«Δεν είναι εύκολη αποστολή»

«Δεν είναι εύκολη αποστολή»

Γιώργος Βροντάκης
«Δεν είναι εύκολη αποστολή»
Ο συνεργάτης του Αργύρη Πεδουλάκη, Σωτήρης Μανωλόπουλος μίλησε για την δύσκολη αποστολή του Παναθηναϊκού στο Βερολίνο κόντρα στην Άλμπα για το TOP 16 της Ευρωλίγκα.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος στο paobcblog:

Γεια σας…

Σε λίγη ώρα πετάμε με προορισμό τη Γερμανία και την αυριανή αναμέτρηση με την Άλμπα Βερολίνου. Ξέρουμε ότι η αποστολή μας δεν είναι εύκολη, καθώς έχουμε να κάνουμε με μια καλή ομάδα, ενώ από την άλλη θα αγωνιστούμε με μια σημαντική απώλεια, αυτή του Δημήτρη Διαμαντίδη.

Σημείο αναφοράς για την Άλμπα είναι η άμυνά της. Παίζει πολύ δυνατά και σκληρά στην άμυνα. Έχει αρχές και δίνει πάρα πολύ μεγάλη έμφαση στο κομμάτι αυτό. Μπορεί να ανοίξουν σε όλο το γήπεδο και να πιέσουν, κάνουν παγίδες, μπορεί να γυρίσουν σε ζώνη, αλλά η βασική επιλογή είναι το δυνατό μαν του μαν.

Στην επίθεση είναι περισσότερο ομάδα του μισού γηπέδου που προτιμά τις σετ επιθέσεις. Παίζουν με οργανωμένες επιθέσεις, οι οποίες όμως διαθέτουν αρκετή κίνηση. Βασικός τους στόχος είναι να δημιουργήσουν και να εκμεταλλευτούν κάθε μις ματς, κάθε αδυναμία του αντιπάλου. Είναι μια γεμάτη ομάδα και έχει λύσεις σε κάθε θέση. Διαθέτει αρκετά καλούς σκόρερ όπως ο Φόστερ, ο Μπάιερς που τον ξέρουμε από τον Πανελλήνιο, ο Τόμπσον που τον ξέρουμε από τον Ίκαρο, ο Μόρλεϊ, ο οποίος είναι ένα τριάρι που σκοράρει από το λόου ποστ αρκετά. Διαθέτει αρκετά καλούς σουτέρ και είναι ομάδα που έχει ισορροπία ανάμεσα στην περιφέρεια και τη ρακέτα.

Ο στόχος για εμάς είναι να βελτιώσουμε το θέμα «διάρκεια». Είναι ένα σημείο που μας προβληματίζει. Έχουμε πολλά σκαμπανεβάσματα στη διάρκεια του αγώνα. Παίρνουμε καλές διαφορές και τις χάνουμε σε λίγα λεπτά. Προτεραιότητα για εμάς είναι να προσέξουμε αυτό το κομμάτι. Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη σταθερότητα, περισσότερο χρόνο με καλό μπάσκετ.

Στα μείον για εμάς το γεγονός ότι θα αγωνιστούμε χωρίς τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος είναι πάντα μια μεγάλη έλλειψη. Έτσι είναι ο πρωταθλητισμός όμως. Διανύουμε μια γεμάτη χρονιά με πολλά παιχνίδια, το οποίο σημαίνει ότι θα υπάρχουν και τραυματισμοί. Κάτι το οποίο έχουμε βιώσει αρκετές φορές φέτος, ιδιαίτερα με τον Διαμαντίδη, αλλά και τον Σχορτσανίτη. Η ομάδα θα πρέπει να προσπαθήσει και θα πρέπει να παίξει ποιοτικό μπάσκετ και χωρίς τον Διαμαντίδη…

Σωτήρης