Καταστροφή! (vids)

Καταστροφή! (vids)

Φώτης Καρακούσης
Καταστροφή! (vids)

bet365

Μετά την ΟΥΕΦΑ και η Ραπίντ... έδιωξε τον ΠΑΟΚ από την Ευρώπη! Ο «δικέφαλος» έκανε... χαμηλή πτήση (ήττα 3-0), αποκλείστηκε, χάνει χρήματα και... δεν σβήνει τον αποκλεισμό της έδρας!

Στον αγώνα της Τούμπας αυτό που φάνηκε ειδικά στο δεύτερο μέρος, ήταν πως ο καλός ΠΑΟΚ μπορούσε και μάλιστα άνετα να περάσει την Ραπίντ. Στην Βιέννη ωστόσο δεν πήγε ποτέ ο καλός ΠΑΟΚ, ενώ και οι Αυστριακοί δεν είχαν καμία σχέση με το σύνολο που παρουσίασαν στην Θεσσαλονίκη. Το τελικό 3-0 βέβαια είναι βαρύ για τον «δικέφαλο», ωστόσο αν φοβάσαι τόσο πολύ τον αντίπαλο, όσο έδειξε πως τον φοβήθηκε η ομάδα του Γιώργου Δώνη θα χάσεις και θα αποκλειστείς.

Οι όμιλοι του Γιουρόπα Λιγκ ήταν τόσο κοντά, αλλά αποδείχθηκαν τόσο μακριά. Για την ακρίβεια οι Θεσσαλονικείς τον έκαναν να φαίνεται μακριά με την απόδοσή τους, ειδικά στο πρώτο μέρος. Στους ομίλους προκρίθηκε δίκαια η Ραπίντ γιατί δεν έκανε λάθη και από την άλλη εκμεταλλεύτηκε αυτά που έκανε το αντίπαλός της...

Όλα χάλια...

Η αλήθεια είναι πως όπως αναφέραμε και στο ξεκίνημα, οι αγώνες του ΠΑΟΚ κόντρα στην Ραπίντ δεν απέχουν πολύ από το να χαρακτηριστούν καταστροφικοί. Η ομάδα του Δώνη αποκλείστηκε, έχασε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, δεν μπόρεσε να σβήσει την τιμωρία για τα έκτροπα της Τούμπας και μπήκε για τα καλά στο μάτι της ΟΥΕΦΑ. Πραγματικά χειρότερα τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να ήταν για τους Θεσσαλονικείς, στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου.

Κάποια στιγμή θα έχανε...

Ο ΠΑΟΚ για εννιά παιχνίδια ήταν αήττητος στις εκτός έδρας ευρωπαϊκές αναμετρήσεις, με την Βιγιαρεάλ να ήταν η τελευταία ομάδα που τον είχε κερδίσει. Η Ραπίντ έγινε σήμερα η δεύτερη, στερώντας του την τρίτη συνεχόμενη παρουσία σε ομίλους του Γιουρόπα. Βέβαια ο «δικέφαλος» πλήρωσε την αστοχία του πρώτου μέρους στη Τούμπα, αλλά και το νωθρό ξεκίνημα σήμερα, με συνέπεια να έρθει ο αποκλεισμός.

Νωθρό ξεκίνημα

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πολύ άσχημα το πρώτο μέρος, αφήνοντας την Ραπίντ να κάνει παιχνίδι, χωρίς βέβαια οι Αυστριακοί να κάνουν και τις πολλές ευκαιρίες. Το άσχημο για την ομάδα του Γιώργου Δώνη όμως ήταν το ότι δέχθηκε το γκολ την στιγμή που είχε βγει μπροστά και πίεζε.

Από το 24' έως το 29' οι Θεσσαλονικείς βρέθηκαν κοντά στο 0-1, αλλά στο 31' αυτοί που πανηγύρισαν ήταν οι γηπεδούχοι. Ο Μπουργκστάλερ έκανε την σέντρα και ο Άλαρ ανενόχλητος έκανε το 1-0. Το γκολ αυτό ήταν σαν να... έκοψε τα πόδια των παικτών του Δώνη, που μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους ήταν σαν να εξαφανίστηκαν από το γήπεδο.

Γρήγορο γκολ και τέλος

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι δεν πρόλαβαν καλά-καλά να βγουν μπροστά και να πιέσουν. Οι Αυστριακοί έκαναν νωρίς το 2-0 και ουσιαστικά τελειώσαν το ματς. Συγκεκριμένα στο 48' ο Άλαρ εκτέλεσε φάουλ και ο Μπόιντ με κεφαλιά έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα του Γλύκου.

Παρότι η ψυχολογία μετά και το δεύτερο γκολ έπεσε ακόμα πιο χαμηλά, οι παίκτες του ΠΑΟΚ έκαναν την τελευταία τους προσπάθεια για να φέρουν το ματς τουλάχιστον στην παράταση. Στο 56' μετά από λάθος της άμυνας της Ραπίντ, ο Αθανασιάδης έπιασε το απευθείας σουτ στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ. Ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Βιβιάν με κεφαλιά έχασε σημαντική ευκαιρία. Η τελευταία φάση για τον «δικέφαλο» ήταν ένα σουτ του Πέλκα στο 80'.

Μπροστά ο Γλύκος και 3-0...

Οι γηπεδούχοι έδειχναν να κρατάνε και με άνεση το 2-0, σκορ με το οποίο θα τελείωνε το ματς, αν στις καθυστερήσεις δεν είχε βγει μπροστά ο Γλύκος. Βέβαια ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ καλά έκανε σε φάουλ του Λόρενς, ωστόσο μετά από διώξιμο η μπάλα πήγε στον Χόφμαν που από την σέντρα έδωσε ακόμα μεγαλύτερη έκταση στη νίκη της ομάδας του και στην ήττα του «δικεφάλου».

Το τέλος βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν και τους Θασσαλονικείς απογοητευμένους να σκέφτονται τι έφταιξε και δεν βρέθηκαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σε ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Man of the match: Ο Χόφμαν ήταν παντού στο κέντρο. Κέρδισε όλες σχεδόν τις μάχες από τους παίκτες του ΠΑΟΚ, ενώ στις καθυστερήσεις πέτυχε και το 3-0. Τι άλλο να έκανε για να είναι ο πολυτιμότερος παίκτης του ματς;

Αδύναμος κρίκος: Η άμυνα του ΠΑΟΚ ήταν ο αδύναμος κρίκος. Και στα δύο πρώτα γκολ έγιναν λάθη, ενώ λάθη έγιναν συνολικά στο ματς δίνοντας την ευκαιρία στην Ραπίντ να απειλεί.

Στο ύψος του: Στο ύψος τους θα βάλουμε τους δύο πρώτους σκόρερ για τους Αυστριακούς. Τόσο ο Άλαρ όσο και ο Μπόιντ, δημιούργησαν πολλά προβλήματα στον «δικέφαλο» και συνέβαλαν τα μέγιστα στη νίκη και την πρόκριση στους ομίλους.

Η γκάφα: Όπως αναφέραμε και στα δύο γκολ της Ραπίντ έγιναν τραγικά λάθη από την άμυνα του ΠΑΟΚ, αλλά ειδικά στο πρώτο του Άλαρ, η γκάφα ήταν πολύ μεγαλύτερη.

Το στραγάλι: Εξαιρετική η διαιτησία του Ισπανού Κάρλος Γκόμες. Κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε για το παραμικρό και καλό θα είναι η ΚΕΔ εκτός από ανακοινώσεις να πάρει και την κασέτα να την δείξει σε κάποιο σεμινάριο.

Το ταμείο του Gazzetta: Η Ραπίντ το ήθελε περισσότερο, το έδειξε στο γήπεδο και πήρε την πρόκριση. Τόσο απλό, καθώς και το ποδόσφαιρο είναι απλό άθλημα. Ο «δικέφαλος» δεν είχε καμία σχέση ειδικά στο πρώτο μέρος με την ομάδα της Τούμπας και ουσιαστικά με τα λάθη του... δώρισε τη νίκη στους Αυστριακούς. Μετά από εννιά εκτός έδρας ματς στην Ευρώπη ήρθε η ήττα που σήμανε και τον αποκλεισμό μετά από δύο συνεχόμενες παρουσίες, από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Ραπίντ Βιέννης (Πέτερ Σέτελ): Κένιγκσχεφερ, Σονλάιτνερ, Κάτζερ, Γκέρσον, Χέικινεν (69’ Πράγκερ), Χόφμαν, Ιλντίζ, Μπόιντ, Τρίμελ (84’ Σχράμελ), Μπουργκστάλερ, Άλαρ.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Γλύκος, Λίνο, Κουμάλο, Βιβιάν, Έτο, Κάτσε (70’ Πέλκας), Γκαρσία, Ρομπέρ (46' Φωτάκης), Γεωργιάδης, Γιάννου (46' Λόρενς), Αθανασιάδης.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα