«Ούτε να σκέφτομαι κόντρα με ΠΑΟ!» (vid)

«Ούτε να σκέφτομαι κόντρα με ΠΑΟ!» (vid)
Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους επέστρεψε στην Ελλάδα για την μάχη των «Μπλαουγκράνα» με τον Ολυμπιακό (7/3) και μέσω του gazzetta.gr ευχήθηκε να μην προκύψει κόντρα Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός στα playoffs.

Εμφανώς ευδιάθετος κι αστειευόμενος με τον γενικό διευθυντή των Κυπελλούχων Ισπανίας, Γιοάν Κρέους, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ξεπρόβαλε απ' την αίθουσα αφίξεων του «Ελευθέριος Βενιζέλος» κι σχεδόν αμέσως βρέθηκε να υπογράφει αυτόγραφα και να φωτογραφίζεται με περαστικούς, που τον αναγνώρισαν κι έσπευσαν να εκμεταλλευτούν το τυχαίο της συνάντησης.

Οι υπόλοιποι συμπαίκτες του χαμογέλασαν και πήραν το δρόμο για το πούλμαν της ισπανικής ομάδος και πάνω που βρήκαμε λίγο χρόνο τον ξεμοναχιάσουμε και να συζητήσουμε για λίγο μαζί του, ο κατά τα άλλα συμπαθής υπεύθυνος Τύπου της Μπάρτσα μας έθεσε ένα στενότατο χρονικό περιθώριο κι έτσι η συνομιλία μας με τον εδώ και μία μέρα 37χρονο «Saras» δε διήρκεσε παραπάνω από 5 λεπτά!

Μοιραία, ο αυριανός αγώνας με τον Ολυμπιακό κι η πολύ πιθανή κόντρα Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός στα playoffs της Ευρωλίγκα είχαν την τιμητική τους...

-Πώς σου φαίνεται που επιστρέφεις στην Ελλάδα μετά από αρκετούς μήνες και μάλιστα για έναν τεθείς αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό, που είναι ένας αντίπαλος ο οποίος σε απασχολούσε επί το πλείστον τα 4 απ' τα τελευταία 5 χρόνια;
Να σου πω την αλήθεια, είναι πολύ διαφορετικό και για μένα αρκετά ασυνήθιστο να παίζεις εναντίον του Ολυμπιακού, αν δεν φοράς τη φανέλα του Παναθηναϊκού! Θα προσπαθήσω να μπω στο γήπεδο όσο περισσότερο συγκεντρωμένος γίνεται για να κάνω το καθήκον μου. Οφείλουμε να τα δώσουμε όλα για τη νίκη.

-Ποια είναι η άποψή σου για τις εφετινές δυνατότητες των «ερυθρολεύκων»;
Δε μου φαίνεται ότι η εφετινή τους πορεία διαφέρει πολύ από την περσινή! Είχαν απ' την αρχή καλή ομάδα, αλλά πλέον είναι προφανές ότι από σε μήνα σε μήνα βελτιώνονται όλο και περισσότερο και τώρα που μπαίνουμε στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν δείχνουν ότι βρίσκονται σε πολύ ικανοποιητική φόρμα. Οπότε μας περιμένει πολύ δύσκολο παιχνίδι αύριο (7/3).

-Εντάξει, δεν καίγεστε κιόλας... Όπως είναι διαμορφωμένη η κατάσταση του ομίλου και με βάση το πρόγραμμα δύσκολα θα χάσετε την πρώτη θέση...
Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί, γι' αυτό κι αντιμετωπίζουμε το κάθε ματς σαν τελικό! Με αυτή τη νοοτροπία πρέπει να παίξουμε αύριο (7/3), γιατί, αν νικήσουμε στο Σ.Ε.Φ., τότε θα εξασφαλίσουμε μία εκ των δύο προνομιούχων θέσεων, που παρέχουν πλεονέκτημα της έδρας για τα playoffs και πλέον θα πλησιάσουμε στην πρώτη θέση του ομίλου. Αυτός, άλλωστε, ήταν κι ο αρχικός στόχος της ομάδος μας, όσον αφορά στην Ευρωλίγκα. Να δημιουργήσουμε, δηλαδή, τις καλύτερες προϋποθέσεις στην προσπάθειά μας να φτάσουμε στο Final Four. Γι' αυτό ακριβώς το λόγο ο αυριανός (7/3) αγώνας έχει τεράστια σημασία για μας.

-Ανεξαρτήτως του αυριανού (7/3) αποτελέσματος, πάντως, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, οι πιθανότητες να αντιμετωπίσετε τον Παναθηναϊκό στα playoffs της Ευρωλίγκα είναι ισχυρές.
«Είναι αλήθεια αυτό, αλλά δεν θέλω να το σκέφτομαι ακόμα. Είναι πολύ νωρίς να το συζητάμε, αλλά, πραγματικά, μέσα απ' την καρδιά μου, αυτό είναι ένα σενάριο που δε θα ήθελα να πραγματοποιηθεί κι ελπίζω να μην συμβεί. Δε θα ήθελα να παίξω κόντρα στην παλιά ομάδα μου. Έχουμε ακόμη λίγο χρόνο κι εύχομαι στο μεσοδιάστημα να αλλάξουν τα δεδομένα και το ένα από τα τέσσερα εισιτήρια για το Final Four να μην κριθεί ανάμεσα στη Μπαρτσελόνα και στον Παναθηναϊκό.

-Σου έλειψε καθόλου η Ελλάδα;
«Κοίτα, περνάω υπέροχα στην Βαρκελώνη κι είναι η πόλη στην οποία αισθάνομαι πιο βολικά από οπουδήποτε αλλού. Η οικογένειά μου την έχει αγαπήσει πολύ, οπότε είμαι πολύ ευτυχισμένος και χαρούμενος εκεί!