Έδρα, Ταβάρες και… Ζάχοβιτς!

Έδρα, Ταβάρες και… Ζάχοβιτς!

Έδρα, Ταβάρες και… Ζάχοβιτς!

bet365

H Mάριμπορ δεν φοβίζει, αλλά η ομάδα του Ζάχοβιτς είναι έτοιμη για ζημιά αν δεν προσεχθεί. Καυτή έδρα και Ταβάρες στην επίθεση είναι τα «όπλα» της!

Tαυτότητα
Ετος Ιδρυσης: 1960
Γήπεδο: «Λιούτσκι» (12.994)
Πρόεδρος: Ντράγκο Κόταρ
Site: www.nkmaribor.com

Αστέρι: Ποιος άλλος από τον Μάρκος Ταβάρες, καθώς ο Βραζιλιάνος φορ της Μάριμπορ αποτελεί τον «killer» του συλλόγου. Ο 28χρονος αρχηγός της έχει βρεθεί και στο στόχαστρο του Ολυμπιακού, ενώ αρκετές ομάδες έχουν ενδιαφερθεί για την απόκτησή του. Είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων του συλλόγου με 10 γκολ και... σχεδόν κάθε χρόνο από τότε που πήγε στη Σλοβενία ανακηρύσσεται ο καλύτερος παίκτης από τους οπαδούς της Μάριμπορ. Τα 58 γκολ σε 149 συμμετοχές με τους Σλοβένους δεν είναι και λίγα...
Προπονητής: Ντάρκο Μίλανιτς. Ανέλαβε την ομάδα το 2008 και από τότε κατάφερε να της δώσει αγωνιστική ταυτότητα. Έγινε ο πρώτος τεχνικός στη Σλοβενία που κατάφερε να κερδίσει τρία τρόπαια σε μια σεζόν και ο σύλλογος φυσικά δεν τον αφήνει...Του αρέσει το γρήγορο ποδόσφαιρο, προτιμά το 4-4-2 και οι Μπέριτς, Ταβάρες είναι παίκτες ικανοί για τη ζημιά. Θέλει να δουλεύει με νεαρούς και η άψογη συνεργασία με τον αθλητικό διευθυντή Ζλάτκο Ζάχοβιτς τον έχουν βοηθήσει να δημιουργήσει ένα ισχυρό σύνολο
Την ήθελε γιατί: Αποτελεί δίχως αμφιβολία την πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου και κόντρα στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ δεν έδειξε ικανή για το κάτι παραπάνω. Δεν έχει το μεγάλο όνομα που θα κάνει τη διαφορά, ενώ στα δύσκολα παρουσιάστηκε αδύναμη, χωρίς την ικανότητα να απειλήσει τον αντίπαλο, ενώ και η αμυντική της λειτουργία δεν εγγυάται το μηδέν στα μετόπισθεν. Ένα κοντινό ταξίδι είναι ό,τι καλύτερο για τους πράσινους, που αν είναι σοβαροί δεν θα αντιμετωπίσουν το παραμικρό πρόβλημα, ειδικά στο ΟΑΚΑ.
Δεν την ήθελε γιατί: Ο Ζλάτκο Ζάχοβιτς έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα δυνατό σύνολο και τα τελευταία χρόνια με τις παραχωρήσεις παικτών, αλλά και τις ακαδημίες να πρωταγωνιστεί στη χώρα του. Τα δυο «όπλα» της ομάδας είναι η καυτή έδρα της στο μόλις 13.000 θέσεων στάδιο «Λιούτσκι» με τους οπαδούς να κάνουν δύσκολη τη ζωή του αντιπάλου. Μάλιστα, μέχρι την ήττα από τη Ντιναμό είχε το αήττητο με 11 νίκες και 2 ισοπαλίες. Το άλλο της «όπλο» είναι ο Ταβάρες, με τον Βραζιλιάνο να κάνει όλη τη δύσκολη δουλειά στην επίθεση.
Τι έχει κάνει φέτος: Για ακόμα μια χρονιά πάλεψε αρκετά, αλλά όταν χάνει το πρώτο ματς δεν μπορεί την ανατροπή. Έτσι έγινε και με τη Ντιναμό Ζάγρεμπ που αποκλείστηκε με δυο ήττες, 2-1 στην Κροατία και 1-0 στη Σλοβενία. Οι Σλοβένοι πάντως έφτασαν άνετα στα πλέι οφ , στον α' προκριματικό απέκλεισαν με δυο νίκες τη Ζελέζνιτσαρ και στο β' γύρο με δυο νίκες τη Ντουντελάνζ. Στο πρωτάθλημα και έπειτα από 7 αγωνιστικές είναι αήττητοι και στην κορυφή.
Μάριμπορ vs Ελλάδα

Κύπελλο UEFA 1995-96 -A' Γύρος
Ολυμπιακός - Μάριμπορ 2-0
Μάριμπορ - Ολυμπιακός 1-3


Ρόστερ

Τερματοφύλακες
Τζασμίν Χαντάνοβιτς, 34 (Σλοβενία)
Μάρκο Πρίντιγκαρ, 27 (Σλοβενία)
Ματέι Ράνταν, 22 (Σλοβενία)
Ντράγκαν Τόπιτς, 19 (Σλοβενία)

Αμυντικοί
Μάτιαζ Κεκ, 21 (Σλοβενία)
Αλές Μέγιατς, 29 (Σλοβενία)
Νετς Ποτοκάρ, 24 (Σλοβενία)
Αλεξάντερ Ράγιεβιτς, 26 (Σλοβενία)
Μίτια Ρέσεκ, 21 (Σλοβενία)
Άργκους Σοάρες, 24 (Βραζιλία)
Ντέγιαν Τραϊκόφσκι, 20 (Σλοβενία)
Γιόβαν Βίντοβιτς, 23 (Σλοβενία)
Μίτια Βίλερ, 26 (Σλοβενία)

Μέσοι
Γκόραν Τσβιγιάνοβιτς, 26 (Σλοβενία)
Μάτιτς Κρνιτς, 20 (Σλοβενία)
Τιμοτέι Ντόντλεκ, 23 (Σλοβενία)
Ζέλικο Φιλίποβιτς, 24 (Σλοβενία)
Αγκίμ Ιμπραϊμι, 24 (Σκόπια)
Ζόραν Λέσιακ, 24 (Κροατία)
Αλές Μέρτελι, 25 (Σλοβενία)
Ντέγιαν Μέζγκα, 27 (Κροατία)
Μάρτιν Μίλετς, 22 (Σλοβενία)
Ράικο Ρεπ, 22 (Σλοβενία)

Επιθετικοί
Ρόμπερτ Μπέριτς, 21 (Σλοβενία)
Νίκολα Κόμαζετς, 25 (Σερβία)
Μάρκος Ταβάρες, 28 (Βραζιλία)
Άλεν Πλόι, 20 (Σλοβένος)
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα