«Δεν είμαστε μπροστά, χάνουμε 2-1»

«Δεν είμαστε μπροστά, χάνουμε 2-1»

Αντώνης Κατσίκης
«Δεν είμαστε μπροστά, χάνουμε 2-1»

bet365

Ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στο χθεσινό ματς με τη Σιένα, Κάιλ Χάινς, μίλησε στο gazzetta.gr και τόνισε πως το περσινό πάθημα, έχει γίνει μάθημα. Διαβάστε γιατί θεωρεί πως οι «ερυθρόλευκοι» είναι πίσω… με 2-1 στη σειρά.

Ο Αμερικανός σέντερ των «ερυθρολεύκων»… άκουσε πολλά το καλοκαίρι που αποκτήθηκε για το ύψος του (1.98). Για ακόμη μια φορά χθες, όμως, ο πρώην παίκτης της Μπάμπεργκ έδειξε ότι το λέει η καρδιά του και έκανε τους Λαβρίνοβιτς και Άντερσεν να φαίνονται πολύ κοντοί μπροστά του. Λίγα λεπτά μετά το μεγάλο θρίαμβο των Πειραιωτών επί της Σιένα (75-55), ο Κάιλ Χάινς βγήκε από τα «ερυθρόλευκα» αποδυτήρια αρκετά ήρεμος και συνειδητοποιημένος. Ο 26χρονος σέντερ μίλησε στο gazzetta.gr για το περσινό πάθημα το οποίο έχει γίνει μάθημα, αλλά και για το πώς οι Πειραιώτες θα καταφέρουν να… ανατρέψουν το εις βάρος τους 2-1.

Ο Ολυμπιακός ήταν φανταστικός κόντρα στη Σιένα και με βάση της εικόνα των δύο πρώτων παιχνιδιών, κανείς δεν περίμενε μια τέτοια εμφάνιση. Τι καταφέρατε να αλλάξετε μέσα σε περίπου 120 ώρες από το δεύτερο παιχνίδι της σειράς;

«Όχι πολλά πράγματα. Μετά το 1-1 στα δύο πρώτα ματς, επιστρέψαμε στην έδρα μας και θέλαμε να κάνουμε καλό παιχνίδι, να έχουμε τον έλεγχο του ρυθμού και να επιβάλουμε τους δικούς μας κανόνες. Νομίζω πως τα καταφέραμε όλα όσα θέλαμε και έτσι φτάσαμε στη νίκη. Για να είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα μια τόσο μεγάλη διαφορά, αλλά ήμουν σίγουρος πως μπορούσαμε να νικήσουμε».

Η νίκη του Ολυμπιακού με περισσότερους από 5,5 πόντους επί της Σιένα προσφέρεται σε απόδοση 1.87 στην betoto

Υπήρξε κάποιο… μυστικό για την μεγαλειώδη αυτή εμφάνιση και νίκη;

«Δεν υπάρχουν μυστικά ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν βρεθεί μέσα σε μια εβδομάδα τρεις φορές. Εμείς βγάλαμε στο παρκέ φοβερή ενέργεια και πάθος. Και να ξέρετε, πως ορισμένες φορές, η ενέργεια και το πάθος μπορούν να καλύψουν τα πάντα. Δεν είμαστε τόσο έμπειροι ως ομάδα, δεν είμαστε πολλά χρόνια μαζί για να έχουμε αξιοζήλευτη χημεία, αλλά με την ενέργεια που βγάζουμε στο παρκέ και τη θέληση που έχουμε, νομίζω τα υπερκαλύπτουμε όλα μας τα μειονεκτήματα».

Φαντάζομαι γνωρίζεις τι ακολούθησε την περσινή μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού στο πρώτο παιχνίδι με τη Σιένα και πάλι για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Έχει γίνει το περσινό πάθημα ένα καλό μάθημα για εσάς;

«Ναι, ναι, ξέρω, μην συνεχίζεις. Κατάλαβα τι ακριβώς θες να πεις. Αυτό είπαμε με το που τελείωσε το ματς ήταν αυτό ακριβώς. Ότι πέρσι, η ομάδα χαλάρωσε, θεώρησε πως θα προκριθεί εύκολα και έτσι δεν είχε την ίδια... φλόγα στα παιχνίδια που ακολούθησαν. Δεν χαιρόμαστε, δεν πανηγυρίζουμε και πηγαίνουμε για τη μεγάλη ανατροπή την Παρασκευή».

Ανατροπή; Τι θες να πεις;

«Θα πρέπει να μπούμε στο παρκέ απόλυτα συγκεντρωμένοι και να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι σαν να χάνουμε με 2-1 και όχι να προηγούμαστε. Σαν να είναι ένα ματς δίχως αύριο που σε περίπτωση ήττας θα μας οδηγήσει σε αποκλεισμό. Θα πρέπει να διεκδικήσουμε κάθε κατοχή, κάθε μπάλα, κάθε φάση ώστε να φτάσουμε στη μεγάλη νίκη. Έτσι πρέπει να μπούμε στο παιχνίδι, με αυτή τη νοοτροπία και όχι με το σκεπτικό ότι και να χάσουμε υπάρχει και άλλο ματς στην Ιταλία. Δεν θέλουμε να επιστρέψουμε στη Σιένα για ακόμη ένα παιχνίδι. Θέλουμε η σειρά να τελειώσει στο γήπεδο μας, μπροστά στο κοινό μας».

Μια και αναφέρθηκες στον κόσμο. Ήταν η πρώτη φορά φέτος που το ΣΕΦ ήταν ασφυκτικά γεμάτο. Πριν το παιχνίδι είχε γίνει μεγάλη κουβέντα για το εάν θα σας άγχωνε αυτό, αλλά τελικά μάλλον σας έδωσε έξτρα ώθηση, έτσι δεν είναι;

«Σίγουρα, ο κόσμος μας έδωσε αυτοπεποίθηση και έξτρα δύναμη να συνεχίσουμε. Διαθέτουμε μια νεανική ομάδα που έχει αρκετή ενέργεια, η οποία γίνεται ακόμη περισσότερη με την παρουσία του κόσμου στις εξέδρες και τους ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό. Τους περιμένουμε και την Παρασκευή να είναι δίπλα μας γιατί τους χρειαζόμαστε. Το ματς της Παρασκευής θα είναι πάρα πολύ δύσκολο».

Με το χέρι στην καρδιά, όταν είδες τον Ντόρσεί να χτυπάει άσχημα στο κεφάλι και τον Πρίντεζη να γυρνάει το πόδι του, φοβήθηκες;

«Πρώτα από όλα θέλω να πω ότι χαίρομαι που ο Γιώργος και ο Τζόι είναι εντάξει και δεν τραυματίστηκαν σοβαρά. Όχι, δεν φοβήθηκα, οι τραυματισμοί είναι μέρος του παιχνιδιού και πρέπει, δυστυχώς, να ζούμε με αυτούς. Ξέρω, όμως, πως και οι δύο είναι από “ατσάλι” φτιαγμένοι και ήμουν σίγουρος πως θα επιστρέψουν στο παρκέ. Όπως και έγινε. Δεν φοβήθηκα, αλλά και αγχώθηκα στιγμή γιατί η ομάδα έχει μεγάλο ρόστερ και ήμουν σίγουρος πως όποιο παιδί έμπαινε στη θέση τους θα προσπαθούσε να παίξει και γι’ αυτούς. Αλλά δεν χρειάστηκε αφού και οι δύο επέστρεψαν και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό».

 

Τελευταία Νέα