Τι άλλαξε στο δεύτερο;

Τι άλλαξε στο δεύτερο;

Φάνης Παναγιώτου
Τι άλλαξε στο δεύτερο;

bet365

Ένας άλλος Παναθηναϊκός και μια άλλη Μακάμπι εμφανίστηκαν χθες στο ΟΑΚΑ, σε ένα παιχνίδι που δεν θύμιζε σε τίποτα τον πρώτο αγώνα. Που οφείλεται η αλλαγή αυτή; Το gazzetta.gr απαντάει.

Τα κλεψίματα που δεν έγιναν

Στο πρώτο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός έκανε εύκολη τη ζωή του όχι μόνο γιατί ήταν εξαιρετικά εύστοχος αλλά και επειδή έπαιξε πολύ καλή άμυνα η οποία του έδωσε την ευκαιρία να κλέψει 13 μπάλες. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να εκδηλώσουν αρκετούς αιφνιδιασμούς, να πετύχουν εύκολα καλάθια, τα οποία μαζί με τα πολύ καλά ποσοστά στα σουτ τριών πόντων εκτόξευαν την διαφορά πριν αυτή μαζευτεί στην τελευταία περίοδο. Χθες όμως τα πράγματα άλλαξαν. Ο Παναθηναϊκός έκανε μόλις 5 κλεψίματα, είχε -όπως ήταν λογικό- χαμηλότερο ποσοστό στα τρίποντα (αν και πέτυχε περισσότερα από την Τρίτη) με αποτέλεσμα να «κολλήσει» σε πολλές επιθέσεις από την βελτιωμένη άμυνα της Μακάμπι.

Πήγε περίπατο η προσωπική άμυνα

Τα παραπάνω εξηγούν τα διαστήματα που «κόλλαγε» η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο Παναθηναϊκός όμως παρουσιάστηκε αλλαγμένος προς το χειρότερο και αμυντικά. Όχι τόσο ομαδικά αλλά κυρίως ατομικά. Αυτό φαίνεται από την παρουσία δύο παικτών οι οποίοι ήταν άφαντοι στο πρώτο παιχνίδι. Πρόκειται για τον Μπλου (5 πόντοι στο πρώτο ματς, 16 χθες) και τον Οχαγιόν (3 πόντοι στην πρώτη αναμέτρηση, 15 χθες). Αυτοί οι δύο έκαναν τη μεγαλύτερη ζημιά στον Παναθηναϊκό και το ζήτημα είναι δεν κατάφεραν οι «πράσινοι» να περιορίσουν ούτε αυτούς που έκαναν καλό παιχνίδι την Τρίτη. Αναφερόμαστε στους Λάνγκφορντ (17 πόντοι χθες, 21 στο πρώτο παιχνίδι) και Σμιθ (15 πόντοι χθες, 17 στον πρώτο αγώνα) τους οποίους δεν κατάφερε ξανά να αντιμετωπίσει το «τριφύλλι»

Πρόβλημα και στο «5»

Στο χθεσινό παιχνίδι όπως και στο αντίστοιχο της Τρίτης κανένας από τους σέντερ της Μακάμπι δεν έκανε τη διαφορά. Εξάλλου, ήταν πολύ καλά διαβασμένος σε αυτό τον τομέα ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αφού ήξερε και ξέρει ότι εκεί βασίζει μεγάλο μέρος του παιχνιδιού της η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ. Ωστόσο, στην χθεσινή αναμέτρηση συνολικά οι τρεις σέντερ της Μακάμπι είχαν καλύτερη παρουσία από την Τρίτη. Συγκεκριμένα, στην ήττα των Ισραηλινών πέτυχαν 12 πόντους μαζί (6 ο Σχορτσανίτης, 6 ο Χέντριξ, 0 ο Τζέιμς), ενώ χθες σκόραραν 24 συνολικά (9 ο Χέντριξ, 8 ο Σχορτσανίτης, 7 ο Τζέιμς). Μάλιστα, το πρόβλημα του Παναθηναϊκού θα ήταν ακόμα μεγαλύτερο αν ο Σχορτσανίτης δεν έπαιζε τόσο λίγο (μόλις 8 λεπτά) λόγο των φάουλ που έκανε, καθώς φανερά ο Έλληνας σέντερ ήταν σε πολύ καλή ημέρα. Συνεπώς, και εδώ ευθύνεται η προσωπική άμυνα των ψηλών του «τριφυλλιού» που έχασαν πολλές μονομαχίες από τους αντίστοιχους της Μακάμπι.

 

Τελευταία Νέα