Καλώς τον πρέσβη!

Καλώς τον πρέσβη!

Gazzetta team
Καλώς τον πρέσβη!

bet365

Ο Ομπράντοβιτς αποθεώνεται, ο Πρέσβης κάνει «high five», ο Μπατίστ παίρνει το μεγάφωνο και εκκενώνει το δρόμο. Το gazzetta.gr είναι στο Τελ Αβίβ και καταγράφει όσα δεν είδατε!

Μετά το τέλος του αγώνα έγιναν πολλά, τα περισσότερα από τα οποία δεν… γράφονται, όμως το Gazzetta.gr ακολούθησε τον Παναθηναϊκό στην τετραήμερη περιπέτεια στο Τελ Αβίβ και «αποκαλύπτει» πέντε περιστατικά που έκαναν τη διαφορά μετά το «διπλό» του Παναθηναϊκού στο «Γιαντ Ελιάου».

Το μπουφάν στον ώμο…
Δύο λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, το «Γιαντ Ελιάου» άρχισε να θυμίζει εκκλησία. Οι «Τσαχόβ» κατάλαβαν ότι ο αγώνας έχει τελειώσει πριν την… ώρα του και αποφάσισαν ότι πρέπει να πάρουν το δρόμο της επιστροφής. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν ο Διαμαντίδης έχασε την πρώτη βολή, η οικογένεια που ήταν μπροστά στα δημοσιογραφικά έδρανα αναθάρρησε, αλλά ο… πατριάρχης, που φορούσε τη φανέλα του Ντέρικ Σαρπ, έκανε νεύμα στη γυναίκα και τα παιδιά του ότι ο αγώνας δεν γυρίζει ούτε με γερανό. Και έζησαν αυτοί καλά, και οι παίκτες του Παναθηναϊκού, καλύτερα!

Οι σαΐτες της οργής!
Καλό είναι να λέμε ότι η ατμόσφαιρα στα ελληνικά γήπεδα είναι «καυτή» και ότι ο «έκτος παίκτης» σπρώχνει την ομάδα στη νίκη, όμως μετά από δύο οριακές αναμετρήσεις στο «Γιαντ Ελιάου» πρέπει να παραδεχτούμε ότι η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική. Για να καταλάβετε, το μοναδικό παράπτωμα των «Μακαμπαίων», όπως άλλωστε αναγράφηκε στο φύλλο αγώνα, ήταν ότι οι φίλαθλοι της Μακάμπι πέταξαν «paper planes» (σ.σ. σαΐτες σε ελεύθερη μετάφραση) στο παρκέ. Ήταν τόσο κόσμια –και μπασκετική- η ατμόσφαιρα στο «Γιαντ Ελιάου», που τα μέλη της αποστολή τους Παναθηναϊκού, παραδέχτηκαν μετά τον αγώνα ότι τα ελληνικά γήπεδα έχουν δυστυχώς μείνει πολύ πίσω. Ακούς εκεί… paper planes!

Το χειροκρότημα στον «εχθρό»
Ο άνθρωπος που αποδοκιμάστηκε όσο κανείς στο «Γιαντ Ελιάου» ήταν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, όμως οι φίλαθλοι της Μακάμπι του επιφύλαξαν ένα ξεχωριστό όσο και αναπάντεχο αντίο. Περίπου 100 φίλαθλοι της Μακάμπι, περίμεναν την αποστολή του Παναθηναϊκού να αποχωρήσει από το «Γιαντ Ελιάου» και αφού χειροκρότησαν τους παίκτες του Παναθηναϊκού (σ.σ. είναι ασφαλές να πούμε ότι η σχέση του Σάρας με τους «Τσαχόβ» δεν είναι στην καλύτερη φάση) αποθέσαν τον Ομπράντοβιτς. Το αστείο είναι ότι ο Ζοτς είχε τη συνοδεία σεκιουριτάδων, οι οποίοι αποδείχτηκαν αχρείαστοι. Ο κόσμος της Μακάμπι χειροκρότησε θερμά τον Ζοτς, φώναξε το όνομά του, ξεχνώντας ότι για δύο αναμετρήσεις ήταν ο άνθρωπος που άκουσε τις περισσότερες αποδοκιμασίες από την αποστολή του Παναθηναϊκού. Άβυσσος η ψυχή του Μακαμπαίου…

Πρέσβη, μας κακομαθαίνετε!
Το πούλμαν του Παναθηναϊκού έχει μόλις φτάσει στο ξενοδοχείο «Herrods» και ο πρώτος που υποδέχτηκε τους παίκτες του Πρωταθλητή Ευρώπης, ήταν ο πρέσβης της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ. Ο συμπαθής διπλωματικός ακόλουθος, εκτός από πρέσβης είναι και… φίλαθλος της ομάδας με τα έξι ευρωπαϊκά τρόπαια και υποδέχτηκε με τον δικό του τρόπο τους παίκτες του Παναθηναϊκού. «High five» σε όλους τους παίκτες, αγκαλιές και πανηγύρια για το «διπλό» στο Τελ Αβίβ. Και μέσα σ’ όλα, ο πρέσβης ετοιμάζεται για ΟΑΚΑ την άλλη Πέμπτη, ενώ έχει ήδη κάνει προκράτηση για την Κωνσταντινούπολη.

«This is Mike speaking»
Το βράδυ ήταν μεγάλο και οι παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν κάθε λόγο να το ρίξουν –αρκετά- έξω, με τον «Λιθουανό Πρέσβη στο Τελ Αβίβ», κατά κόσμον, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, να αναλαμβάνει το ρόλο του ξεναγού. Ο Μπατίστ είχε κέφια και στο τέλος την πλήρωσε ο Δημήτρης Ιτούδης. Ο Μάικ μπήκε σε ένα από τα αυτοκίνητα, που μετέφερε τους παίκτες του Παναθηναϊκού στη νυχτερινή τους διασκέδαση, που ήταν εφοδιασμένο με μεγάφωνο και έδωσε ρεσιτάλ. «Βγείτε όλοι έξω να φύγουμε επιτέλους κι εσύ Ιτούδη… ψηλά τα χέρια», φώναζε ο Μάικ και ο Σάρας έσκασε στα γέλια, βλέποντας τον βοηθό του Ομπράντοβιτς να σηκώνει τα χέρια παραδομένος. Κι αυτή ήταν μόνο η αρχή στο Tel Aviv by night!

Η συνέχεια την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ, μπροστά σε… 30.000 θεατές όπως εκτίμησε μέσω Twitter ο Μάικ Μπατίστ, ανάμεσα στις πιο βαριές φανέλες του ευρωπαϊκού μπάσκετ!

Για ταξιδιωτικές οδηγίες για το Τελ Αβίβ, αλλά και τον 5ο προημιτελικό του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι, υπάρχει και το Twitter (@sili81)

 

Τελευταία Νέα