άποψη για το αν έκανε καλά ή όχι που άφησε το καλοκαίρι τον Πειραιά και τον Ολυμπιακό για να γίνει… Ρώσος. Ο Έλληνας φόργουορντ/σέντερ μίλησε στο gazzetta.gr και αναφέρθηκε στην καθημερινότητα του στην Αγία Πετρούπολη, εξέφρασε την άποψη του για την φετινή εικόνα των «αιωνίων» ενώ μίλησε και για το θέμα που προέκυψε το καλοκαίρι, και ακόμη τον απασχολεί, με την Εθνική ομάδα. Μάλιστα, αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα και την τιμωρία του από τη FIBA, ο φόργουορντ/σέντερ της Σπαρτάκ κατέθεσε χθες έφεση κατά της απόφασης.


Έχεις συμπληρώσει ήδη τέσσερις μήνες ως παίκτης της Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης. Νιώθεις δικαιωμένος για την επιλογή που έκανες το καλοκαίρι να φύγεις από τον Ολυμπιακό και να υπογράψεις στη ρωσική ομάδα;

«Η Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης είναι μια ομάδα που κάνει βήματα προόδου. Έχει ορισμένους επιχειρηματίες που αγαπάνε το μπάσκετ και την στηρίζουν και δείχνουν πως θέλουν να την ανεβάσουν πολύ ψηλά. Το επίπεδο της ομάδας είναι αρκετά καλό και γενικά όσο περνάει ο καιρός γινόμαστε όλο και καλύτεροι. Θεωρώ πως σωστά έπραξα το καλοκαίρι και υπέγραψα στην Σπαρτάκ καθώς στην ομάδα έχω βρει όλα όσα ήθελα. Ίσως ακόμη να μην είμαστε στα επίπεδα ομάδων της Ευρωλίγκας, αλλά είμαι σίγουρος πως όσο περνάει ο καιρός όλα θα βελτιώνονται».

Είσαι ικανοποιημένος από το επίπεδο του ρωσικού πρωταθλήματος;

«Απόλυτα. Πρόκειται για ένα πρωτάθλημα αρκετά ανταγωνιστικό με πολλές καλές ομάδες. Κάθε αγωνιστική πρέπει να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος γιατί αν υποτιμήσεις οποιαδήποτε ομάδα, θα το πληρώσεις ακριβά».

Η παρουσία στη Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης δύο πρώην συμπαικτών σου στον Ολυμπιακό, του Γιοτάμ Χαλπερίν και του Πάτρικ Μπέβερλι σε βοήθησε να προσαρμοστείς;

«Ναι φυσικά. Η παρουσία του “Πατ” και του “Γιό-Γιο” με έχει βοηθήσει αρκετά και να προσαρμοστώ, αλλά και να καταλάβω πολλά ακόμη πράγματα εντός και εκτός παρκέ. Δεν είναι εύκολο να φεύγεις από τη χώρα σου και να πηγαίνεις σε μια άλλη τόσο διαφορετική, αλλά νομίζω έχω καταφέρει να προσαρμοστώ».

Τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει μεγάλος ντόρος αναφορικά με την τιμωρία σου από τη FIBA και τον έναν μήνα που σου επιβλήθηκε. Η δική σου θέση στο θέμα ποια είναι;

«Δεν θα ήθελα να πω κάτι για το συγκεκριμένο θέμα».

Ναι, αλλά ο κόσμος θέλει να μάθει τι ακριβώς έχει συμβεί. Ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά σχετικά με το ότι δεν έλαβες καν μέρος στην προετοιμασία της Εθνικής το καλοκαίρι και ενώ είχες κληθεί από τον Ηλία Ζούρο.

«Έχω πει κάποια πράγματα σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα. Κάποιοι άνθρωποι θεωρούν πως είπα ψέματα και ειλικρινά δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο για να τους πείσω για όλο αυτό που συνέβη».

Πιστεύεις πως μετά από όλα όσα έγιναν η πόρτα της Εθνικής έκλεισε οριστικά για εσένα;

«Θεωρώ πως είναι πολύ δύσκολο να παίξω ξανά στην Εθνική».

Εσύ θα ήθελες να αγωνιστείς στην Εθνική ομάδα;

«Φυσικά, είναι το μεγάλο μου όνειρο. Θέλω έστω μια φορά να παίξω με την Εθνική Ελλάδος σε μια μεγάλη διοργάνωση. Πραγματικά το θέλω πάρα πολύ, αλλά δεν ξέρω πια εάν είναι εύκολο να γίνει κάτι τέτοιο».

Καταλαβαίνω πως έρχεσαι σε δύσκολη θέση όταν μιλάς για το συγκεκριμένο ζήτημα, οπότε ας αλλάξουμε κουβέντα. Ελληνικό πρωτάθλημα παρακολουθείς; Πως βλέπεις φέτος Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό;

«Έχω παρακολουθήσει σχεδόν όλα τους τα παιχνίδια και μπορώ να πω ότι έχουν διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο. Ο Ολυμπιακός έχει ένα εξαιρετικό προπονητικό τιμ και προσπαθεί φέτος να παρουσιάσει κάτι καινούργιο βάζοντας ουσιαστικά πολλά νέα παιδιά να παίξουν. Πιστεύω πως αν γίνει τουλάχιστον μια προσθήκη, ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί καλύτερος στο μέλλον. Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Παναθηναϊκό, έκανε λιγότερες προσθαφαιρέσεις από τον Ολυμπιακό και παραμένει και αυτός σε υψηλό επίπεδο».

Οι περσινοί τελικοί είναι ακόμη στο μυαλό σου; Σκέφτεσαι τις βολές που χάθηκαν και μαζί η ευκαιρία για το μπρέικ;

«Ναι, ακόμη και μετά από τόσους μήνες μου έρχεται στο μυαλό εκείνο το παιχνίδι και οι βολές που χάθηκαν. Εάν είχαν μπει εκείνες οι βολές ίσως όλα να ήταν διαφορετικά».

Έχεις σκεφτεί πως αν ο Ολυμπιακός είχε κάνει σε εκείνο το ματς το μπρέικ και είχε κατακτήσει τελικά το πρωτάθλημα ίσως να ήσουν ακόμη στην ομάδα και όλα να ήταν διαφορετικά;

«Ναι, έτσι μπορεί να ήταν. Αλλά σε υποθετικές ερωτήσεις, δίνονται και υποθετικές απαντήσεις, οπότε δεν χρειάζεται να κάνουμε μια τέτοια κουβέντα. Τώρα δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι και έτσι κοιτάμε μπροστά».

 

Τελευταία Νέα