Αφιέρωμα στα «μωρά» του Ολυμπιακού

Αφιέρωμα στα «μωρά» του Ολυμπιακού

Gazzetta team
Αφιέρωμα στα «μωρά» του Ολυμπιακού

bet365

Ο Ολυμπιακός με την κατάκτηση της Ευρωλίγκας στην Πόλη άφησε άφωνη όλη την Ευρώπη, όχι γιατί δεν είναι μεγάλη ομάδα αλλά γιατί το κατάφερε με πρωταγωνιστές νεαρούς παίκτες.

Κώστας Παπανικολάου, Βαγγέλης Μάντζαρης, Δημήτρης Κατσίβελης και Κώστας Σλούκας είναι παιδιά κάτω των 22 που κατάφεραν να οδηγήσουν τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Ευρώπης. Η επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας (euroleague.net) δεν μπορούσε να μην ασχοληθεί με το σημαντικό αυτό επίτευγμα και μέσα από ένα αφιέρωμα στους τέσσερις παίκτες παρουσιάζει τα... «μωρά» του Ντουντα!

Το αφιέρωμα ξεκινάει με αναφορά στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είχε παρουσίες σε Final Four και τα προηγούμενα χρόνια και παρά το γεγονός ότι είχε έμπειρους παίκτες στο ρόστερ και μάλιστα ορισμένους που ήδη ήταν πρωταθλητές Ευρώπης, δεν κατάφερε να φτάσει στην κορυφή. Αυτό έγινε φέτος με πρωταγωνιστές 4 νεαρούς κάτω των 22 ετών. Φυσικά δεν ήταν μόνο αυτοί αλλά σίγουρα είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι οι Παπανικολάου, Μάντζαρης. Κατσίβελης και Σλούκας πήραν από το... χέρι την ομάδα του Πειραιά και την οδήγησαν στον θρίαμβο της Πόλης.

Στην συνέχεια υπάρχει εκτενή αναφορά στον κάθε παίκτη ξεχωριστά. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι ο Δημήτρης Κατσίβελης πήρε μέρος σε 7 παιχνίδια (4 βασικός) με μέσο όρο πόντων 2.4, ο Παπανικολάου σε 22 ματς (13 βασικός) με 6.1 πόντους ανά ματς, ο Μάντζαρης σε 18 αναμετρήσεις (14 βασικός) με 1.9 πόντους μέσο όρο, ενώ ο Σλούκας έπαιξε σε 15 αγώνες με 5.5 πόντους ανά ματς.

Φυσικά στο παραπάνω αφιέρωμα που μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας (euroleague.net) υπάρχει ειδική αναφορά στον Ντούσαν Ίβκοβιτς που είναι ο... αρχιτέκτονας του πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακού.

 

Τελευταία Νέα