Της έβγαλε τη γλώσσα

Της έβγαλε τη γλώσσα

Αντώνης Κατσίκης
Της έβγαλε τη γλώσσα

bet365

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στο Φάιναλ Φορ της Κωνσταντινούπολης και το gazzetta.gr εξηγεί ποιο ήταν το πλάνο… πρόκρισης σε βάρος των Ιταλών.

Οι Πειραιώτες με το χθεσινό 76-69 έκαναν το 3-1 στη σειρά με τους Ιταλούς τους οποίος και στα τρία ματς που τους κέρδισαν, το έκαναν με πανομοιότυπο τρόπο. Τους… έβγαλαν τη γλώσσα με αποτέλεσμα οι παίκτες του Σιμόνε Πιανιτζάνι να «σκάνε» σε όλα τα τέταρτα δεκάλεπτα και να μην έχουν ανάσες στο τέλος του ματς. Στο πρώτο παιχνίδι της σειράς οι «ερυθρόλευκοι» δέχτηκαν μόλις 9 πόντους στην τέταρτη περίοδο με αποτέλεσμα να επικρατήσουν με 82-75.

Ο Άντερσεν και η παρέα του «έσκασαν» στο τέταρτο δεκάλεπτο και έτσι ηττήθηκαν με εφτά πόντους. Στο δεύτερο ματς, το ίδιο σκηνικό, η ομάδα του Σιμόνε Πιανιτζάνι λίγο έλειψε να χάσει καθώς πέτυχε 14 πόντους και από αυτούς τους οκτώ στο τελευταίο τετράλεπτο. Και εκεί «έσκασαν» οι παίκτες των πρωταθλητών Ιταλίας, αλλά ο Ολυμπιακός ουσιαστικά τους χάρισε τη νίκη με το λάθος του Πρίντεζη στην τελευταία φάση. Στο τρίτο ματς, οι Ιταλοί πέτυχαν 25 πόντους στα τελευταία δέκα λεπτά του παιχνιδιού, αλλά αυτό συνέβη γιατί ουσιαστικά ο Ολυμπιακός το επέτρεψε αφού οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς άφησαν το πόδι από το γκάζι. Εξάλλου η τελική διαφορά τα λέει όλα (75-55).

Το σχέδιο «βγάλτε τους τη γλώσσα» τέθηκε σε απόλυτη εφαρμογή στο τέταρτο παιχνίδι. Εκεί όπου οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς πίεσαν… μέχρι σκασμού τους αντιπάλους τους. Έπειτα από οκτώ λεπτά στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι Ιταλοί είχαν μόλις έξι πόντους με τον Άντερσεν και τον Στόουνρουκ είχαν… χλομιάσει και ο μόνος που έδειχνε να έχεις κάποιες ελάχιστες ανάσες ήταν ο Μπο ΜακΚάλεμπ. Ο Ολυμπιακός δέχτηκε στα επόμενα δύο λεπτά οκτώ πόντους και έτσι συνολικά η Σιένα πέτυχε 14.

Πέντε χρόνια διαφοράς είναι πολλά…

Ο μέσος όρος ηλικίας των παικτών της Σιένα είναι 30,9 χρόνια την ίδια ώρα που απέναντι τους βρήκαν μια ομάδα με μέσο όρο ηλικίας 25,9. Παπανικολάου, Μάντζαρης, Χάινς, Σλούκας, Σπανούλης έδειχναν να αντέχουν και για… πέμπτο και έκτο δεκάλεπτο, την ίδια ώρα που οι Ιταλοί ζητούσαν… ανάσες.

 

Τελευταία Νέα