Γκιστ: «Το πήρα προσωπικά!»

Gazzetta team
Γκιστ: «Το πήρα προσωπικά!»
Ο Τζέιμς Γκιστ τα έβαλε με τον εαυτό του για την ήττα στην πρεμιέρα των playoffs και τόνισε πως θα είναι έτοιμοι για το δεύτερο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα (11/04, 9.45μ.μ.)

«Το πήρα προσωπικά… Πιστεύω ότι είναι δικό μου λάθος, γιατί έχασα εκείνες τις δύο βολές. Δεν θα έπρεπε… Η ομάδα μου με χρειαζόταν. Ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι, θα είναι εκπληκτική σειρά, πιστεύω ότι οι αγώνες θα είναι κλειστοί, αλλά αυτή η ήττα με πείραξε. Δεν μείναμε στο πλάνο του αγώνα. Η Μπαρτσελόνα θα προσαρμοστεί σε πράγματα που κάναμε εμείς, όπως κι εμείς όμως αντίστοιχα. Είναι σημαντικό να προσαρμοστούμε και να μάθουμε από τα λάθη μας. Είναι μεγάλη διαφορά ότι τώρα –γενικότερα- ξέρουμε σε τι επίπεδο πρέπει να παίξουμε για να νικήσουμε. Τώρα είναι τα play offs… Είναι το… real thing! Παίζουμε για μια θέση στο Final Four. Θα δούμε το βίντεο, θα «διαβάσουμε» και τώρα όλοι θα είμαστε έτοιμοι. Κι εμείς και αυτοί», ήταν τα πρώτα λόγια του Αμερικανού στους εκπροσώπους του Τύπου, για να συνεχίσει:

«Γι’ αυτό είμαστε επαγγελματίες, γι’ αυτό σε πληρώνουν πολλά χρήματα. Παίζεις το παιχνίδι για ευκαιρίες σαν κι αυτή. Πρέπει να νικήσεις τον καλύτερο, για να είσαι ο καλύτερος! Πρέπει σε κάθε αγώνα να είσαι ο καλύτερος».

Όταν θυμήθηκε την τάπα στον Τόμιτς που έστειλε τον αγώνα στην παράταση, χαμογέλασε: «Για να πω την αλήθεια εξέπληξα τον εαυτό μου με αυτή την τάπα. Ήταν εκπληκτικό! Έδωσα την ευκαιρία στην ομάδα μου να διεκδικήσει τη νίκη στην παράταση. Δεν είναι μόνο τα μικρά αυτά που μετράνε, αλλά και αυτά που είναι 50-50… Μετράνε κι αυτά… Κάτι που έχεις 50-50 πιθανότητες να πετύχεις».

Η αλλαγή στον τρόπο παιχνιδιού του, που απαιτεί πλέον περισσότερη σκέψη τίθεται κι αυτή επί τάπητος: «Δεν είναι εύκολο… Έχω ακούσει πολλά μεγαλώνοντας, έχω ακούσει για το πώς θα πρέπει να συγκεντρώνομαι στη διάρκεια του αγώνα, για το πώς ένα play μπορεί να κάνει τη διαφορά. Δεν υπάρχει περιθώριο για λάθη όταν παίζουμε αγώνες σαν κι αυτούς. Θα γίνουν λάθη, αλλά όσο παίζουμε δυνατά και έξυπνα, δίνουμε στην ομάδα την ευκαιρία να νικήσει. Σίγουρα έχω αναθεωρήσει κάποια πράγματα ερχόμενος εδώ. Ίσως στα προηγούμενα χρόνια, στις προηγούμενες ομάδες μου το βάρος έπεφτε στην επίθεση. Ο Παναθηναϊκός στηρίζει το παιχνίδι του κυρίως στην άμυνα. Είναι το νούμερο ένα. Το έζησα ως αντίπαλος πέρυσι. Όταν βιώσεις τι εστί Παναθηναϊκός καταλαβαίνεις γιατί βρίσκεται πάντα ψηλά. Είμαι ευχαριστημένος που βρίσκομαι πλέον από την άλλη πλευρά. Παίζουμε αθλητική άμυνα, με αλλαγές, περιστροφές που κάνουν τα πάντα δύσκολα για τους αντιπάλους μας. Υπάρχουν πολλοί παίκτες φέτος που μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά. Η επίθεση είναι εκεί, αλλά η άμυνα είναι κι αυτή εκεί και θα κερδίσει παιχνίδια για εμάς».

Για τη συνύπαρξή του με έναν άλλο εκπληκτικό αμυντικό όπως ο Λάσμε: «Είναι εκπληκτικός! Όπως είναι εκπληκτικό το να έχεις έναν τέτοιο παίκτη δίπλα σου. Θα καλύψει οποιονδήποτε συμπαίκτη του, θα είναι εκεί για μένα και θα κάνω το ίδιο γι’ αυτόν. Με κάποιον σαν κι αυτόν που «κρατά» τη ρακέτα, μπορούμε να έχουμε αθλητική άμυνα… Και υπάρχουν κι άλλοι που θα κάνουν το ίδιο και στους ψηλούς, αλλά και στην περιφέρεια. Έχουμε πλεονέκτημα στην άμυνα».