«Επιτυχία αλλά δεν τελειώσαμε»

«Επιτυχία αλλά δεν τελειώσαμε»

Gazzetta team
«Επιτυχία αλλά δεν τελειώσαμε»

bet365

Σημαντική επιτυχία χαρακτήρισε την πρόκριση του Παναθηναϊκού στο Final Four της Ευρωλίγκας ο Δημήτρης Ιτούδης αλλά ξεκαθάρισε ότι... η συνέχεια θα δοθεί στην Πόλη.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε στο paobcblog.gr ο Δημήτρης Ιτούδης:


Καλησπέρα σε όλους…

Είμαστε εδώ, μαζί, έχοντας πετύχει έναν ακόμη στόχο που είχαμε θέσει. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μας, γιατί είναι μια ακόμη επιτυχία μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, ένας μεγάλος στόχος που επιτυγχάνεται. Είναι σημαντική η πρόκριση στο Final 4 της Ευρωλίγκας. Και αξίζουν συγχαρητήρια και στον αντίπαλο, γιατί αποκλείσαμε μια μεγάλη ομάδα με καλούς παίκτες και προπονητή, μέσα από μια σειρά play offs που είχε συναισθήματα, πολλές ανατροπές, πολλή τακτική, εκπληκτικούς παίκτες και προπονητές, φτάνοντας δίκαια στο Final 4.

Η πρόκριση από μόνη της είναι επιτυχία, αλλά δεν είναι και το τέλος του δρόμου. Έχουμε σχεδόν ένα μήνα μπροστά μας να προετοιμαστούμε. Καμία ομάδα που έφτασε ως την τελική φάση δεν θα πάει ως την Κωνσταντινούπολη για να φωτογραφηθεί και να κάνει το ταξίδι. Όλες έχουν ως στόχο το τρόπαιο σε μια διοργάνωση όπου οι ημιτελικοί είναι ουσιαστικά και τελικοί. Είναι νοκ άουτ παιχνίδια, τελείως διαφορετικά από ότι μια σειρά play offs. Μάθαμε πολλά από αυτή τη φάση που ολοκληρώθηκε. Οι αγώνες αυτοί μας βοήθησαν να δουλέψουμε σε κάποια στοιχεία που μπορεί να βρούμε στο μέλλον μπροστά μας. Σημαντικό κομμάτι αυτών των παιχνιδιών για παράδειγμα είναι ότι άλλαζαν πολλές φορές στα πικ εντ ρολ πολύ γρήγορα. Αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα να εξερευνήσουμε και να δημιουργήσουμε άλλους τρόπους εκτέλεσης. Θεωρώ ότι τα καταφέραμε και είναι σημαντικό μάθημα και για τη συνέχεια.

Η συνέχεια ως το τέλος της κανονικής περιόδου δεν θα είναι εύκολη. Γνωρίζουμε ότι θα έχουμε κοντά μας όμως και τον κόσμο. Το έδειξε και στη σειρά αυτή των play offs. Ιδιαίτερα στον πέμπτο αγώνα γεμίσατε το γήπεδο, πιστέψατε από την αρχή ότι η ομάδα θα τα καταφέρει. Ήταν μεγάλη η συμπαράσταση σε όλη τη διάρκεια της κανονικής περιόδου, του Top16 και φυσικά των play offs. Είναι κάτι που αποδεικνύει έμπρακτα το δέσιμο ανάμεσα στα δύο αυτά «κομμάτια» της ομάδας και την πίστη που υπάρχει στις δυνατότητές της. Σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε και στη συνέχεια δίπλα μας.

Εμείς οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι και γι’ αυτό προέχει πώς θα διαμορφώσουμε το πρόγραμμά μας, μέσα φυσικά από τις υποχρεώσεις μας στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος και τα play offs που ακολουθούν, ώστε να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση ως τότε. Θα κάνουμε ένα μίνι σχεδιασμό και πρόγραμμα και το ξαναλέω ότι θα γίνει σε συνδυασμό με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις που θα έχουμε. Θα πρέπει να ανέβουμε επίπεδο, θέλουμε να βελτιωθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο, γιατί το Final 4 είναι μια τελείως διαφορετική κατάσταση.

Η καθημερινότητα όμως επιβάλλει να στρέψουμε την προσοχή μας στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Έχουμε δύο ακόμη παιχνίδια για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου και θέλουμε να κάνουμε καλές εμφανίσεις, παίρνοντας θετικά αποτελέσματα. Μιλώντας για την αυριανή αναμέτρηση, έχουμε να κάνουμε μια ομάδα που διαθέτει ξεκάθαρες ιδέες και προπονητική καθοδήγηση. Παίζει αρκετά στο μισό γήπεδο με πάσες και διαθέτει παίκτες με εμπειρία, αλλά και παίκτες με νεανικό ενθουσιασμό. Ο Ξανθόπουλος είναι ένας από τους πλέον βασικούς δημιουργούς της και στις θέσεις των γκαρντ μαζί με τους Κις και Μπατή, συνθέτουν μια τριάδα γκαρντ που μπορούν να δημιουργήσουν καταστάσεις από πικ εντ ρολ. Ένα ζητούμενο είναι να περιορίσουμε τη δημιουργία. Υπάρχει ο Ντίμπλερ που είναι καλός σκόρερ και σουτέρ, στο τέσσερα ο Μπάρλος και ο Νάτζφεϊ που μπορούν να «ανοίξουν» το γήπεδο, γιατί διαθέτουν σουτ από μακρινή απόσταση, ο Στίφενσον που είναι το σημείο αναφοράς στη ρακέτα και μπορεί να παίξει ένας εναντίον ενός ή να φτάσει μέσα από πικ εντ ρολ στο εύκολο καλάθι. Υπάρχουν κι άλλοι παίκτες που έρχονται από τον πάγκο και μπορούν να έχουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού. Προετοιμαζόμαστε με βίντεο και προπονήσεις.

Οι παίκτες ήταν και είναι συγκεντρωμένοι από την πρώτη προπόνηση μετά την πρόκριση. Είμαστε επαγγελματίες, ξέρουμε ότι πρέπει να εστιάσουμε στη συνέχεια. Οι υποχρεώσεις τρέχουν και θα πρέπει να προσαρμοστούμε στα δεδομένα που έχουμε μπροστά μας, τις άμεσες υποχρεώσεις μας, γιατί κάθε αγώνας είναι σημαντικός και το γνωρίζουμε όλοι καλά.

Να είστε καλά,

Δημήτρης

 

Τελευταία Νέα