«Θα τα βρει σκούρα η Μπάρτσα»!

Gazzetta team
«Θα τα βρει σκούρα η Μπάρτσα»!

bet365

Ο Ράσο Νεστέροβιτς θα δώσει το παρών στην Κωνσταντινούπολη για να παρακολουθήσει τον Ολυμπιακό και τόνισε πως η Μπαρτσελόνα είναι φαβορί μόνο στα χαρτιά.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Νεστέροβιτς στον «Πρωταθλητή»:

Ράσο, πώς είναι η ζωή χωρίς μπάσκετ;

«Συνηθισμένη! Ζω απλά και κάνω τα πράγματα που κάνει ο κάθε οικογενειάρχης και πατέρας. Μη νομίζεις, έχει πολλή δουλειά η... πατρότητα! Είναι η πρώτη μου σεζόν μακριά από το μπάσκετ. Χρειάζεται κάποιο χρόνο για να συνηθίσω την αλλαγή στον τρόπο ζωής, αλλά ειλικρινά δεν έχω παράπονο. Είμαι ικανοποιημένος με τη ζωή μου».

Ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται για το Final 4 της Ευρωλίγκας. Ποια είναι η γνώμη σου;

«Πρώτα από όλα να σου πω ότι ετοιμάζομαι να ταξιδέψω κι εγώ στην Κωνσταντινούπολη. θα έρθω να υποστηρίξω τον Ολυμπιακό, που ήταν η τελευταία ομάδα της καριέρας μου και την αισθάνομαι ακόμα ως δική μου ομάδα. Είχα κλείσει έγκαιρα εισιτήρια και θα παρακολουθήσω από κοντά τα παιχνίδια. Ελπίζω μόνο να μην πάω να καθίσω στη θέση μου και δω γύρω μου να υπάρχουν παντού άνθρωποι που φοράνε πράσινα (γέλια)»!

Περίμενες να φτάσει ως εδώ ο Ολυμπιακός;

«Ναι και δεν συμφωνούσα ποτέ με την άποψη ότι η ομάδα είναι τόσο χάλια! Σίγουρα άλλαξαν αρκετά πράγματα, έφυγαν πολλοί παίκτες και ξεκίνησε μια νέα προσπάθεια. Φαινόταν πως είχε δυνατότητες η ομάδα και ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις πού θα φτάσεις. Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε πανάξια στο φάιναλ φορ και είναι κάτι που το παραδέχεται όλη η Ευρώπη».

Θεωρείς πως οι προσθήκες των δυο Αμερικανών διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο;

«Σίγουρα. Όποιος καταλαβαίνει από μπάσκετ το βλέπει αυτό ξεκάθαρα. Ταίριαξαν πολύ με την ομάδα και έδωσαν στοιχεία που ο κόουτς Ιβκοβιτς τα ψάχνει στο παιχνίδι του και δεν υπήρχαν πριν στον επιθυμητό βαθμό. Πάνω από όλα οι αθλητικές ικανότητες και η αποτελεσματικότητα που προσφέρει ο Τζόι Ντόρσεϊ στην άμυνα! Σημαντική προσφορά έχει και ο Έισι Λο, κάτι που φάνηκε και στη σειρά με τη Σιένα. Είναι ποιοτικό γκαρντ, παίρνει τις σωστές αποφάσεις και προσδίδει βάθος και ποιότητα στο ροτέισον του Ολυμπιακού στην περιφέρεια. Δεν μπορεί ο αντίπαλος να ασχολείται μόνο με τον Σπανούλη και επίσης οι νεαροί Έλληνες που έχει η ομάδα σε αυτές τις θέσεις είναι πιο ευκολο να αποδώσουν».

Μιας και ανέφερες τη σειρά με τη Σιένα. Βλέποντας τα φετινά παιχνίδια, γύρισε το μυαλό σου... πίσω;

«Για να είμαι ειλικρινής, πιο πολύ χάρηκα που είδα την ομάδα να σπάει το πλεονέκτημα έδρας και να προκρίνεται στο Final 4! Μου αρέσει να κοιτάζω μπροστά και όχι πίσω. Κρατάω τα θετικά στοιχεία και δεν μπορώ παρά να νιώθω πολύ... γεμάτος με την καριέρα μου»!

Ο Ντούντα σε μια πρόσφατη συνέντευξη είπε πως στοίχισε πολύ ο εγωισμός στην περσινή ομάδα. Συμφωνείς;

«Είπε την αλήθεια ο Ίβκοβιτς, αλλά δεν πιστεύω ότι έγινε κάτι με πρόθεση. Είναι θέμα χημείας, κυρίως εντός και εκτός παρκέ. Προσπαθήσαμε πολύ και πέρυσι. Απλώς κάποιες στιγμές φαινόταν πως τα ατομικά στοιχεία και οι επιδιώξεις υπερτερούσαν της ομαδικής προσπάθειας. Ήταν πολύ περισσότεροι και οι παίκτες - προσωπικότητες σε σχέση με τη φετινή ομάδα. Στους τελικούς για παράδειγμα, παρότι υπήρχε η δική μου απώλεια, φτάσαμε μια ανάσα από το να διεκδικήσουμε τον τίτλο σε 5ο παιχνίδι στην έδρα μας. Κάποιες βολές, χαμένα ριμπάουντ και η ευστοχία των αντιπάλων καθόρισαν το αποτέλεσμα. Πολλές φορές οι τίτλοι και η συνολική εικόνα που μένει για μια ομάδα είναι κάτι που εξαρτάται από μικρές λεπτομέρειες και από την τύχη».

Μπορεί να κερδίσει ο Ολυμπιακός την Μπαρτσελόνα, που είναι θεωρητικά το φαβορί στον ημιτελικό;

«Η Μπαρτσελόνα είναι το φαβορί στα χαρτιά. Για μένα δεν μετράνε αυτά και στο γήπεδο τα πράγματα είναι πάντα διαφορετικά. Ο Ολυμπιακός με τον τρόπο που παίζει είναι εξαιρετικά επικίνδυνος και θεωρώ πιθανό να τα βρει σκούρα η Μπάρτσα μέσα στο παρκέ! Ο Ίβκοβιτς δεν αφήνει τίποτα στην τύχη και είμαι σίγουρος πως ο Ολυμπιακός θα πάει σε αυτό το ματς απόλυτα προετοιμασμένος σε όλα τα επίπεδα. Στην κάθε λεπτομέρεια. Χαίρομαι πολύ που έπαιξα μπάσκετ την τελευταία μου σεζόν για αυτόν τον προπονητή, όπως είναι σημαντικό για μένα που τελείωσα την καριέρα μου φορώντας τη φανέλα μιας τόσο μεγάλης ομάδας».

Ποια θα είναι τα κλειδιά για να πάει τον ημιτελικό εκεί που επιδιώκει ο Ολυμπιακός;

«Να του βγούνε τα αμυντικά του πλάνα και έτσι να μπορέσει να ελέγξει το ρυθμό, να βγάλει έξω από το παιχνίδι της την Μπαρτσελόνα και από εκεί να βρει και ευκαιρίες για σκορ στο ανοιχτό γήπεδο. Ο έλεγχος του ρυθμού σε συνδυασμό με την καλή ομαδική άμυνα, τα ριμπάουντ, οι πόντοι στον αιφνιδιασμό και κάποια μεγάλα σουτ στην επίθεση είναι τα συστατικά για να πετύχει ο Oλυμπιακός. Η Μπαρτσελόνα είναι μεγάλη ομάδα, ασφαλώς μπορεί να κερδίσει, απλά ακόμα και αυτό να συμβεί δεν θα είναι καθόλου, μα καθόλου εύκολο»!

 

Τελευταία Νέα