Πεδουλάκης: «Πρέπει...»

Πεδουλάκης: «Πρέπει...»

Γιάννης Ράμμας
Πεδουλάκης: «Πρέπει...»
Ο Αργύρης Πεδουλάκης επισήμανε την ανάγκη για νίκη απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου στο Ο.Α.Κ.Α. (15/3, 21:00), έστω και με ανέτοιμο τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη, αφού δεν υπάρχει η πολυτέλεια νέας ήττας εν όψει playoffs.

Ασος ημίχρονο/άσος τελικό στο ματς Παναθηναϊκός-Αλμπα σε απόδοση 1.33 στη meridianbet

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο Ο.Α.Κ.Α. για...

...την αναμέτρηση της 11ης αγωνιστικής του ΤΟΡ 16 της Ευρωλίγκας: «Έχουμε μπροστά μας την Άλμπα, μία ομάδα, μία γερμανική ομάδα με στοιχεία τη δύναμη και το physical game. Στο αμυντικό κομμάτι στηρίζεται στο να μη σ' αφήσει να σκοράρεις εύκολα καλάθια, αιφνιδιασμούς, επιθετικά ριμπάουντ, στο low post, τα παγιδεύει. Στην επίθεση πηγαίνει σε set παιχνίδι, στο "5 on 5", με λίγες επιθέσεις, είναι κλειστά τα παιχνίδια της. Με τη Ρεάλ και την Εφές έχασε μετά το 35'-37', μετά το 37' ουσιαστικά. Πρέπει να είμαστε σοβαροί, να ανοίξουμε το παιχνίδι και να κοντράρουμε στα καλά στοιχεία της, στη δύναμη, να κυνηγάμε μπάλα. Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι όπως ήταν το τελευταίο στη Μάλαγα, τα παιδιά το 'χουν καταλάβει. Είναι ένα παιχνίδι που θα πρέπει να κερδίσουμε».

...την κατάσταση του τραυματία Σοφοκλή Σχορτσανίτη (βλ. κάκωση στον δεξί αντίχειρα): «Δε μπορούμε ούτε σε All Star να μην έχουμε προβλήματα. Ο "Σόφο" πονάει, δε συμμετέχει στις προπονήσεις, κάνει ατομικό, ποδήλατο και τρέξιμο. Αν αγωνιστεί, με ειδικό νάρθηκα. Θα αποφασίσουμε αύριο (15/3) το πρωί. Πιθανότατα θα 'ναι μαζί μας, αλλά δε θα μπορεί να πιάσει τη μπάλα».

...το πόσο μπορεί να επηρεάσει το γεγονός πως η αναμέτρηση έχει χαρακτήρα τελικού για τον Παναθηναϊκό, ενώ δεν έχει βαθμολογική σημασία για τη γερμανική ομάδα: «Δεν είναι καλό. Μία αποφορισμένη ομάδα σουτάρει πιο εύκολα, είναι πιο άνετη. Το 'χουμε αντιμετωπίσει αρκετές φορές. Πρέπει να το διαχειριστούμε».

...τις διαφορές με τον πρώτο γύρο και τη νίκη στον O2 World του Βερολίνου (73-79): «Στο πρώτο παιχνίδι η Άλμπα έπρεπε να διαχειριστεί το "πρέπει". Εμείς χτυπήσαμε ιδιαίτερα κοντά στο καλάθι. Όπως είπαμε εκεί παγιδεύουν πάντα, βρήκαμε πολλά ελεύθερα σουτ, τα βάλαμε. Παρότι δεν είχαμε το φυσικό ηγέτη μας (βλ. Διαμαντίδης). Έχουμε και τον Σκορδίλη, ο οποίος ήταν έξω, θα δούμε κατά πόσο μπορεί να αγωνιστεί για 5-7 λεπτά, να βοηθήσει στις περιστροφές. Στη Μάλαγα είχαμε τα δύο playmakers μας έξω. Ο Βασίλης (σ.σ. Ξανθόπουλος) κι ο Μπανκς επιστρατεύτηκαν. Το πληρώσαμε, δεν είχαμε ανάσες, όσο μπορούσαν, βοήθησαν. Πρέπει να μη κάνουν φάουλ οι ψηλοί μας, να πάμε έξω απ' την τακτική μας. Έχουμε τρεις ψηλούς, σ' αυτό το επίπεδο δεν εύκολο. Τα παιδιά το διαχειρίζονται, αλλά μπορείς να το πληρώσεις».