«Δεν μας ενδιαφέρει τι κάνει η Μάλαγα»

«Δεν μας ενδιαφέρει τι κάνει η Μάλαγα»

Gazzetta team
«Δεν μας ενδιαφέρει τι κάνει η Μάλαγα»
Για την σπουδαιότητα της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού στη Μαδρίτη απέναντι στη Ρεάλ μίλησε ο Τζέιμς Γκιστ τονίζοντας ότι η ομάδα του δεν κοιτάει τι κάνει η Μάλαγα.

Με δηλώσεις του στη «SportDay» ο φόργουορντ του «τριφυλλιού» τόνισε: «Γνωρίζουμε πόσο σημαντικός είναι ο επόμενος αγώνας στη Μαδρίτη. Είναι άλλος ένας τελικός. Πάντα υπάρχει πίεση. Το νιώθουμε, αλλά όταν παίζεις στον Παναθηναϊκό πρέπει να ζεις με αυτή διότι έχεις πάντα υψηλούς στόχους. Μετά την ήττα από τη Μάλαγα, βάλαμε τον εαυτό μας σε δύσκολη θέση, αλλά όταν πατάμε το παρκέ έχουμε στόχο την πίεση να τη μετατρέπουμε σε ενέργεια. Γενικά δεν μας ενδιαφέρει τι κάνει η Μάλαγα. Ξέρουμε ότι κέρδισε μέσα στη Μαδρίτη, κάτι το οποίο πρέπει να κάνουμε και εμείς, αλλά κοιτάζουμε μόνο τον εαυτό μας και κανέναν άλλο».

Για τον αγώνα της Πέμπτης, απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης είπε: «Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Κόντρα στην Άλμπα έπρεπε να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό, να βγάλουμε την έξτρα πάσα μέσω της καλής μας άμυνας, αλλά απέναντι στη Ρεάλ θα πρέπει να κατεβάσουμε τον ρυθμό και να έχουμε σωστές επιλογές στην επίθεση».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Αν παίξουμε με τον ίδιο τρόπο όπως και στο σπίτι μας, αλλά μέχρι το 35', τότε θα έχουμε πολλές πιθανότητες να νικήσουμε. Ο αγώνας κόντρα στη Ρεάλ θα είναι σαν ένα σκληρό ματς πόκερ. Πρέπει να εκλείψουν τα διαστήματα που χάνουμε τη συγκέντρωσή μας, τον ρυθμό μας και ως εκ τούτου που δεν μπορούμε να σκοράρουμε. Σε αυτό το επίπεδο υπάρχουν μικρές λεπτομέρειες που είναι πολύ σημαντικές. Σταματήσαμε τα ατού της Ρεάλ, αλλά πάθαμε μπλακ άουτ ενώ κόντρα στη Μάλαγα, ξαφνικά χάσαμε τον ρυθμό μας και ο Μάρκους Ουίλιαμς έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι. Είναι παραδείγματα προς αποφυγή καθώς υπάρχουν μπροστά μας τρεις "τελικοί" και πρέπει να τους νικήσουμε για να πάρουμε την πρόκριση στους "8" της διοργάνωσης, που είναι ο βασικός μας στόχος».

Τέλος, για τη νίκη επί της Άλμπα ο Γκιστ σχολίασε: «Έπρεπε να αντιδράσουμε. Για εμάς, για την ομάδα. Να παίξουμε με σοβαρότητα και να είμαστε συγκεντρωμένοι για ένα σκληρό παιχνίδι. Δεν κοιτάξαμε σε ποια βαθμολογική θέση είναι η Άλμπα, αλλά σε ποια θέση είμαστε εμείς. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι οι Γερμανοί παλεύουν όλα τα παιχνίδια. Από το ξεκίνημα κάναμε αυτά που μας ζήτησε ο προπονητής μας, αλλά γνωρίζουμε καλά την κατάσταση που υπάρχει στο Top 16. Είχαμε ανάγκη να κερδίσουμε με μεγάλη διαφορά σε σχέση με τις νίκες-θρίλερ που κάναμε εντός έδρας με Μάλαγα και Ζαλγκίρις. Το καταφέραμε και ήταν καλό για την ψυχολογία μας».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.