«Μόνο αν το ζητήσει ο ίδιος!»

«Μόνο αν το ζητήσει ο ίδιος!»

Αντώνης Καλκαβούρας
«Μόνο αν το ζητήσει ο ίδιος!»
Ο μπασκετικός συντάκτης της “Gazzetta dello Sport”, Λούκα Κιαμπότι, επιβεβαιώνει στο gazzetta.gr την προσπάθεια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να ξαναντύσει στα “πράσινα” τον “Batman” αλλά και την άρνηση της Αρμάνι Μιλάνου.

Η αλήθεια είναι ότι μία ενδεχόμενη προσθήκη του 31χρονου διεθνούς Έλληνα φόργουορντ στο ρόστερ του “τριφυλλιού”, σε συνδυασμό με την διαφαινόμενη άφιξη του κλασσικού σουτέρ θέσης, Τζέϊσον Καπόνο, θα έδινε πολύ περισσότερες επιθετικές λύσεις στον Παναθηναϊκό, θα τον ανέβαζε επίπεδο και θα τον έκανε σαφώς πιο ανταγωνιστικό ενόψει της συμμετοχής του στο πολύ πιο δυνατό φέτος Top-16 της Ευρωλίγκα.

Και αυτό γιατί ο Φώτσης, με τον Διαμαντίδη σε ρόλο δημιουργού έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας και ήταν τελείως διαφορετικός από την απογοητευτική εικόνα (χωρίς να του αναλογούν οι μεγαλύτερες ευθύνες) που παρουσιάζει πιο πολύ φέτος (μ.ο. 7,5π. & 4,4ρ. σε 8 αγώνες της Ευρωλίγκα) στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση με τη φανέλα της Αρμάνι Τζινς Μιλάνου!

Αυτό ενδεχομένως να είχε στο μυαλό του και ο διοικητικός ηγέτης των “πρασίνων” το περασμένο καλοκαίρι αλλά και την περασμένη εβδομάδα, όταν και έκανε δύο απόπειρες να πείσει την ιταλική ομάδα να αποδεσμεύσει τον αρχηγό της Εθνικής ομάδας.

«Ο Γιαννακόπουλος προσπάθησε, αλλά...»

«Η πληροφόρηση που έχω από τον πρόεδρο της ομάδας, Λίβιο Πρόλι, είναι ότι πράγματι την περασμένη εβδομάδα – με αφορμή το ταξίδι του στην Ιταλία για το ματς με την Καντού – ο κ. Γιαννακόπουλος επανέφερε το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού να αποκτήσει τον Έλληνα παίκτη, όμως, η απάντηση της Αρμάνι Τζινς, ήταν ότι ο Φώτσης “δεν πωλείται”! Ξέρετε μπορεί η ομάδα να μην είναι ευχαριστημένη με την έως τώρα προσφορά του, σε σχέση με το υψηλό συμβόλαιο που του έδωσε, μπορεί ο ίδιος ο Αντώνης να μην είναι ευτυχισμένος με τον ρόλο που έχει στο σύστημα του Σκαριόλο, ο ιταλικός σύλλογος όμως, πρώτον δεν έχει ανάγκη να γλιτώσει κάποια χρήματα και δεύτερον δύσκολα θα προβεί σε μία τέτοια κίνηση, που μεσούσης της περιόδου, θα πιστοποιήσει ότι ο Φώτσης ήταν μία λάθος επιλογή!

Και σε τελική ανάλυση, μπορεί ο Έλληνας άσος και η χαμηλή παραγωγικότητά του, να αποτελεί έναν από τους πολλούς “πονοκεφάλους” που έχει ο Ιταλός προπονητής της ομάδας, ωστόσο, πιστέψτε με ότι δεν είναι και η πρώτη προτεραιότητά του...», μας είπε αρχικά ο έμπειρος συνάδελφος για να καταλήξει...

«Μόνο αν το ζητήσει ο ίδιος!»

«Ακόμη κι αν η Αρμάνι Τζινς Μιλάνου αποκλειστεί από το Top-16, θα μου προξενήσει μεγάλη έκπληξη αν ο Φώτσης φύγει από την ομάδα, εκτός και αν το ζητήσει διακαώς ο ίδιος, κάτι που έως τώρα δεν έχει συμβεί... Ο παίκτης, άλλωστε, σύμφωνα με τα όσα γνωρίζω δεν είναι ο χαρακτήρας που θα πιέσει πράγματα και καταστάσεις, ούτε μέχρι στιγμής έχει παραπονεθεί για τίποτε! Είναι ένα ήσυχο και χαμογελαστό παιδί, που αν δεν του μιλήσεις, δύσκολα θα ακούσεις τη φωνή του...

Και γιατί να φύγει άλλωστε; Έχει ένα υψηλό συμβόλαιο, βρίσκεται σε ένα περιβάλλον που προς το παρόν δεν υπάρχει μεγάλη πίεση και δεν έχει κανένα λόγο να απομακρυνθεί από τέτοιου είδους “ιδανικές” συνθήκες!...», σχολίασε ο δημοσιογράφος της Gazzetta dello Sport, τονίζοντας πάντως, ότι αν ο ιταλικός σύλλογος δεν καταφέρει να περάσει στην 2η φάση της Ευρωλίγκα, τότε ο Σέρτζιο Σκαριόλο θα είναι αυτός που θα πρέπει να προετοιμάζεται για πολύ σκληρές κριτικές από τον ιταλικό Τύπο...