Μπατίστ: «Αγώνας ζωής ή θανάτου»

Μπατίστ: «Αγώνας ζωής ή θανάτου»

Μπατίστ: «Αγώνας ζωής ή θανάτου»

bet365

Ο Μάικ Μπατίστ δεν κοιτάει καθόλου το τέταρτο παιχνίδι με την Μακάμπι παρά μόνο το τρίτο, αναφέροντας πως είναι για τον Παναθηναϊκό αγώνας ζωής και θανάτου.

Αναλυτικά η συνέντευξη στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα:

-Πόσο σημαντικό είναι το τρίτο παιχνίδι για σένα;

«Είναι πολύ σημαντικό, ειδικά για την ομάδα μου μετά την απώλεια του πλεονεκτήματος έδρας. Στόχος μας είναι να το ανακτήσουμε την Τρίτη. Για μας είναι αγώνας ζωής ή θανάτου και δεν κοιτάζουμε καθόλου το τέταρτο παιχνίδι. Είμαστε συγκεντρωμένοι στον αγώνα της Τρίτης. Ξέρουμε πως θα έχουμε δύσκολη αποστολή. Η Μακάμπι παίζει πολύ καλά στην έδρα μας και θα γίνει μεγάλο ματς. Θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και να παλέψουμε ως το τέλος. Έτσι πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε».

Η κατάκτηση της Ευρωλίγκας από τον Παναθηναϊκό πληρώνει 10.00 στην sportingbet

-Όλος ο κόσμος μιλά για το δεύτερο παιχνίδι σαν ένα από τα καλύτερα που έχουν δώσει οι δύο ομάδες. Εσύ πώς το είδες μέσα από το παρκέ;

«Ήταν συναρπαστικό να συμμετέχεις σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Οι μεγάλοι παίκτες και των δύο ομάδων πετύχαιναν μεγάλα καλάθια. Το ματς πήγε στην παράταση και κρίθηκε στο τέλος. Αυτά τα παιχνίδια θέλει να βλέπει ο κόσμος και να παίζει ένας αθλητής. Δυστυχώς η ομάδα μου έχασε και δεν είμαστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα».

-Στο πρώτο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε. Πώς εξηγείς τη διαφορά μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου αγώνα;

«Στον πρώτο αγώνα παίξαμε πολύ καλή άμυνα. Στον δεύτερο δεν το κάναμε στο βαθμό που μπορούμε. Η Μακάμπι βρέθηκε σε πολλές καταστάσεις ένας εναντίον ενός και μας τιμώρησε. Στην προπόνηση του Σαββάτου είδαμε πολύ βίντεο και αναλύσαμε τις λεπτομέρειες. Όσα έγιναν μπορούν να διορθωθούν. Ελπίζουμε αυτές οι μικρές τροποποιήσεις να μας βοηθήσουν στον τρίτο αγώνα. Θα είμαστε έτοιμοι».

-Οι αλλαγές αυτές έχουν να κάνουν με την τακτική ή την ψυχολογία;

«Και τα δύο. Από ψυχολογικής άποψης, πάμε στο Τελ Αβίβ και ξέρουμε πως θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τόσο τη Μακάμπι όσο και τον κόσμο της. Η ‘Nokia Arena’ έχει πολλή φασαρία και ο κόσμος είναι στο πλευρό της ομάδας μέχρι το τέλος. Πιθανότατα η Μακάμπι έχει στήριξη όσο λίγες ομάδες στον κόσμο. Θα πρέπει λοιπόν να είμαστε έτοιμοι για την ατμόσφαιρα αυτά. Από τακτικής άποψης, θα πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι στο πλάνο, να κάνουμε ο καθένας αυτό που θα μας ζητηθεί από το προπονητικό τιμ και να νικήσουμε».

-Έχει αποδειχτεί πως είναι δύσκολο μία ομάδα να κατακτήσει δεύτερο συνεχή τίτλο στην Ευρωλίγκα, καθώς έχει γίνει μόνο μία φορά τα τελευταία 21 χρόνια. Πόσο δύσκολο το βλέπεις τώρα;

«Πάντα είναι δύσκολο να κατακτήσεις όλους τους τίτλους. Είναι η πρώτη φορά που περάσαμε από τη φάση των 16 μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, συνεπώς ήδη έχουμε κάνει ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ο δρόμος για το Final 4 δεν είναι ποτέ εύκολος, ούτε είναι εύκολο να κατακτήσει τον τίτλο. Ξέρουμε όμως τι χρειάζεται να έχεις για να τα καταφέρεις. Είναι δύσκολο, αλλά είναι πιθανό και το έχουμε πετύχει. Αυτό που προέχει είναι να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται εν όψει του τρίτου αγώνα. Δεν σκεφτόμαστε καθόλου το τέταρτο παιχνίδι τώρα».

-Στον δεύτερο αγώνα έκανες ατομικό ρεκόρ στην Ευρωλίγκα σε ασίστ και επιθετικά ριμπάουντ. Είναι αυτό απόδειξη πως το τέλος τόσο όσο και στο παρελθόν;

«Φυσικά. Όσο είμαι υγιής και σε καλή σωματική κατάσταση, πιστεύω πως μπορώ να αγωνίζομαι ανεξάρτητα από την ηλικία μου. Δεν ξέρω πότε θα σταματήσω γιατί ακόμη απολαμβάνω το μπάσκετ. Μπορώ ακόμη να αγωνίζομαι σε υψηλό επίπεδο και να βοηθώ την ομάδα με την εμπειρία μου. Ναι, μεγαλώνω, αλλά την ίδια ώρα νιώθω πιο σοφός και έξυπνος».

-Νιώθεις πως συμμετέχεις σε μία από τις μεγαλύτερες κόντρες όλων των εποχών, αυτή ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Μακάμπι;

«Το ξέρω καλά. Όταν ήρθα στην Ευρώπη, δεν γνώριζα καλά την ιστορία του Παναθηναϊκού και των άλλων μεγάλων ομάδων. Χρόνο με το χρόνο όμως, όσο μαθαίνεις την ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ, οι ομάδες του Παναθηναϊκού και της Μακάμπι, όπως και οι μεταξύ τους αναμετρήσεις, ξεχωρίζουν. Οι μονομαχίες μεταξύ αυτών των ομάδων είναι πιθανότατα μερικά από τα καλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών. Το ξέρω καλά και γνωρίζω επίσης ότι αυτή η σειρά αγώνων θα ενισχύσει κι άλλο την κληρονομιά αυτής της αντιπαλότητας για πολλά χρόνια».

-Ο Παναθηναϊκός ήταν στην ίδια θέση το 2009, αλλά πήγε στη Σιένα και κέρδισε δύο φορές φτάνοντας τελικά στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Μπορεί αυτή η εμπειρία να σας βοηθήσει τώρα;

«Πολλούς από μας, ναι. Εμένα τον Διαμαντίδη, τον Περπέρογλου, τον Σάρας, τον Τσαρτσαρή… Όλοι μας είχαμε βρεθεί στην ίδια θέση και μπορεί να είμαστε λίγοι, αλλά μπορούμε να μεταδώσουμε την εμπειρία στους υπόλοιπους. Θα τους πούμε ότι δεν ήταν εύκολο, αλλά αν είσαι συγκεντρωμένος για 40 λεπτά, όλα είναι πιθανά».

-Τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός για να νικήσει στο Τελ Αβίβ;

«Θα πρέπει να παίξουμε άμυνα. Δεν ανησυχώ για την επίθεσή μας, πιστεύω πως είναι καλή γιατί έχουμε ευστοχία και ρυθμό. Στην άμυνα όμως θα πρέπει να κάνουμε ό,τι και στον πρώτο αγώνα: να κλέψουμε μπάλες και να τους δυσκολέψουμε να παίξουν στο δικό τους ρυθμό. Ξέρουμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε, γιατί έχουμε αποδείξει σε όλη τη διάρκεια της σεζόν ότι είμαστε καλή ομάδα εκτός έδρας και όποτε χρειάστηκε να κερδίσουμε, το κάναμε. Αυτό πρέπει να κάνουμε και τώρα».

-Παίζετε μέσα σε δύο εβδομάδες συνεχή παιχνίδια για τα play offs στο ΟΑΚΑ και τη ‘Nokia Arena’. Υπάρχει κάτι καλύτερο;

«Όχι, τίποτε απολύτως. Το να παίζεις σε αυτό το επίπεδο και σε αυτά τα γήπεδα είναι κάτι που κάθε παίκτης επιθυμεί. Τίποτα δεν κινητοποιεί περισσότερο έναν αθλητή, από το να αγωνίζεται σε τέτοια γήπεδα με τέτοιο κόσμο. Εγώ από την πλευρά μου θα είμαι έτοιμος να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό την Τρίτη».

 

Τελευταία Νέα