Ο Γιορέντε την έριξε στο... λάκκο!(vid)

Ο Γιορέντε την έριξε στο... λάκκο!(vid)

bet365

Στην «κόλαση» του Σαν Μαμές ο... καυτός Γιορέντε πήρε πάνω του το ματς, με δυο ασίστ και γκολ στο τέλος (3-1) έστειλε την Αθλέτικ Βουκουρέστι και την Σπόρτινγκ στο... λάκκο των λεόντων!

Ο 70ς ισπανικός εμφύλιος είναι γεγονός και στο Βουκουρέστι θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους Αθλέτικ και Ατλέτικο! Για να φτάσουν όμως στο... Βουκουρέστι οι Βάσκοι έπρεπε να ιδρώσουν, οι Πορτογάλοι κρατούσαν μέχρι το 89' ωστόσο ο Γιορέντε τους πέταξε στο... λάκκο και με το 29ο φετινό του γκολ έδωσε ραντεβού με την κούπα!

Δίλεπτο - φωτιά

Με το γνωστό 4-2-3-1 άρχσε ο Μπιέλσα και οι επιστροφές βασικών του έλυσαν τα χέρια. Ο Ιμπάι στα αριστερά, ο Σουσαέτα δεξιά και ο Μουνιανίν πίσω από τον Γιορέντε ήταν η τετράδα που είχε ως στόχο να κάνει δύσκολη τη ζωή των Πορτογάλων. Στον αντίποδα, ο Σα Πίντο μπήκε και αυτός επιθετικά, με τον Καπέλ στα αριστερά, τον Περεϊρίνια δεξιά και τον Φερνάντες πίσω από τον Βαν Φολσβίνκελ.

Η Αθλέτικ μπήκε δυνατά πήρε τον έλεγχο στο ματς και άρχισε τόσο από τον άξονα όσο και από τα δεξιά να δημιουργεί ρήγματα στους Πορτογάλους. Μάλιστα, μόλις στο 9' ήρθε η πρώτη καλή φάση των Βάσκων, αλλά τον Γιορέντε να μην μπορεί να την κατεβάσει σωστά. Ο Βάσκος φορ ήταν η πηγή κινδύνου, με τον Ιμπάι να ανεβάζει ρυθμό και στο 16' να μην βρίσκει στόχο. Τα απειλητικά μηνύματα όμως έγιναν πράξη και στο 17' το Σαν Μαμές στις... φλόγες. Μεγάλη ασίστ του Γιορέντε, άψογο τελείωμα του Σουσαέτα, με τους Πορτογάλους πάντως να διαμαρτύρονται σωστά για αγκωνιά του σκόρερ.

Η Σπόρτινγκ προσπάθησε να αντιδράσει και δυο λεπτά αργότερα ο Περεϊρίνια έχασε απίστευτη ευκαιρία να ισοφαρίσει. Οι Βάσκοι κράτησαν τον έλεγχο, ωστόσο για ένα τέταρτο περίπου δεν μπορούσαν να βρουν χώρους από τον άξονα, ενώ και οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν σε θέση να απειλήσουν. Ο Ιμπάι ανέβασε ρυθμό, η αριστερή πτέρυγα είχε κίνηση, αλλά ο ίδιος δεν μπόρεσε στο 30' και το 39' να πετύχει γκολ, μιας και στην πρώτη φάση το γκολ μπήκε, αλλά ήταν οφσάιντ. Η Αθλέτικ πίεζε και στο 41' ο Γιορέντε με γυριστό δεν μπόρεσε να νικήσει τον Πατρίσιο. Οι χαμένες ευκαιρίες όμως έφεραν και απάντηση – χτύπημα των Πορτογάλων, με τον Φαν Βολκσβίνκελ με ωραίο πλασέ να παγώνει το Σαν Μαμές.

Τα χαμόγελα όμως δεν κράτησαν πολύ και λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα, ο Γιορέντε με ακόμα μια ασίστ, αυτή τη φορά στον Ιμπάι έβαλε ξανά φωτιά στο Μπιλμπάο, με την Αθλέτικ να πετυχαίνει το 2-1.

Xτύπημα στο 88'

Στην επανάληψη η Αθλέτικ μπήκε πιο δυνατά, με τον Σα Πίντο να περνά στο ματς τον Καρίσο για να κλείσει διαδρόμους στον άξονα. Οι Βάσκοι ήταν επικίνδυνοι και η Σπόρτινγκ έμοιαζε ακίνδυνη με τον Φαν Βολκσβίνκελ να είναι «κολλημένος» στο στενό μαρκάρισμα του Αμορεμπιέτα. Σε δυο λεπτά είχαν ισάριθμες καλές φάσεις, στο 51' το σουτ του Σουσαέτα, θα διώξει ο Πατρίσιο, ενώ στο 52' η κεφαλιά του Γιορέντε βρήκε το δεξί δοκάρι. Το καυτό πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 55' με τον Ινσούα για την Σπόρτινγκ να απαντά, αλλά η φαουλάρα του να βρίσκει το αριστερό δοκάρι του Ιραϊθόθ.

Όσο περνούσε ο χρόνος η Σπόρτινγκ έκλεινε διαδρόμους και κρατούσε παρά την πίεση των Βάσκων. Το 2-1 έστελνε το ματς στην παράταση, ωστόσο ο Γιορέντε είχε διαφορετική άποψη και στο 88' μετά από εξαιρετική ενέργεια του Ιμπάι τσίμπησε όσο έπρεπε τη μπάλα έφτασε τα 29 γκολ φέτος και έστειλε την Αθλέτικ στους επτά ουρανούς και στο μεγάλο ραντεβού του Βουκουρεστίου στις 9 Μαΐου κόντρα στην Ατλέτικο.

Eνδεκάδες

Αθλέτικ: Ιραϊθόθ, Αουρτενέτσε, Αμορεμπιέτα, Ιραόλα, Ιτουράσπε, Άντερ Ερέρα (90’+4’ Πέρες), Χάβι Μαρτίνεθ, Γιορέντε (90’ Τοκέρο), Σουσαέτα, Μουνιαΐν (89’ Εκίθα), Ιμπάι Γκόμες.

Σπόρτινγκ: Ρουΐ Πατρίσιο, Πόλγκα, Ζοάο Περέιρα, Ινσούα, Ξαντάο, Σάαρς, Καπέλ, Φερνάντες (46’ Καρίτσο), Περεϊρίνια (63’ Γιεφρέν), Αντρέ Μάρτινς (83’ Καρίγιο), Φολκσβίνγκεν.


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα