«Σαν να είναι το... τελευταίο μας!» (pics)

«Σαν να είναι το... τελευταίο μας!» (pics)

«Σαν να είναι το... τελευταίο μας!» (pics)

bet365

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δήλωσε εκ νέου άγνοια για το μέλλον του στον Παναθηναϊκό, «αποχαιρέτησε»(!) και τόνισε πως πρέπει να βρεθούν στο Final Four σαν να είναι το τελευταίο τους στην ομάδα! Τι είπαν Λόγκαν, Καϊμακόγλου και Βουγιούκας.

Η κατάκτηση της Ευρωλίγκας από τον Παναθηναϊκό πληρώνει 6.40 στην betfair

Ο «Ζοτς» τόνισε πως η άγνοια για την επόμενη ημέρα στον Παναθηναϊκό πρέπει να αποτελεί κίνητρο για όλους κι υπενθύμισε πόσο καλύτερα θα ήταν για τον ίδιο και τους παίκτες τους, αν είχαν την ελάχιστη ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι. Αλλά, αφού ακόμα δεν γνωρίζει κάτι σχετικό, πέταξε ένα ηχηρό... «γεια σας!» κι ανανέωσε το ραντεβού για άγνωστη ημερομηνία.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησε για...

...το πώς έφτασαν σε ακόμη ένα Final Four: «Έπειτα από ένα δύσκολο καλοκαίρι με όλα τα προβλήματά μας, είμαστε σήμερα εδώ να μιλήσουμε για το F4. Έχουμε πολλούς λόγους να είμαστε υπερήφανοι. Η χρονιά είναι πολύ καλή για εμάς. Είμαι υπερήφανος με το πώς αγωνίστηκαν οι παίκτες, ώστε να φτάσουμε εδώ. Ήδη έχουμε κατακτήσει έναν τίτλο, θα συμμετάσχουμε και στους Τελικούς της Α1, συν σε ακόμη ένα F4. Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε υπερήφανοι. Αυτό που με γέμισε υπερηφάνεια είναι η αντίδραση των παικτών μου απ' το καλοκαίρι μέχρι τώρα. Παρότι είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, θα πρέπει να σκεφτούμε ότι έχουμε την ευκαιρία, αν το θέλουμε, να κάνουμε κάτι καλύτερο. Θα αγωνιστούν οι ομάδες που ήταν και στο F4 του 2009. Η μόνη διαφορά είναι πως αντιμετωπίζουμε πρώτα την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Αυτός ο ημιτελικός είναι το... δικό μας F4. Την αντιμετωπίσαμε δύο φορές στην κανονική περίοδο κι ηττηθήκαμε αμφότερες. Στην Αθήνα αγωνιστήκαμε καλά κι όλοι θυμούνται πως ηττηθήκαμε στην παράταση. Στη Μόσχα σκοράραμε 49 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, αλλά τα πάντα κρίθηκαν στο 14-0 σε 2 λεπτά που έκανε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη συνέχεια. Είναι προφανές πως, αν θέλουμε να τα πάμε καλύτερα, θα πρέπει να αγωνιστούμε σε υψηλότερο επίπεδο. Αυτό προσπαθούμε τις τελευταίες ημέρες, να προετοιμαστούμε για να σταματήσουμε τους βασικούς δημιουργούς της και να παίξουμε καλύτερη επίθεση. Αναμφίβολα είναι μία πολύ καλή ομάδα με εξίσου καλό ρόστερ. Αντέδρασα καλά το καλοκαίρι, γιατί ήταν πλήγμα να μη προκριθεί στο ΤΟΡ 16 του 2011. Υπέγραψαν τον Κιριλένκο, τον Κρστιτς, τον Λαβρίνοβιτς, τον Μέχια και τον Τεόντοσιτς. Ήταν εύκολο να αναγνωρίζει ποιος ο στόχος τους και μέχρι στιγμής έχουν παίξει πολύ καλά. Επαναλαμβάνω πως πρέπει να παίξουμε πολύ καλά και στα 40 λεπτά, με συγκέντρωση, έχοντας στο μυαλό μας και τις δύο ήττες. Ούτως ή άλλως οι παίκτες μου θα έχουν κίνητρα. Δεν έχουμε προβλήματα, όλοι είναι καλά. Θα κάνουμε μία προπόνηση σήμερα, δύο αύριο και την Τετάρτη το πρωί θα αναχωρήσουμε για την Κωνσταντινούπολη, όπου έχουμε προγραμματισμένη προπόνηση στις 19:00».

...τη συνήθεια της ΤΣΣΚΑ Μόσχας να προπονείται την ώρα του τζάμπολ: «Δεν με απασχολεί. Μία χαρά είναι η ώρα του τζάμπολ. Μετά έχεις και χρόνο να βγεις να διασκεδάσεις, αν κερδίσεις. Αν κι είτε κερδίσεις είτε χάσεις, ο Παναθηναϊκός έχει τόσα τρόπαια. Δεν τα βρίσκεις αλλού στην Ευρώπη».

...τις φήμες μεταβίβασης της ΚΑΕ: «Δεν έχουμε ιδέα τι συμβαίνει. Τι να κάνουμε; Να πιάσουμε ένα και τον ρωτήσουμε τι συμβαίνει; Θα το ξαναπώ: Δεν έχω ιδέα τι συμβαίνει. Δεν μου έχει μιλήσει κανείς. Αν είμαστε ένα μήνα πριν απ' το τέλος της σεζόν και δεν ξέρεις τι θα γίνει, τι να σκεφτείς; Γεια σας! Αυτό θα πρέπει να είναι ένα έξτρα κίνητρο, ότι είναι το τελευταίο F4 για εμάς εδώ! Έπειτα θα δούμε τι θα γίνει. Ό,τι κι αν γίνει, είμαι υπερήφανος για όλα όσα έχουν κάνει οι παίκτες όλα αυτά τα χρόνια, όσα έχουμε περάσει μαζί με κάποιους, που είμαστε μαζί για πολλά χρόνια. Έπειτα τον Κολοσσό Ρόδου κάποιος δημοσιογράφος επίσης με ρώτησε και του απάντησα πως δεν είναι καλό να υπάρχουν οποιεσδήποτε φήμες. Με ρωτάτε αν θα πάω στη Μαδρίτη κι απαντάω, για να μην υπάρχουν φήμες. Ευχαριστώ αυτούς τους ανθρώπους που επί 20 χρόνια προσφέρουν στον Παναθηναϊκό. Ευχαριστώ για όλα όσα έχουν κάνει και κάνουν. Όποια απόφαση κι αν πάρουν, θα είμαι μαζί τους».

...το τι άλλαξε μέσα σε 21 χρονιές απ' το πρώτη που έφτασε σε F4: «Η Παρτιζάν γιόρτασε την επέτειο και με ρώτησαν το ίδιο, τι άλλαξε από τότε. Τα χρώματα της Παρτιζάν είναι μαύρο κι άσπρο. Τώρα έχω πιο πολλά άσπρα μαλλιά και λιγότερα μαύρα (γέλια). Στα σοβαρά τώρα, σκεπτόμενος πώς ήταν η πρώτη χρονιά μου εκεί, σαφώς κι υπάρχουν διαφορές».

...την πίστη του κόσμου, που αγόρασε εδώ και καιρό τα εισιτήριά του: «Είναι πολύ σημαντική η στήριξη του κόσμου. Χωρίς αυτούς δε θα είχαμε κάνει τίποτα. Χωρίς αυτούς η δουλειά μας δεν έχει νόημα. Η σχέση μεταξύ μας είναι πολύ σημαντική. Είναι πίσω από κάθε τρόπαιο. Είμαι σίγουρος πως μία ημέρα πολλοί θα μιλούν για αναμετρήσεις στο ΟΑΚΑ, πώς ήταν η ατμόσφαιρα, πόσο γεμάτο ήταν, πώς απολάμβανε ο κόσμος την αναμέτρηση...».

...το αν αισθάνεται αν κλείνει ένας κύκλος ζωής έπειτα το F4 του 1992: «Κάθε χρονιά ξεκινά με κάποιον στόχο. Είμαι πολύ τυχερός που είμαι σε μία ομάδα με στόχο πάντα το F4. Με Παρτιζάν, Χοβεντούτ, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπένετον και Παναθηναϊκός, 21 χρόνια τώρα, υπάρχει αυτός ο στόχος. Είμαι πολύ χαρούμενος που με όλες αυτές τις ομάδες έφτασε στο F4. Είναι δύσκολο να σκέφτεσαι για το μέλλον, όταν ακολουθούν κι οι Τελικοί της Α1 με τον Ολυμπιακό. Σε 21 χρόνια έφτασα 13 φορές σε F4, δύο στο Σαπόρτα. Θα δούμε τι θα φέρει το ποτάμι μπροστά μας την επόμενη χρονιά».

...την αναμέτρηση για την οποία θα μιλούσε χρόνια αργότερα: «Είναι σαν να ρωτάς έναν πολύτεκνο γονέα ποιο απ' τα παιδιά του αγαπάει περισσότερο. Αλλά είναι πάρα πολλά μέσα σε αυτά τα 13 χρόνια. Η πέμπτη αναμέτρηση με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ έχω την αίσθηση πως δεν είχα ξαναδεί κάτι τέτοιο. Ίσως να έχω αυτή την αίσθηση επειδή με πήραν τηλέφωνο φίλοι απ' την Ευρώπη και συζητήσαμε επ' αυτού πριν και μετά, αλλά κι επειδή είναι πρόσφατη».

...την ετοιμότητα της ομάδος: «Υπάρχει προπονητής που θα πει πως είναι έτοιμη η ομάδα; Πάντα πριν απ' το τζάμπολ σκέφτεσαι πως θα ήταν καλό να υπάρχουν ακόμη δύο προπονήσεις. Αλλά πρέπει να επισημάνω και πάλι πως θα πρέπει να κάνουμε ένα τέλειο, ένα άψογο παιχνίδι».

...τις ομοιότητες με τη Μπολόνια το 2002, όταν δεν θεωρείτο φαβορί: «Συμφωνώ πως δεν είμαστε το φαβορί. Είναι φυσιολογικό. Όλοι έχουν την αίσθηση αυτή λόγω των δύο ηττών μας και το πώς αγωνιστήκαμε καθόλη τη διάρκεια. Αλλά δεν αποτελεί λόγο να μη πιστεύουμε πως μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο. Είμαστε υπερήφανοι άνθρωποι».

...τη δήλωση του J.R. Χόλντεν, πως θα ήθελε να είχε δουλέψει μαζί του και πως είναι δύσκολο να τον κερδίσει κανείς 3 φορές μέσα σε μία χρονιά: «Τον ευχαριστώ για την άποψη που έχει για εμένα και τον Παναθηναϊκό. Όλα αυτά τα χρόνια έχω απολαύσει τις συζητήσεις μαζί του. Η τελευταία φορά ήταν το περασμένο καλοκαίρι, που τον τίμησε μαζί με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με τον Τράγιαν Λάνγκτον. Θα ήταν ωραίο, αν αυτό που είπε είναι αλήθεια».

...την επίθεση του Παναθηναϊκού απέναντι στην... ψηλή ΤΣΣΚΑ Μόσχας: «Διαθέτουν ποιότητα. Κάνουν απλά πράγματα στην επίθεση. Οι παίκτες της έχουν σωστή αντίληψη. Θα είναι λάθος να το βάλουμε κάτω, αν αρχίσουν να σκοράρουν. Έχω παρακολουθήσει όλα τα ματς της φέτος, παιχνίδι με παιχνίδι προσπαθούμε να βρούμε κάτι που θα μας βοηθήσει επιθετικά. Αυτό είναι το θέμα: Βρήκαμε τρόπο ή όχι; Οι απαντήσεις την Παρασκευή στις 20:00. Λέμε στους παίκτες μας πως είναι εξαιρετική ομάδα, αλλά είναι μία αναμέτρηση».

...την πιθανότητα τελικού με τον Ολυμπιακό: «Είναι καλό για το ελληνικό μπάσκετ η παρουσία Παναθηναϊκού κι Ολυμπιακού στο F4. Έπειτα από δύσκολο καλοκαίρι, βρήκαμε τον τρόπο να φτάσουμε εδώ. Το ίδιο ισχύει και για τον Ολυμπιακό, που άλλαξε ομάδα κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Αλλά στο μυαλό μας βρίσκεται μόνο η ΤΣΣΚΑ Μόσχας».

Λόγκαν: «Να μη ξαφνιαστώ»

«Το F4 έχει σχεδόν φτάσει, είμαστε ενθουσιασμένοι. Είναι η πρώτη συμμετοχή μου σε F4. Έχουμε ακόμη λίγες ημέρες μπροστά μας να προετοιμάσουμε το πλάνο μας. Και πρέπει να το κάνουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» είπε απ' την πλευρά του ο Ντέιβιντ Λόγκαν, που προσπάθησε να εξηγήσει τα συναισθήματα ενός... rookie σε τελική φάση της Ευρωλίγκας:

«Γι' αρχή, είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Σημαίνει πως έχεις πετύχεις έναν εκ των στόχων της χρονιάς. Οι συμπαίκτες μου μου λένε τι να περιμένω. Το σημαντικό είναι να προετοιμαστώ πνευματικά και να μη ξαφνιαστώ με όλα όσα αντικρίσω».

Καϊμακόγλου: «Επαγγελματίες είμαστε, ξέρουμε τι χρειάζεται»

«Απ' τη στιγμή που περάσαμε το F4, περιμέναμε αυτή την εβδομάδα. Μεσολάβησαν αναμετρήσεις, αλλά υπήρχε στην άκρη του μυαλού. Έχουμε δουλέψει αρκετά πράγματα στο γήπεδο, έχουμε ακόμη λίγες ημέρες μπροστά μας. Κοιτάμε μόνο τον ημιτελικό. Εύχομαι να είμαστε όλοι υγιείς. Επίσης να είμαστε συγκεντρωμένοι, να κάνουμε ό,τι μας έχουν ζητήσει οι προπονητές μας. Ο ημιτελικός διαφέρει απ' τις αναμετρήσεις της κανονικής περιόδου. Έχουμε δει κάποια πράμγατα στο videο, πρέπει να κάνουμε κάποια καλύτερα και να αποφύγουμε τα ίδια λάθη. Όλοι οι παίκτες είναι απαραίτητοι. Όσοι χρησιμοποιηθούν, όσο χρησιμοποιηθούν. Πρέπει να αφήσουμε τα προβλήματα πίσω μας, είτε είναι τραυματισμοί, είτε άσχημες εμφανίσεις. Πρέπει να παίξουμε με μυαλό, να τα δώσουμε όλα και να είμαστε έτοιμοι για μάχη» είπε αρχικά ο Κώστας Καϊμακόγλου, πριν συνεχίσει αναφορικά με την προετοιμασία κάθε παίκτη βάσει των όσων είχε πει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που έβλεπε μόνο τους Διαμαντίδη και Καλάθη Ν. να... ξημεροβραδιάζονται στο ΟΑΚΑ:

«Θεωρώ ότι αυτό που είχε πει ο προπονητής μας είναι πολύ σω στό. Ότι εκτός του ότι κάνει η ομάδα, κάθε παίκτης γνωρίζει τι πρέπει να κάνει επιπλέον για να είναι καλύτερος, είτε βάρη, είτε σουτ, είτε ατομική προπόνηση. Ο καθένας είναι επαγγελματίας. Γι' αυτό είναι εδώ ο κόουτς, μας το υπενθυμίζει. Όλη η ομάδα έχει λάβει το μήνυμα. Όλοι έχουμε προσπαθήσει περισσότερο. Αλλά χρειάζεται μέτρο. Γιατί μετά αυτό σε αγχώνει, σε πιέζει κι ίσως δεν σου βγει στο παρκέ. Χρειάζεται να γνωρίζεις τον εαυτό σου, τι χρειάζεται το σώμα και το μυαλό σου για να είσαι έτοιμος».

Όσο για το έξτρα κίνητρο, εξήγησε πως «Από μόνες τους αυτέ ς οι αναμετρήσεις αποτελούν κίνητρο. Κερδίζονται απ' την άμυνα. Το δικό μου κίνητρο είναι να σταματήσω τον αντίπαλο, που αγωνίζεται στην ίδια θέση με εμένα. Θα χρειαστεί και τύχη. Είναι ισχυρό κίνητρο να σταματήσεις τον αντίπαλο, ιδίως τους παίκτες παγκόσμιας κλάσης που διαθέτει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας».

Βουγιούκας: «Να αποδείξουμε πως είμαστε... Παναθηναϊκός»

«Επιτέλους μπήκαμε στην εβδομάδα του F4, την περιμέναμε απ' την τελευταία αναμέτρηση με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Δώσαμε κάποιες υποχρεώσεις και μέσα απ' τις προπονήσεις θα είμαστε καλύτεροι. Αντιμετωπίζουμε έναν μεγάλο αντίπαλο. Στόχος μας είναι η νίκη. Ο καθένας πρέπει να δώσει τον καλύτερο εαυτό του για να πάρουμε τη νίκη» είπε αρχικά ο Ίαν Βουγιούκας για το τρίτο Final Four της καριέρας του (2009 με Ολυμπιακό, 2011 με Παναθηναϊκό) και συνέχισε αναφορικά με τη σημασία των δύο ηττών στην: «Σίγουρα θα θέλαμε μία νίκη, ιδίως στην Αθήνα. Δεν θα μας επηρεάσει αρνητικά. Θα μας βοηθήσει κατά μία έννοια. Γνωρίζουμε τι κάναμε λάθος. Αν ακολουθήσουμε τις οδηγίες των προπονητών μας, μπορούμε να τη χτυπήσουμε».

Όσο για το δικό του έξτρα κινήτρου, σχολίασε: «Όλη τη χρονιά ακούμε ότι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι η πιο πλήρης ομάδα, με τους καλύτερους παίκτες. Έχουμε το κίνητρο να αποδείξουμε πως μπορούμε να τη νικήσουμε, πώς αξίζει κάποιος να αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό».

 

Τελευταία Νέα