Ματσιούλις: «Πολλοί δεν μας περίμεναν»

Φάνης Παναγιώτου
Ματσιούλις: «Πολλοί δεν μας περίμεναν»
Ο Γιόνας Ματσιούλις μίλησε για την έως τώρα πορεία του Παναθηναϊκού, αναφέρθηκε στις αναμετρήσεις με τη Μπαρτσελόνα, ενώ παράλληλα σχολίασε και την... «μονομαχία» με τον συμπατριώτη του, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Γιόνας Ματσιούλις στο blog του στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας:

«Επιτέλους είμαστε στα play offs μετά από ένα μακρύ Top 16. Πριν την αρχή της σεζόν, όλοι έλεγαν πόσο σημαντικό είναι για μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό να φτάσει στα προημιτελικά και είμαι χαρούμενος που πετύχαμε αυτό το στόχο. Τώρα θέλουμε πολύ να πάμε στο Final Four. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά όλοι το αντιλαμβάνονται αυτό. Αυτή η σειρά αγώνων απαιτεί όλη μας την ενέργεια και την αυτοσυγκέντρωση.

Πολλοί δεν περίμεναν από μας να φτάσουμε τόσο μακριά μετά τις πολλές αλλαγές που έγιναν. Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αλλά εμείς όταν μαζευτήκαμε τον Αύγουστο συμφωνήσαμε πως πρέπει να καταλάβουμε σε ποια ομάδα είμαστε και να ξέρουμε την ιστορία του Παναθηναϊκού. Ξέραμε πως έπρεπε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την ομάδα. Κάποιοι δεν μας πίστευαν, αλλά συνεχίσαμε να δουλεύουμε χωρίς να μιλάμε. Δεν είπαμε μεγάλα λόγια στην αρχή της σεζόν και φτάσαμε εδώ που είμαστε τώρα.

Εγώ δεν το σκέφτηκα το καλοκαίρι. Όταν έχεις πρόταση από μία ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό, δεν χρειάζεται πολλή σκέψη. Πρέπει να δεχτείς την πρόκληση και να πας. Έχουμε παίκτες που δεν είχαν παίξει ξανά στην Ευρωλίγκα, αλλά αυτό δεν είχε σημασία. Όλοι δουλεύουν σκληρά και ξέρουν τι πρέπει να κάνουμε για να ικανοποιήσουμε την ομάδα, τους προπονητές, τον κόσμο και τον εαυτό μας. Κάναμε όνειρα χωρίς να τα φωνάζουμε και δουλέψαμε σκληρά για να τα πραγματοποιήσουμε. Η πρόκριση στα play offs είναι η ανταμοιβή μας. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να πιστεύουμε στους εαυτούς μας. Στα πρώτα ματς παιχνίδια φάνηκε κάποιες φορές να είμαστε διστακτικοί και να είμαστε αβέβαιοι, αλλά γρήγορα αποκτήσαμε αυτοπεποίθηση. Η φράση παιχνίδι με παιχνίδι είναι αυτή που μας οδήγησε εδώ και θα μας οδηγήσει και στα play offs. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό και θα δούμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα και τι θα πάρουμε στο τέλος της σειράς. Πρέπει να συνεχίσουμε να πιστεύουμε στους εαυτούς μας. Μπορεί να μη μιλάω ελληνικά, αλλά μπορώ να καταλάβω ότι δεν μας δίνουν πολλοί μεγάλη τύχη σε αυτή τη σειρά. Όπως είπα και πριν όμως, όχι μεγάλα λόγια. Πρέπει να παρουσιάσουμε αποδείξεις στο παρκέ.

Στη Βαρκελώνη θα συναντήσω μία γνώριμη φιγούρα, τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, που έχει παίξει πολλές φορές τέτοια παιχνίδια στην καριέρα του. Ξέρω πως τρέφει αισθήματα για τον Παναθηναϊκό, όπως και ο Μάικ Μπατίστ κάτι που φάνηκε όταν επέστρεψε στο ΟΑΚΑ, αλλά κι εμένα που θα έχω για πάντα αισθήματα για τη Ζαλγκίρις και ήταν δύσκολο για μένα να παίξω στο Κάουνας. Αν και ο Σάρας έχει πάρει τόσους τίτλους και βραβεία, θα του είναι δύσκολο να έρθει και να παίξει απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Ακόμη και για έναν παίκτη με τη δική του εμπειρία, θα είναι δύσκολο.

Τουλάχιστον ένας Λιθουανός θα είναι στο Final Four. Δεν χρειάζεται να σας πω ποιος εύχομαι να είναι αυτός».