«Δεν θέλω… τραγικά δεκάλεπτα»

«Δεν θέλω… τραγικά δεκάλεπτα»

Gazzetta team
«Δεν θέλω… τραγικά δεκάλεπτα»

bet365

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έδωσε το… σύνθημα για το αυριανό τρίτο παιχνίδι των πλέι οφ της Ευρωλίγκας με τη Σιένα. «Δεν θέλω… τραγικά δεκάλεπτα» είπε ο Σέρβος κόουτς.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στα δύο ματς της Σιένα, αποκάλυψε πως ετοίμαζε τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο για το τρίτο και το τέταρτο παιχνίδι ενώ τόνισε πως η ομάδα του δεν πρέπει να μπει στο παρκέ με… ελληνική νοοτροπία.

Η νίκη του Ολυμπιακού επί της Σιένα προσφέρεται σε απόδοση 1.50 στην vistabet

«Έχουμε μπροστά μας δύο πολύ καθοριστικά παιχνίδια και γι’ αυτά τα ματς ετοιμάζουμε την ομάδα με πολύ σκάουτινγκ. Πρώτα απ’ όλα, αυτό που θέλω είναι να μην έχουμε άγχος αφού το γήπεδο αναμένεται να είναι γεμάτο. Στα δύο πρώτα ματς είχαμε κάποια τραγικά δεκάλεπτα και αν έχουμε τέτοια δεκάλεπτα και εδώ, θα έχουμε πολύ λίγες πιθανότητες να κερδίσουμε. Δεν θέλω να έχουμε τραγικά δεκάλεπτα. Όταν λέω τραγικά δεκάλεπτα, αναφέρομαι στο πρώτο δεκάλεπτο του πρώτου ματς και στο δεύτερο δεκάλεπτο του δεύτερου παιχνιδιού. Θέλω να έχουμε καλό έλεγχο του ματς, να μειώσουμε τα λάθη, να πάρουμε τα ριμπάουντ και να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό, τότε θα έχουμε πολλές πιθανότητες να κερδίσουμε».

Ο Σέρβος τεχνικός εξήγησε στη συνέχεια πως «πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι’ αυτά τα ματς. Σκέφτηκα πολύ σοβαρά να τον ετοιμάσω (σ.σ. Βασιλόπουλος)για κάποιο από τα ματς που έρχονται, αλλά ο Βασιλόπουλος έχει ίωση και δεν θα είναι μαζί μας δυστυχώς. Πιστεύω πως και ο κόσμος θα είναι στο πλευρό μας και θα μας βοηθήσει. Η ομάδα έδειξε τον χαρακτήρα της και νομίζω πως ο κόσμος θα έρθει να τη στηρίξει την ομάδα».

Όσο για τη Σιένα, ο «Ντούντα» είπε πως «το στυλ της ομάδας είναι γνωστό. Νομίζω πως είναι η πιο έμπειρη ομάδα στην Ευρώπη. Έχει κάνει πάρα πολλές μεγάλες εκτός έδρας νίκες και μεταξύ άλλων νίκησε εύκολα τη Ρεάλ στη Μαδρίτη. Εμείς στην έδρα μας, πλην του ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, δεν έχουμε χάσει άλλο. Πρέπει να έχουμε αρχές στο παιχνίδι μας, εύκολο ή δύσκολο, κανείς δεν ξέρει. Αυτά τα παιχνίδια είναι η μεγάλη ευκαιρία να απολαύσει τη δουλειά που έχει κάνει μέχρι τώρα».

Ο Σέρβος τεχνικός μίλησε και για την ελληνική νοοτροπία και τα έβαλε με όσους λένε πως «αυτό το ματς δεν χάνεται». Ο Ίβκοβιτς τόνισε χαρακτηριστικά πως «η ομάδα δεν θα χάσει τον έλεγχο και το μυαλό της από τον κόσμο. Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας. Από την άλλη, το μυαλό μπορεί να χαθεί από τους “συμβούλους”. Αυτό δεν πρέπει να είναι πίεση, αλλά απόλαυση, ευχαρίστηση. Όπως γίνεται στις ΗΠΑ. Τι σημαίνει “αυτό το ματς δεν χάνεται”. Αν ετοιμάζουμε το παιχνίδι με τον ελληνικό τρόπο, ότι αυτό το ματς “δεν χάνεται”, το έχουμε χάσει πριν καν αρχίσει. Να είναι συγκεντρωμένος ο κάθε παίκτης με την ατομική τακτική του, τότε οι πιθανότητες είναι πολύ μεγαλύτερες. Ο κάθε ένας να παίζει με αρχές. Δεν μιλάω μόνο γι’ αυτό το παιχνίδι, αλλά γενικά για όλα τα ματς».

Τέλος, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς αναφέρθηκε και στα αγωνιστικά του πλάνα. «Δεν μπορείς να σκεφτείς από τώρα να αποφασίσεις τα σχήματα, το παιχνίδι είναι «ζωντανό», δεν μπορείς να ξέρεις από τώρα τι θα κάνεις. Ο Βασιλόπουλος μας ταίριαζε πολύ γι’ αυτό το παιχνίδι. Ελπίζω να μην έχουμε τέτοια διαιτησία με τους Χάινς και Ντόρσεϊ να φορτώνονται με πολλά φάουλ. Και το χαμένο σουτ δεν είναι τελειωμένο, σίγουρα πρέπει να στηρίξουμε τα χαμένα σουτ, να πάμε στο ριμπάουντ. Πρέπει να διαχειρίζεσαι αυτά τα ματς. Όλες οι άμυνες φέτος, με δύο και τρεις παίκτες, είναι στραμμένες επάνω στον Βασίλη (σ.σ. Σπανούλη) φέτος. Στέλνουν 2-3 παίκτες επάνω του, οπότε ξέρει τι πρέπει να κάνει ο Βασίλης».

 

Τελευταία Νέα