«Final 4 χωρίς ΠΑΟ δε γίνεται!»

«Final 4 χωρίς ΠΑΟ δε γίνεται!»

Αντώνης Καλκαβούρας
«Final 4 χωρίς ΠΑΟ δε γίνεται!»

bet365

Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε, γιος του παλιού παίκτη του "τριφυλλιού", Νάντο, μιλάει στο gazzetta.gr για τα τρία χρόνια που έζησε στην Αθήνα και τις επιρροές που πήρε από τον πατέρα του!

Βλέπει τον κόσμο σχεδόν από τα 2 μέτρα και θεωρείται το νέο μεγάλο ταλέντο του ιταλικού μπάσκετ! Με τη μόνη διαφορά, ότι ενώ είναι ακόμη 19 ετών, από το 2008 (όταν και ήταν 16) και μετά, παίρνει ολοένα και αυξανόμενο χρόνο συμμετοχής στο ιταλικό πρωτάθλημα. Έκανε τα πρώτα του βήματα από τη Μπενετόν Τρεβίζο, στην οποία είχε ουσιαστικό αγωνιστικό ρόλο από την προπερυσινή περίοδο (μ.ο. 3,3π. σε 29 αγ.), ενώ στην περυσινή σεζόν (μ.ο. 8,9π. & 3,0ρ.) ξεκίνησε στα 35 από τα 36 παιχνίδια της ιταλικής ομάδας στο "σπαγκέτι σιρκουί". Το πρώτο μισό της εφετινής σεζόν, τον βρήκε στην βασική πεντάδα της ομάδας του Σάσα Τζόρτζεβιτς στο πρωτάθλημα (μ.ο. 12,8π., 4,2ρ. με 53,9% στα διπ.) και το Eurocup (μ.ο. 15,0π. & 6,6ρ.), ενώ στις 19 του περασμένου Δεκεμβρίου, υπέγραψε συμβόλαιο με την Αρμάνι Τζινς Μιλάνο.

Ο λόγος για τον 19χρονο ταλαντούχο σούτινγκ-γκαρντ, Αλεσάντρο Τζεντίλε, που ήδη θεωρείται το νέο "big thing" του ιταλικού μπάσκετ και πρόσφατα πρωταγωνίστησε (8π., 4ασ. Σε 26') στην απρόσμενη νίκη (67-58)της ομάδας του Σέρτζιο Σκαριόλο επί του Παναθηναϊκού στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Σ' ένα γήπεδο, που για μία τριετία (1998-2001) έβλεπε τον πατέρα του (Νάντο) να φοράει την "πράσινη" φανέλα και να κατακτά τίτλους, παίρνοντας σημαντικές επιρροές για την μετέπειτα καριέρα του...Το gazzetta.gr τον συνάντησε έξω από τα αποδυτήρια της Αρμάνι Μιλάνο και είχε την ευκαιρία να μιλήσει για λίγο μαζί του, λίγο πριν επιβιβαστεί το πούλμαν της ομάδας του.

- Τι θυμάσαι από την εποχή που έζησες στην Ελλάδα;
«Μπορεί να ήμουν πολύ μικρός (σ.σ.: από 6 έως 9 ετών), αλλά θυμάμαι τα πάντα! Το φάϊναλ-φορ της Θεσσαλονίκης που ο πατέρας μου κατέκτησε το ευρωπαϊκό τρόπαιο, με τον σημερινό μου συμπαίκτη τον Φώτση να είναι αποκάλυψη του τελικού και να κάνει φοβερό ματς! Θυμάμαι το χαμένο φάϊναλ-φορ της επόμενης χρονιάς στο Παρίσι, όπου η Μακάμπι πήρε τη ρεβάνς, θυμάμαι τα πολύ ανταγωνιστικά ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τα σπουδαία ματς του Αλβέρτη... Έχω πολλές αναμνήσεις...

- Από μικρός ήθελες να μοιάσεις στον πατέρα σου;

«Εννοείται...Ο πατέρας μου και ο μεγάλος μου αδελφός ήταν τα πρότυπά μου... Μεγάλωσα βλέποντάς τους να παίζουν μπάσκετ και φυσικά από μικρός ήθελα να τους μοιάσω... Μ' αρέσει πολύ το μπάσκετ και θέλω να φτάσω ψηλά, φτιάχνοντας κι εγώ τη δική μου καριέρα...»

- Πως εξηγείς το γεγονός ότι σε τόσο μικρή ηλικία και παρ' ότι σχετικά νέος στην ομάδα, έχεις τόσο χρόνο μεγάλο συμμετοχής και τόσο μεγάλη ελευθερία στο παιχνίδι σου;

«Το βασικό μου μέλημα είναι να δουλεύω σκληρά σε κάθε προπόνηση και να εκμεταλλεύομαι την κάθε ευκαιρία που μου δίνει ο προπονητής μου στους αγώνες. Η αλήθεια είναι ότι όταν βρίσκομαι μέσα στον αγωνιστικό χώρο, δε νιώθω πίεση και προσπαθώ να είμαι όσο πιο αποτελεσματικός γίνεται... Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω τον coach για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει και την ελευθερία που μου παρέχει...»

- Περίμενες ότι θα φεύγατε από την Αθήνα με μία σχετικά εύκολη νίκη;

«Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν φανταζόμουν ότι θα κερδίζαμε τον Παναθηναϊκό μέσα στην Αθήνα! Μπορεί φέτος, να μην είναι τόσο κυρίαρχος όσα τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο, η απόδοσή του στο Μιλάνο, στο πρώτο παιχνίδι, ειλικρινά μας τρόμαξε και ήρθαμε εδώ με στόχο να παίξουμε με τη μεγαλύτερη δυνατή συγκέντρωση και να πάρουμε ότι μας αναλογεί... Τελικά παίξαμε πολύ καλά και τα καταφέραμε ευκολότερα απ' ότι περιμέναμε και αυτό μας κάνει πολύ αισιόδοξους για τη συνέχεια της σεζόν...»

- Δουλέψατε και για τους δύο Έλληνες της ομάδας σας... Να υποθέσουμε ότι χάρηκαν ιδιαίτερα...

«Δεν ξέρω ίσως θα πρέπει να τους ρωτήσετε... Δεν μας είπαν τίποτε το ιδιαίτερο... Αντίθετα, μέσα στα αποδυτήρια ήταν πολύ ήρεμοι και χαλαροί...»

- Πιστεύεις ότι ο Παναθηναϊκός θα δώσει το παρών στο φάϊναλ-φορ της Κωνσταντινούπολης για να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι στη Βαρκελώνη;

«Ναι, είμαι σίγουρος γι' αυτό... Φάϊναλ-φορ χωρίς τον Παναθηναϊκό δε γίνεται! Αυτοί οι παίκτες είναι πολύ έμπειροι και ποιοτικοί, έχουν φτιάξει ένα πολύ συμπαγές σύνολο και με την καθοδήγηση του κ. Ομπράντοβιτς, έχουν τα φόντα να διεκδικήσουν και πάλι το ευρωπαϊκό τρόπαιο στην Κωνσταντινούπολη...»

- Ποιοι είναι οι στόχοι σου;

«Αρχικά, ο στόχος μου είναι να βελτιώνομαι συνεχώς και να καθιερωθώ στο υψηλότερο επίπεδο του ανταγωνισμού, παίζοντας στην Ευρωλίγκα και διεκδικώντας τίτλους με την ομάδα μου... Κάποια στιγμή, θα ήθελα να φορέσω τη φανέλα της Εθνικής ανδρών, που φόρεσε και ο πατέρας μου, αλλά δεν αγχώνομαι, όταν έρθει η ώρα μου...»

 

Τελευταία Νέα