Σεισμική... Δώνηση! (pics & vids)

Σεισμική... Δώνηση! (pics & vids)

Gazzetta team
Σεισμική... Δώνηση! (pics & vids)

bet365

Η Ραπίντ... πάγωσε την Τούμπα αλλά ο ψυχωμένος ΠΑΟΚ γύρισε το ματς, πήρε την νίκη(2-1) και μαζί το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στη Βιέννη. Αθανασιάδης και Κατσικάς τα γκολ.

Έτσι ξεκίνησε

Ο ΠΑΟΚ άρχισε τον αγώνα με τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια. Δεξί μπακ άρχισε ο Έτο, τα δύο στόπερ οι Κουμαλό και Κατσικάς και αριστερά ο Λίνο. Αμυντικά χαφ ξεκίνησαν οι Κάτσε και Λαζάρ. Στο δεξί άκρο της επίθεσης ήταν ο Γεωργιάδης, αριστερά ο Ρομπέρ και στην κορυφή της επίθεσης οι Αθανασιάδης και Γιάννου. Ο Γιώργος Δώνης κατέβασε σχήμα 4-4-2.

Σοβαρά επεισόδια και κίνδυνος τιμωρίας!

Όταν υπάρχουν επεισόδια μεγάλης έκτασης το ποδόσφαιρο περνάει σε δεύτερη μοίρα. Δυστυχώς για τον ΠΑΟΚ δεν έλλειψαν τα σοβαρά και συνάμα θλιβερά επεισόδια στο περιθώριο του αγώνα με την Ραπίντ Βιέννης. Σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες η ένταση δημιουργήθηκε όταν έφτασαν τα πρώτα 6 πούλμαν με οπαδούς της Ραπίντ Βιέννης και ενώ ήταν συγκεντρωμένοι φίλοι του ΠΑΟΚ στον ίδιο χώρο.

Οι οπαδοί της Ραπίντ που ήταν μέσα στα λεοφωρεία προέτειναν τα μεσαία δάχτυλα των χεριών φωνάζοντας «μ...» προκαλώντας έτσι την αντίδραση κάποιων από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ που ήταν έξω με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση και να πέσουν και αντικείμενα.

Μεταξύ αυτών έπεσε και μια μολότωφ που μόλις έσκασε οδήγησε την ΕΛ.ΑΣ. σε εκτεταμένη χρήση χημικών. Η κατάσταση έχει ηρεμήσει αλλά η ατμόσφαιρα είναι ακόμη «βαριά» από τα χημικά που έχουν πέσει.

Στην συνέχεια όμως οπαδοί του ΠΑΟΚ μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και άρχισαν να ανταλλάσουν αντικείμενα με τους οπαδούς της Ραπίντ. Οι οπαδοί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και τα επεισόδια ήταν πιο σοβαρά από ποτέ.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Μάρινερ, ενημέρωσε πως δεν πρόκειται να ξεκινήσει το παιχνίδι αν δεν πάνε όλοι στη θέση τους. Εν τέλει οι οπαδοί των δυο ομάδων επέστρεψαν στις θέσεις τους, αλλά το ματς ξεκίνησε με πεντάλεπτη καθυστέρηση.

Την ίδια ώρα όμως ο Σλοβένος παρατηρητής του αγώνα κατέγραψε με την φωτογραφική μηχανή του τα θλιβερά επεισόδια.Να σημειωθεί ότι ο ΠΑΟΚ είναι υπότροπος. Η συμπεριφορά του κόσμου του επισύρει βαριά τιμωρία και θα τον φέρει ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής της UEFA.

Δυνατά ο ΠΑΟΚ, το γκολ η Ραπίντ

Ο δικέφαλος του Βορρά μπήκε δυνατά στον αγώνα, χάνοντας φάσεις για γκολ, όπως εκείνη του 11' με ένα δυνατό σουτ του Λάζαρ, που απομάκρυνε ο Κένιγκσχοφερ και στο 14' την κεφαλιά από τον Κατσικά, με την μπάλα να φεύγει άουτ στο δεύτερο δοκάρι.

Η πρώτη καλή στιγμή για την Ραπίντ έγινε στο 22'. Ο Γκρότσουρεκ έδωσε αριστερά στον Κράτζερ, αυτός έκανε το σουτ, με την μπάλα να καταλήγει πάνω από την εστία του Γλύκου.

Στο 25ο λεπτό οι Αυστριακοί κατάφεραν όμως να ανοίξουν το σκορ στην φλεγόμενη Τούμπα. Μετά από ωραία προσποίηση του Άλαρ, που έκανε και το σουτ η μπάλα μπήκε στα δίχτυα του ΠΑΟΚ για το 0-1.

Έχασε το... άχαστο!

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αθανασιάδης έχασε μία ευκαιρία που απλά δεν χάνεται. Ο Ρομπέρ του έβγαλε εκπληκτική ασίστ, που από απόσταση βολής έστειλε με πλασέ την μπάλα άουτ.

Πρώτα δοκάρι, μετά το 1-1

Στο 62' ο ΠΑΟΚ είχε μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία για γκολ. Ο Σαλπιγγίδης έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Αθανασιάδης έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Κένιγκσχοφερ!

Στο 69' όμως ο δικέφαλος του Βορρά δεν... αστόχησε. Έπειτα από ωραία σέντρα του Λόρενς, ο Αθανασιάδης έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να προσκρούει στο αριστερό κάθετο δοκάρι και να καταλήγει στα δίχτυα του Κένιγκσχοφερ. Έτσι έγινε το 1-1 εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών!

2-1 με γκολάρα και δέκα παίκτες!

Ο ΠΑΟΚ πιστοποίησε την ανωτερότητα που είχε στην διάρκεια όλης της αναμέτρησης με την Ραπίντ Βιέννης βάζοντας και δεύτερο γκολ. Στο 74' ο Λάζαρ αντίκρισε σωστά την δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Χόφμαν.

Μοιραία άφησε την ομάδα του με δέκα ποδοσφαιριστές. Και όμως. Οι παίκτες του Δώνη στάθηκαν στο ύψος τους, σκοράροντας για το 2-1! Ύστερα από κακή απομάκρυνση από τον Κάτζερ, ο Κατσικάς εξαπέλυσε έναν κεραυνό από το ύψος της περιοχής κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Επρόκειτο για μία... γκολάρα που έβαλε σε θέση οδηγού τον δικέφαλο του Βορρά. Συνολικά πάντως οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ απέδωσαν καλύτερα από τους Αυστριακός στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης και νίκησαν δίκαια την Ραπίντ.

MAN OF THE MATCH: Χωρίς την παραμικρή αμφιβολία ο Στέφανος Αθανασιάδης ήταν με διαφορά ο κορυφαίος του ματς. Ο νεαρός που σήμερα ήταν και αρχηγός του ΠΑΟΚ, έκανε τα πάντα. Σκόραρε, είχε δοκάρι, έχασε πολλές και σημαντικές ευκαιρίες, σε μια πραγματικά γεμάτη εμφάνιση που άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Σε αυτό θα βάλουμε δύο. Αρχικά τον Λόρενς που με το που μπήκε έκανε ασίστ για το 1-1 και συνολικά ανέβασε την ομάδα του. Ο άλλος ήταν βέβαια ο Κατσικάς που με δικό του γκολ έγινε το 2-1. Επίσης άνετα προσθέτουμε και τον Σαλπιγγίδη, ο οποίος αν συνεχίσει έτσι θα κάνει τους πάντες να τον αποθεώνουν, όπως άλλωστε γινόταν πριν αποχωρήσει από τη Τούμπα.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο κόσμος και των δύο ομάδων ήταν ο αδύναμος κρίκος. Εντάξει λέμε για την ατμόσφαιρα που ήταν εξαιρετική, αλλά για ακόμα μία φορά αποδείχθηκε πως η βλακεία είναι ανίκητη. Οπαδοί του ΠΑΟΚ και της Ραπίντ πριν αρχίσει το ματς πετούσαν φωτοβολίδες, καπνογόνα και ότι άλλο έβρισκαν μπροστά τους, σε επεισόδια που είχαμε καιρό να δούμε σε ματς Ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο ένας ήταν πολυτιμότερος (Αθανασιάδης), ο άλλος στάθηκε στο ύψος του (Κατσικάς) και οι δύο έκαναν από μία μεγάλη γκάφα. Ο επιθετικός του δικεφάλου έχασε στο πρώτο ημίχρονο γκολ από αυτά που λέμε πως δεν χάνονται, ενώ ο νεαρός αμυντικός, θα μπορούσε στην φάση του γκολ της Ραπίντ να είχε αντιδράσει διαφορετικά. Ωστόσο αφού ήρθε η νίκη και μάλιστα με ανατροπή, μικρό το κακό.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Αφού ξεκίνησε και το ματς, μια χαρά ήταν ο Μάρινερ. Ο Άγγλος διαιτητής είχε μόνο σωστές αποφάσεις, σε ένα πραγματικό ρεσιτάλ, που καλό θα είναι να το δείχνουν και στην χώρα μας μήπως μάθουν πέντε πράγματα κάποιοι.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Τελικά ο ΠΑΟΚ απλά δεν θέλει να χάνει ειδικά στην Ευρώπη. Ο «δικέφαλος του βορρά» βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0 στο πρώτο μέρος. Ωστόσο όπως και με την Μπνέι Γιεχούντα πέτυχε την ανατροπή. Αυτή την φορά μάλιστα ήταν πολύ πιο δύσκολο το έργο του, μιας και οι Αυστριακοί δεν μπορεί να συγκριθούν με τους Ισραηλινούς. Οι Θεσσαλονικείς στην επανάληψη έδειξαν αυτό που θέλει ο Δώνης. Διάθεση, ταχύτητα, γρήγορες αντιδράσεις , σωστή ανάπτυξη και κυρίως ψυχή. Η ψυχή ήταν αυτή που τους έκανε να κάνουν το 2-1, παίζοντας με δέκα παίκτες και να πάνε στην Αυστρία για να πάρουν την μεγάλη πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Γλύκος, Ετο, Κουμάλο, Κατσικάς, Λίνο, Κάτσε, Λάζαρ, Γεωργιάδης (68' Λόρενς), Ρομπέρ (46' Φωτάκης), Γιάννου (46' Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης.

Ραπίντ (Πέτερ Σέτελ): Κένιγκσχοφερ, Σονλάιτνερ, Χάικινεν, Χόφμαν (77' Κούλοβιτς), Κάτζερ, Ιλντίζ, Γκροζούρεκ (65' Σράμελ), Μπουργκστάλερ, Αλαρ (82' Μπόιντ), Γκέρσον, Σίμπελσμπεργκερ.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα