Λάσμε: «Και για εμάς do or die» (vid)

Γιάννης Ράμμας
Λάσμε: «Και για εμάς do or die» (vid)
Ο Παναθηναϊκός προηγείται με 1-2 της Μπαρτσελόνα, αλλά ο Στεφάν Λάσμε εξήγησε πως απέναντι σε ομάδες ανάλογου επιπέδου το... γοργόν και χάριν έχει ως προς την πρόκριση στο F4 της Ευρωλίγκας.

Ο 30χρονος πάουερ φόργουορντ απ' τη Γκαμπόν μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου για...

...τι απαιτεί το Game 4 (18/4, 21:45/novasports 2) των playoffs της Ευρωλίγκας: «Πρέπει να κάνουμε τα ίδια πράγματα: Να μείνουμε ενωμένοι ως ομάδα, να αγωνιστούμε σκληρά και να δηλώσουμε "παρών" στην αναμέτρηση. Διαθέτουμε σκληράδα, αυτή την εποχή αποδίδουμε καλά ως ομάδα, αγωνιζόμαστε με καρδιά. Πρέπει να συνεχίσουμε αναλόγως κι απλώς να διορθώσουμε κάποια απ' τα λάθη μας. Έτσι έχουμε καλές πιθανότητες».

...την πίεση και ποια εκ των δύο ομάδων βαραίνει περισσότερο: «Απέναντι σε μία ομάδα όπως η Μπαρτσελόνα δε θες η σειρά να πάει σε Game 5. Θα είναι καλύτερα για εμάς να κλείσουμε τη σειρά μπροστά στον κόσμο μας, στην έδρα μας όλα θα είναι πιο εύκολα. Νομίζω πως γίνει μία σκληρή μάχη, αλλά πρέπει να αγωνιστούμε με τη νοοτροπία τού "do or die"».

...την ετοιμότητά του να βγάλει νέες μεγάλες άμυνες: «Πάντα είμαι έτοιμος να αγωνιστώ. Δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου. Αλλά είναι υπόθεση ομαδικής δουλειάς. Δε θα χρειαστώ μόνο εγώ, αλλά όλοι μας».

...τη "ζώνη" της Μπαρτσελόνα, η οποία δυσκόλεψε τον Παναθηναϊκό στην τελευταία νίκη του: «Την τελευταία φορά βρεθήκαμε προ εκπλήξεως. Η Μπαρτσελόνα έκανε καλή δουλειά, προκειμένου να μας πιάσει απροετοίμαστους. Δεν έχουμε βρεθεί πολλές φορές απέναντι σε "ζώνη" φέτος, μας πήρε λίγο χρόνο να προσαρμοστούμε. Κι εμείς διαθέτουμε ένα σπουδαίο προπονητικό επιτελείο και θα κάνει ό,τι είναι δυνατό, προκειμένουμε να καταλάβουμε τι θα χρειαστεί, ώστε να τους κερδίσουμε».

...το στοιχείο της έκπληξης και κατά πόσο υφίσταται πια: «Γνωρίζουμε πώς αγωνίζεται ο κάθε αντίπαλος, τις συνήθειές τους. Αλλά πρόκειται για μία πάρα πολύ καλή ομάδα, διαθέτει ταλέντο, ιδίως στην επίθεση. Γνωριζόμαστε απλώς για λίγες ημέρες κι η καλύτερη ομάδα θα νικήσει».

...το αν απολαμβάνει τις πάσες του Διαμαντίδη για το Play of the Day όσο τίποτε άλλο: «Απολαμβάνω τα πάντα. Απλώς θέλω να είμαι στο παρκέ με την παρέα μου. Προφανώς οι πάσες απ' τον Δημήτρη είναι ευλογία, είναι σπουδαίος πασέρ. Τη θέλω κάθε φορά».

...την απουσία του Πιτ Μάικλ από πλευράς Μπαρτσελόνα: «Είναι μεγάλο κομμάτι της ομάδος. Προφανώς. Αν χάναμε οποιοδήποτε απ' την ομάδα, επίσης θα μας έλειπε. Αλλά διαθέτουν τόσους πολλούς ταλαντούχους παίκτες κι αναπληρώνουν το κενό. Δε θα πω πως χωρίς τον Πιτ Μάικλ είναι τραγική ομάδα. Είναι σημαντικός γι' αυτούς. Αλλά παραμένουν η ίδια ομάδα, είναι δυνατοί κι μεταξύ των ανταγωνιστών για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας».