Ταξίδι στο... άγνωστο

Γιάννης Ράμμας
Ταξίδι στο... άγνωστο
Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δε γνωρίζουν πώς θα τους βρει η νέα χρονιά, αλλά ήδη γνωρίζουν στην Ευρωλίγκα για Κάχα Λαμποράλ, Εφές, Αρμάνι Τζινς και Ρεάλ Μαδρίτης, Κίμκι και Φενέρ κι όχι μόνο αντιστοίχως.

Η Ευρωλίγκα της αγωνιστικής περιόδου 2012-13 έκανε «τζάμπολ» στη Βαρκελώνη με την κλήρωση των προκριματικών και της κανονικής περιόδου κι ήδη ο Ολυμπιακός (με Κάχα Λαμποράλ, Αναντολού Εφές, Ζαλγκίρις Κάουνας, Αρμάνι Τζινς Μιλάνο και Τσεντεβίτα) κι ο Παναθηναϊκός (με Ρεάλ Μαδρίτης, Κίμκι, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, Oλίμπια Λιουμπλιάνα και Νικητή Προκριματικών) γνωρίζουν τους πρώτους αντιπάλους τους. Το τελικό αποτέλεσμα της διαδικασίας άφησε ανάμικτα συναισθήματα, αλλά πολλά περισσότερα θα εξαρτηθούν απ' το πώς θα παρουσιαστούν οι ίδιοι.

Θα πετύχει η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ περισσότερους από 86,5 πόντους εναντίον της Νιγηρίας; Παίξτο σε απόδοση 1.825 στη vistabet

Ο σχεδιασμός της νέας χρονιάς για τις ελληνικές ομάδες βρίσκεται σε εξέλιξη σε μία περίεργη οικονομικά κι όχι μόνο εποχή κι απομένει να φανεί ποιο θα είναι το πρόσωπό τους, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα για ασφαλέστερα συμπεράσματα.

Μεγαλύτερη αίσθηση απ' τη διαμόρφωση των ομίλων της κανονικής περιόδου έκαναν οι αλλαγές στο σύστημα διεξαγωγής, που ήταν προαποφασισμένες και τέθηκαν σε εφαρμογή στα ταμπλό της διοργάνωσης.

Ο Παναθηναϊκός περιμένει τη νικήτρια ομάδα των προκριματικών, ώστε να συμπληρωθεί ονομαστικά κι ο α' όμιλος, αλλά από εκεί κι έπειτα τίποτα δεν είναι σίγουρο, αφού η τελική κατάταξη στους ομίλους μπορεί να οδηγήσει σε οποιοδήποτε μονοπάτι.

Οι πρώτες 4 ομάδες κάθε ομίλου της κανονικής περιόδου συνεχίζουν άνευ κλήρωσης, αλλά με διασταύρωση μέσω τελικής κατάταξης, στο ΤΟΡ 16, όπου πια υπάρχουν 2 όμιλοι των 8 ομάδων και συνολικά 14 αγωνιστικές! Τα playoffs και το Final Four παρέμειναν ως είχαν, με την ιδιαιτερότητα πως, όπως είχε ανακοινωθεί στο F4 της Κωνσταντινούπολης, η O2 Arena του Λονδίνου θα φιλοξενήσει τόσο την τελική φάση του 2013 όσο κι αυτή του 2014.

Μέχρι το πρώτο τζάμπολ, συνεχίζεται το ταξίδι στο... άγνωστο.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ 2012-13

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ (25-28/9, Palasport Pianella, Καντού)

ΠΡΩΤΟΣ ΓΥΡΟΣ
(1) Ούνικς Καζάν - Ουλμ
(2) Λε Μαν - Ντόνετσκ
(3) Νίμπουρκ - Οστάνδη
(4) Kαντού - Λουκόιλ

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ
(5) Νικητής 1 - Νικητής 2
(6) Νικητής 3 - Νικητής 4

ΤΡΙΤΟΣ ΓΥΡΟΣ
Νικητής 5 - Νικητής 6

ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (11/10-14/12)

A' OMIΛΟΣ: Παναθηναϊκός, Ρεάλ Μαδρίτης, Κίμκι, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, Oλίμπια Λιουμπλιάνα, Νικητής Προκριματικών
Β' ΟΜΙΛΟΣ: Μακάμπι Τελ Αβίβ, Σιένα, Άλμπα Βερολίνου, Ουνικάχα, Πρόκομ, Σαλόν/Σαονέ
Γ' ΟΜΙΛΟΣ: Ολυμπιακός, Κάχα Λαμποράλ, Αναντολού Εφές, Ζαλγκίρις Κάουνας, Αρμάνι Τζινς Μιλάνο, Τσεντεβίτα
Δ' ΟΜΙΛΟΣ: Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Παρτιζάν, Λιέτουβος Ρίτας, Μπάμπεργκ, Μπεσίκτας

ΤΟΡ 16 (27/12-5/4)

Ε' ΟΜΙΛΟΣ: Α1, Α3, Β2, Β4, Γ1, Γ3, Δ2 και Δ4
ΣΤ' ΟΜΙΛΟΣ: Α2, Α4, Β1, Β3, Γ2, Γ4, Δ1 και Δ3

PLAYOFFS (9-12/4, 16-19/4, 25/4)

(1) Ε1 - ΣΤ4
(2) ΣΤ2 - Ε3
(3) ΣΤ1 - Ε4
(4) Ε2 - ΣΤ3
* Στις 3 νίκες

FINAL FOUR (10-12/5, O2 Arena, Λονδίνο)

Νικητής 1 - Νικητής 2
Νικητές 3 - Νικητής 4