Τα καλύτερα για Διαμαντίδη ο Σβεντ

Τα καλύτερα για Διαμαντίδη ο Σβεντ

Τα καλύτερα για Διαμαντίδη ο Σβεντ

bet365

Οι δύο νίκες της ΤΣΣΚΑ στην κανονική περίοδο επί του Παναθηναϊκού είναι πλεονέκτημα, αλλά δεν θα παίξουν ρόλο στα ημιτελικά σύμφωνα με τον Αλεξέι Σβεντ που αποθεώνει τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Ο Σβεντ τόνισε αρχικά στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας: «Άρχισα καλά τη σεζόν και ο προπονητής μου με εμπιστεύεται, όπως και οι συμπαίκτες μου. Όλα έχουν πάει καλά μέχρι τώρα. Τώρα πρέπει να κάνουμε δύο τελευταία βήματα. Να κερδίσουμε την Ευρωλίγκα», για να συνεχίσει για την εμπιστοσύνη του Γιόνας Καζλάουσκας:

«Από την αρχή ο κόουτς Καζλάουσκας με εμπιστεύτηκε και μου έδωσε χρόνο συμμετοχής. Μερικές φορές έπαιζα καλά κι άλλες όχι, αλλά η εμπιστοσύνη ήταν εκεί και εγώ έκανα το εκμεταλεύτηκα. Δεν θέλω ο προπονητής μου να αισθάνεται άσχημα για μένα. Δεν μπορώ να κεχψρίσω κάποιο παιχνίδι, εγώ απλά έπαιζα και προσπαθώ να βελτιώνομαι».

Είναι πρώτος στην Ευρωλίγκα στα σουτ τριών πόντων με ποσοστό 50%: «Δεν νομίζω ότι το σουτ είναι το καλύτερό μου στοιχείο. Μου αρέσει καλύτερα να συμμετέχω σε pick-and-rol,l, να περνάω την μπάλα. Απλά έτυχε, αν δεις τα στατιστικά μου από άλλες χρονιές θα δεις ότι δεν σούταρα καλά».


Έχει ξαναβρεθεί σε Final Fοur, αλλά χωρίς όμως να αγωνιστεί: «Ποτέ δεν σκέφτομαι τίποτα αρνητικό όταν πατάω στο παρκέ. Μπορεί να σου δημιουργήσει πρόβλημα αυτό. Νομίζω πρέπει να έχεις καθαρό μυαλό, να προσπαθείς να κάνεις τα ίδια πράγματα που έκανες και στα προηγούμενα παιχνίδια».

Όσο για τον ημιτελικό και τα πλάνα τους για να αντιμετωπίσουν τον Δημήτρη Διαμαντίδη: «Είναι εξαιρετικός. Είναι πολύ δυνατός πόιντ γκαρντ και πολύ έξυπνος. Τον ξέρουμε καλά. Παίξαμε εναντίον του αυτή τη σεζόν και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να τον σταματήσουμε και να πάρουμε τη νίκη».

... για το πόση αυτοπεποίθηση τους δίνουν οι δύο νίκες που έχουν κάνει επί του Παναθηναϊκού: «Μας δίνουν αυτοπεποίθηση, αλλά όχι πάρα πολύ. Είναι καλύτερο να έχουμε δύο νίκες από δύο ήττες. Γιατί όταν παίξεις το τρίτο παιχνίδι θα έχεις στο μυαλό σου τις ήττες. Τα παιχνίδια του Final Four όμως είναι εντελώς διαφορετικά. Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι σε κάθε παιχνίδι, επειδή δεν έχεις άλλη ευκαιρία, αν χάσεις. Δεν είναι όπως στο Top 16 ή στην κανονική περίοδο. Αν χάσεις μία φορά δεν θα μπορείς να διεκδικήσεις το τρόπαιο. Θα είμαστε 100% συγκεντρωμένοι ή ακόμα περισσότερο».

Έχει παίξει μαζί με μεγάλους πόιντ γκαρντ, συμπεριλαμβανομένων των Θοδωρή Παπαλουκά, Τζέι Αρ Χόλντεν και τώρα Μίλος Τεόντοσιτς: «Τα πάντα. Έμαθα πώς να παίζω σε διαφορετικές καταστάσεις παιχνιδιού, πώς να συμπεριφέρομαι έξω από το γήπεδο. Ήταν πάντα πρόθυμοι να δώσουν συμβουλές, είναι εξαιρετικά παιδιά».

Η ΤΣΣΚΑ παίζει πολύ συναρπαστικό μπάσκετ και ήταν μέρος της σε πολλές θεαματικές στιγμές φέτος. Για το αν η ομάδα πρέπει να είναι σταθερή σε αυτό το στυλ ώστε να κερδίσει το Final Four απάντησε: «Πρώτον, θα πρέπει να παίξουμε αξιόπιστα. Σίγουρα, αν θα έχουμε καταστάσεις στις οποίες μπορούμε να πάμε για ένα alley oop ή κάτι τέτοιο, θα το κάνουμε, αλλά αυτό δεν πρέπει να αποτελεί ρίσκο. Αν είμαστε 100% σίγουροι ότι μπορούμε να σκοράρουμε, τότε ναι, αν είναι 50-50, καλύτερα να μην το κάνουμε».

 

Τελευταία Νέα