Λερναία Ύδρα ο Θρύλος (vid+pics)

Λερναία Ύδρα ο Θρύλος (vid+pics)

Αντώνης Κατσίκης
Λερναία Ύδρα ο Θρύλος (vid+pics)
Ο Ολυμπιακός κόντρα σε τραυματισμούς, αποβολές και κάθε είδους πρόβλημα νίκησε (82-71) τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και μπήκε γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Για κάθε τραυματισμό, για κάθε πρόβλημα, για κάθε αναποδιά, για κάθε αποβολή, ο Ολυμπιακός έχει και ένα νέο… κεφάλι και βρίσκει όσες λύσεις απαιτούνται για να φτάνει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Στο 3-3 οι «ερυθρόλευκοι», 1-5 οι Τούρκοι.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Αντέδρασε ιδανικά μετά το κάζο στην Πυλαία. Οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν καρδιά πρωταθλητή, έδειξαν να έχουν αφήσει πίσω τους το σοκ με Μάντζαρη και την ήττα από τον ΠΑΟΚ και διέλυσαν την τουρκική ομάδα ουσιαστικά κάνοντας τριπλή νίκη. Αρχικά πήραν τη νίκη και έφτασαν στο 3-3, άφησαν τους Τούρκους στο 1-5 και έκαναν… ένεση ηθικού ενόψει των κρίσιμων ντέρμπι με Παναθηναϊκό την ερχόμενη εβδομάδα.

ΜVP: Ο Κώστας Σλούκας. Ο Ολυμπιακός δεν θα έχει για τους επόμενους έξι μήνες τον Μάντζαρη. Δεν είχε σε αυτό το παιχνίδι τον Κατσίβελη, έχασε και τον Λο, λόγω της σύρραξης με τον Σάτο και έτσι… ξέμεινε από καθαρόαιμο πλέι μέικερ. Παρόλα αυτά, ο 23χρονος γκαρντ βγήκε μπροστά και έπαιξε για όλους.

ΑΦΑΝΤΟΣ: Ο Ρομέιν Σάτο. Ο Κεντροαφρικανός φόργουορντ της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ αγωνίστηκε για σχεδόν 15 λεπτά αλλά δεν προσέφερε τίποτα στην ομάδα του. Ίσα-ίσα που της έκανε και κακό μιας και στο 17’ χτύπησε εκτός φάσης τον Λο και αποβλήθηκε από το παιχνίδι.Σε 14:27’’ ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού είχε ένα άστοχο δίποντο, ένα ριμπάουντ και 1 ασίστ.

KEY POINT: Η τρίτη περίοδος ήταν που έκρινε τα πάντα. Σε αυτά τα δέκα λεπτά ο Ολυμπιακός εξαφάνισε, με την άμυνα του, τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ από το παρκέ και το 43-37 έγινε 68-49 με επιμέρους 25-12 με τους Τούρκους να έχουν καταφέρει να βάλουν έξι πόντους σε εφτά λεπτά. Οι «ερυθρόλευκοι» ξεχαρβάλωσαν με την άμυνα τους τον ΜακΚάλεμπ και τον Άντερσεν και ο Μπογκντάνοβιτς προσπαθούσε απλά να μην διαλυθεί η παρέα του.

AΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Περίπου 7500 φίλοι της ομάδας του Πειραιά βρέθηκαν στις εξέδρες του ΣΕΦ και ενίσχυσαν την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο κόσμος έδωσε ώθηση στους «ερυθρόλευκους» οι οποίοι έφτασαν στη μεγάλη νίκη. Στο τέλος του παιχνιδιού οι φίλοι των Πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδος ζήτησαν νίκη στο ντέρμπι της Δευτέρας (4/2) με τον Παναθηναϊκό.

Δεκάλεπτα: 23-24, 43-37, 68-49, 82-71

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 10, Λο 12 (1), Άντιτς 4, Σπανούλης 15 (1), Περπέρογλου 5 (1), Σερμαντίνι 8 (3ριμπ), Σλούκας 9 (7/7βολές), Πάουελ, Γκετσεβίτσιους 1, Πρίντεζης 13 (1/6τριπ), Παπανικολάου 5 (1/2τριπ).

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Πιανιτζάνι): ΜακΚάλεμπ 20 (2/5τριπ, 6ριμπ, 3ασ), Ερμίς 4, Σάτο, Τρίπκοβιτς 5, Άντερσεν 18 (2/4τριπ, 5ριμπ), Σαβάς, Μπατίστ, Κάραμαν 2, Μπογκντάνοβιτς 20 (2/5τριπ, 8/8βολ, 4ριμπ).