Πεδουλάκης: «Απομένει το πιο δύσκολο βήμα»

Γιάννης Ράμμας
Πεδουλάκης: «Απομένει το πιο δύσκολο βήμα»
Ο Αργύρης Πεδουλάκης αποθέωσε παίκτες και κόσμο του Παναθηναϊκού κι ανανέωσε το ραντεβού για το βράδυ της 18/4 με την ευχή να βρει όλους να πανηγυρίζουν την πρόκριση στο Final Four της Ευρωλίγκας.

«Είδαμε ένα παιχνίδι όπως τα υπόλοιπα της σειράς. Ο σκοπός μας ήταν να κατεβάσουμε τη Μπαρτσελόνα κάτω, ώστε να ήμαστε ανταγωνισιτκοί. Περιμέναμε την αφύπνιση του Λόρμπεκ, ο οποίος είναι σημαντικός και στη δημιουργία και στην εκτέλεση. Είχαμε δουλέψει και για δύο ημέρες τη "ζώνη". Στη "ζώνη" απ' το "θέλω", απ' τη ατμόσφαιρα δε τη διαβάσαμε καλά, πήγαμε σε πολύ παράλληλο μπάσκετ, αλλά είναι πολύ λογικό, όταν έχουμε παιδιά χωρίς εμπειρία στη διοργάνωση, πόσω μάλλον σε προημιτελική σειρά. Την εμπειρία την περπατάς. Μας έβγαλε έξω το 2ο φάουλ Γκιστ στην υπόθεση "Σάρας", είχαμε προβλήματα στο rotation. Στην τρίτη περίοδο η Μπαρτσελόνα έκανε το παιχνίδι της. Χρειάζεται και τύχη. Η Μπαρτσελόνα είναι μία έμπειρη κι εξαιρετική ομάδα, αυτό αποτυπώνεται στο 22-2 της χρονιάς. Η ομάδα έχει καταφέρει μέσα απ' το αμυντικό κομμάτι να ενοχλήσει την ψυχολογία της και να χαλάσει το παιχνίδι της. Κάναμε ακόμη ένα βήμα. Το πιο δύσκολο βήμα το έχουμε την Πέμπτη (18/4, 21:45/novasports 3), γι' αυτό πρέπει να είμαστε όλοι προσγειωμένοι, να δούμε τα λάθη μας, να βελτιωνόμαστε, ώστε να πετύχουμε το στόχο μας» είπε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου του 1-2 (65-63) επί της Μπαρτσελόνα στα playoffs ο προπονητής του Παναθηναϊκού.

«Νομίζω ότι έχουμε σε καταστρέψει το low post παιχνίδι της. Έχουμε ξεχωριστή τακτική στον καθένα. Μένουν κομμάτια να βελτιώσουμε. Η ομάδα πιέζει πολύ ριμπάουντ, εκεί δείχνει τη δίψα. Ο Παναθηναϊκός χτίζεται, φαίνεται. Είδατε πώς βούτηξε ο "Σόφο" για τη μπάλα. Τα ψηλά παιδιά καθαρίζουν τις φάσεις. Το είδαμε με τη Ζαλγκίρις Κάουνας, με τη Μπάμπεργκ, με την Ουνικάχα, έγινε και την προηγούμενη φορά. Έγινε τώρα και με το Δημήτρη (σ.σ. Διαμαντίδη). Πρέπει να βελτιώσουμε το μυαλό μας. Αλλά αυτό γίνεται μήνα με το μήνα» πρόσθεσε ο 49χρονος, πριν συνεχίσει για το τρίποντο του Δημήτρη Διαμαντίδη για το 64-63 στο -1'08'':

«Ο Μάικ (σ.σ. Μπράμος) ήταν πολύ αγχωμένος, είναι πολύ ομαδικό παιδί. Η εντολή ήταν να γίνει διπλό πικ στον Δημήτρη (σ.σ. Διαμαντίδης) και να σουτάρει τρίποντο. Ρισκάραμε να 'χουμε κι άλλη επίθεση. Αυτό σχεδιάσαμε. Μπορεί να βγει και μόνος του να σουτάρει κι έπειτα να 'χεις άλλη μία επίθεση. Κάναμε το play όρθια με τους Γκιστ, Λάσμε και με το Δημήτρη (σ.σ. Διαμαντίδης)».

Μιλώντας για τον τραυματία Τζέιμς Γκιστ, ο «Άρτζι» εξήγησε πως «ο Γκιστ κι ο Λάσμε έχουν ανέβει. Μπορεί να έχει τρομερή εξέλιξη. Με το 2ο φάουλ του χάλασε όλο αυτό που θέλαμε, το 'χαμε πει: "Πρόσεξε". Ήταν και ξεκούραστος. Είχαμε πρόβλημα στο rotation, πρέπει να το δούμε και την Πέμπτη (18/4, 21:45)», ενώ, κλείνοντας, δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στο Ο.Α.Κ.Α.: «Η εικόνα ήταν φανταστική. Κανείς δε μπορεί να μαζέψει τόσο εύκολα τόσο κόσμο και με τέτοιο παλμό. Είναι η μοναδική ευρωπαϊκή ομάδα με 20.000+ με τέτοιο παλμό τόσο γρήγορα. Το πληρώσαμε, πήραμε βιαστικές επιλογές. Το πληρώσαμε και στο αμυντικό κομμάτι, όπου πήγαμε με το ένστικο παρά με το μυαλό. Αλλά είναι λογικό για εμάς. Είναι πολύ λογικό».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.