«Εμείς φταίμε για την ήττα!»

«Εμείς φταίμε για την ήττα!»

«Εμείς φταίμε για την ήττα!»

bet365

Κορυφαίος, αλλά και μοιραίος; Μπορεί. Ο Κώστας Καϊμακόγλου, πάντως,δεν μασάει τα λόγια του και, μιλώντας στο gazzetta.gr, ανέλαβε τιςευθύνες που του αναλογούν κι έδωσε το σύνθημα για την «πράσινη» ολική επαναφορά στο Ισραήλ.

Ήταν ένας από τους κορυφαίους παίκτες του Παναθηναϊκού στο χθεσινό 2ο παιχνίδι της προημιτελικής σειράς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, που βρήκε την περσινή φιναλίστ της Ευρωλίγκα νικήτρια με 92-94 και μαζί με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους (15π., 4ασ.) ήταν σίγουρα οι κύριοιυπεύθυνοι της «πράσινης» ανατροπής στην 4η περίοδο. Ο λόγος για τον Κώστα Καϊμακόγλου (20π. με 3/4τρίπ.μ 4ρ.), που, κόντρα στην «ομάδα του λαού», έκανε ατομικό ρεκόρ πόντων στη φετινή σεζόν με τη φανέλα του «τριφυλλιού», ευστοχώντας στις κρίσιμες βολές (στα -13,2"), που έστειλαν το ματς στην παράταση.

2.25 πληρώνει στην betoto το διπλό του Παναθηναϊκού στο Τελ Αβίβ επί της Μακάμπι

Ο «Κάι-Κάι», όπως τον αποκαλούν χαϊδευτικά οι συμπαίκτες του, ήταν σίγουρα από τους καταλύτες της ολικής επαναφοράς του Παναθηναϊκού στην 4η περίοδο, ωστόσο, εξελίχθηκε σε μοιραίο παίκτη των «πρασίνων», σε τρεις από τις τελευταίες φάσεις της παράτασης. Μετά το τέλος του αγώνα κι αφού ολοκλήρωσε μία σύντομη τηλεφωνική συνομιλία με τον πατέρα του, που έσπευσε να τον παρηγορήσει, ο 29χρονος διεθνής πάουερ φόργουορντ μίλησε στο gazzetta.gr για τους λόγους της ήττας που στοίχισε στους πρωταθλητές Ευρώπης το πλεονέκτημα της έδρας κι αναφέρθηκε στη δύσκολη συνέχεια της σειράς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

-Ποια είναι η γεύση που σας έμεινε μετά το 2ο παιχνίδι της προημιτελικής σειράς με την Μακάμπι, που βρήκε την ισραηλινή ομάδα να νικά και να παίρνει το πλεονέκτημα της έδρας;
Προσωπικά δεν αισθάνομαι άσχημα για την εικόνα που παρουσιάσαμε, απλώς χάσαμε την συγκέντρωσή μας σε κάποιες κρίσιμες στιγμές και διαχειριστήκαμε με... ανόητο, θα έλεγα, τρόπο κάποιες συγκεκριμένες καταστάσεις. Μπορεί να μην είχαμε την ίδια ενέργεια με την οποία παίξαμε στο πρώτο ματς, αλλά αυτό ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο και φυσιολογικό, γιατί σε αυτό το επίπεδο δεν μπορείς να είσαι το ίδιο φρέσκος σε δύο αγώνες μέσα σε 48 ώρες! Παρότι, όμως, δεν πιέσαμε πολύ την Μακάμπι Τελ Αβίβ, για να μπορέσουμε να βγάλουμε εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό και σε γενικές γραμμές δεν παίξαμε καλά, καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι, να πάμε στην παράταση και να φτάσουμε πολύ κοντά στη νίκη. Δυστυχώς, όμως, είχαμε κάποιες πολύ ανόητες επιλογές, τις οποίες πληρώσαμε ακριβά.

-Σε ποιες αναφέρεσαι;
Κάναμε κάποια παιδαριώδη λάθη στην άμυνα και στην επίθεση, τα οποία, με βάση την εμπειρία που έχει αυτή η ομάδα, δεν επιτρέπονται. Για παράδειγμα, η απερισκεψία μου να μην πασάρω στην μπάλα τον Μήτσο (σ.σ. Διαμαντίδης) που ήταν ελεύθερος στο τρίποντο στα -43" κι ενώ προηγούμαστε με 2 πόντους (σ.σ. 92-90), καθώς επίσης και τα δύο τρίποντα που "έφαγα" από τον Μπλου και τα οποία έκριναν το ματς! Όλοι ξέρουμε πόσο καλός σουτέρ είναι κι οι προπονητές μας είχαν επιστήσει την προσοχή, όχι απλώς ότι δεν έπρεπε να σουτάρει, αλλά ότι δεν έπρεπε καν να δει το καλάθι.

-Εντάξει, αλλά και τα δύο ήταν πολύ μακρινά και δύσκολα σουτ...
Πίστεψέ με, γι' αυτόν είναι πολύ εύκολα, γι' αυτό και τα έβαλε κιόλας! Θεωρώ ότι αυτά τα 2 λάθη, που έκανα στην άμυνα, ήταν τεράστια! Δεν έπρεπε να του αφήσω χώρο για να μπορέσει να κοιτάξει το καλάθι, γιατί,αν ο συγκεκριμένος παίκτης βρει καλό οπτικό πεδίο και προλάβει να σημαδέψει, τότε ακόμη και να τρέξεις πάνω του, οι πιθανότητες να αστοχήσει είναι πολύ λίγες. Είμαι αδικαιολόγητος και θα συγχωρήσω τον εαυτό μου μόνο αν καταφέρουμε και πάρουμε ένα "διπλό" στο Τελ Αβίβ.

-Δεν υπάρχουν κέρδη απ' αυτή την ήττα; Έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς και μετά την ανατροπή του -10, η αίσθηση που μας δημιουργήθηκε είναι ότι αυτή η ήττα ισοδυναμεί με μισή νίκη.
Κάναμε πολλά λάθη απόψε (σ.σ. χθες), τα οποία θα δούμε αύριο (σ.σ. σήμερα) στο video, αλλά νομίζω ότι πάντα υπάρχουν κέρδη κι απώλειες, από όλα τα ματς, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, στην παράταση έπρεπε να νικήσουμε. Καλό μας θα κάνει να επισημάνουμε τα λάθη μας. Αυτή η ήττα μπορεί να μας πληγώνει, ωστόσο, δεν φέρνει την καταστροφή. Χάθηκε μία μάχη, όχι ο πόλεμος! Άλλωστε, πριν από μία μέρα είμαστε στο 1-0 και "καβάλα στ' άλογο" κι όλοι πιστεύαμε ότι μπορούμε ακόμη και το 3-0! Το θέμα είναι να πάμε εκεί, να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας, να παίξουμε έξυπνα και συγκεντρωμένα και να ανακτήσουμε το πλεονέκτημα της έδρας.

-Τι σας είπε ο κόουτς στα αποδυτήρια;
Ότι χάσαμε απ' τα δικά μας λάθη ειδικά στην άμυνα! Μας είπε ότι πρέπει να δουλέψουμε πάνω σ' αυτά, έτσι ώστε να μην επαναλάβουμε και να πάμε στο Τελ Αβίβ για να κάνουμε το παιχνίδι μας και να πετύχουμε τον στόχο μας.

-Εν κατακλείδι, θεωρείς ότι πρόκριση στο Final Four βρίσκεται μέσα στις δυνατότητες της ομάδος;
Πιστεύω πως ναι. Ο Παναθηναϊκός διαθέτει ένα εξαιρετικό τεχνικό επιτελείο και παίκτες μεγάλης ποιότητας, τεράστιας κλάσης και σπάνιας εμπειρίας, που ξέρουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν ειδικότερα σε τέτοιες καταστάσεις και συνθήκες. Σε όλες αυτές τις ημέρες που μεσολαβούν, θα προσπαθήσουμε να αφήσουμε πίσω ό,τι έγινε και θα πάμε στο Ισραήλ για μία καινούρια αρχή.

 

Τελευταία Νέα