Εντάξει... ρε Μήτσο (vids)

Εντάξει... ρε Μήτσο (vids)

Εντάξει... ρε Μήτσο (vids)
Ηγέτης του Παναθηναϊκού; Σίγουρα! MVP της σειράς με τη Μακάμπι; 100%. Καλύτερος Ευρωπαϊος παίκτης; Πιθανότατα! Άνετος στις συνεντεύξεις; Εντάξει... Το Gazzetta.gr θυμάται τα δύο περιστατικά που προκάλεσαν την αποθέωση του Διαμαντίδη στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ!

Ήταν 24 Νοεμβρίου του 2011 και ο Παναθηναϊκός είχε μόλις αποδράσει με ένα μεγάλο "διπλό" από τη Μάλαγα (76-77), με τον Δημήτρη Διαμαντίδη να κάνει όργια στο παρκέ (23 πόντοι με... 7/11 τρίποντα) και με δικό του σουτ στη λήξη του αγώνα να δίνει τη νίκη στον Παναθηναϊκό. Ελάχιστα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα, ο Μήτσος, ως MVP της αναμέτρησης, δίνει συνέντευξη στο κανάλι της Euroleague και λέει το αμίμητο. Σε ερώτηση στα αγγλικά του Ισπανού δημοσιογράφου -και ενώ έχει προηγηθεί ένα δίλεπτο συνομιλίας, πάντα στα αγγλικά- ο Διαμαντίδης απαντάει "εντάξει, we want to see our group step by step". Αυτό ήταν! Οι συμπαίκτες του Διαμαντίδη είδαν το βίντεο (στο 2:12 του πρώτου κλιπ), και μαζί τους όλη η μπασκετική Ευρώπη. Το "εντάξει we want" έγινε η αγαπημένη φράση των παικτών του Παναθηναϊκού με τον Γιασικεβίτσιους να τη λέει σε κάθε ευκαιρία, με τον αρχηγό του "πράσινων" να γίνεται το αντικείμενο της καζούρας από Έλληνες και ξένους παίκτες της ομάδας.

Πέρασαν οι μήνες, φτάσαμε στον Απρίλιο, ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον πέμπτο προημιτελικό με τη Μακάμπι και ο Διαμαντίδης ήταν για πολλοστή φορά στην καριέρα του, ο καλύτερος παίκτης του αγώνα. Με 25 πόντους, 6 ασίστ και... 15/18 βολές ο 3D ήταν ο αδιαφιλονίκητος MVP του αγώνα και της σειράς, με την Euroleague να τον επιλέγει για τη συνέντευξη στο κανάλι της διοργάνωσης. Bingo!

Ο... player of the game τα έκανε όλα στο παρκέ και αποφάσισε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και στις δηλώσεις του. Ερώτηση στα αγγλικά από τον Ισπανό δημοσιογράφο σχετικά με το κλειδί της νίκης και απάντηση στα... διαμαντιδικά από τον αρχηγό του Παναθηναϊκού. "Εντάξει, those games..." και πάει λέγοντας! Το συγκεκριμένο βίντεο (στο 1:35 του δεύτερου κλιπ) έχει ήδη γίνει ανάρπαστο στα "πράσινα" αποδυτήρια, με τους συμπαίκτες του Διαμαντίδη να μην τον αφήνουν σε χλωρό κλαρί.

Αυτός βέβαια που το απολαμβάνει περισσότερο απ' όλους, είναι ο Σάρας που έχει βρει ξανά πρόσφορο έδαφος για ατελείωτη πλάκα στον Διαμαντίδη, που πλέον θα βλέπει ξένο δημοσιογράφο και θα στρίβει. Το πιο αστείο της υπόθεσης, είναι όταν εξαιρέσουμε την προφορά -δεν ήταν ποτέ το ατού τον Ελλήνων γλωσσομαθών εξάλλου- ο 32χρονος guard μιλά πολύ καλά αγγλικά και μάλιστα έχει την άνεση να συνομιλήσει για θέματα τελείως άσχετα με το μπάσκετ και τις επιδόσεις του στο παρκέ. Εντάξει ε;;;

Όσο για την αντίδραση του ίδιου του Διαμαντίδη; "Όχι πάλι..."

Για τα... αγγλικά του Διαμαντίδη, τα ελληνικά του Σάρας και τα σέρβικα του Ζοτς, υπάρχει και το Twitter(@sili81)