«Βλακεία μου αλλά... τους έχουμε»

«Βλακεία μου αλλά... τους έχουμε»

Μιχάλης Στεφάνου
«Βλακεία μου αλλά... τους έχουμε»

bet365

Ο Γιώργος Πρίντεζης μιλάει στο gazzetta.gr για τα δύο πρώτα ματς με τη Σιένα, την …καταραμένη τελευταία φάση, αλλά και τη συνέχεια της σειράς στο ΣΕΦ.

Πιο ώριμος και πιο αποτελεσματικόs από ποτέ, ο Γιώργος Πρίντεζης διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του και οδηγεί τον Ολυμπιακό στην ευρωπαϊκή υπέρβαση. Ο Ελληνας φόργουορντ πρόσθεσε δύο ακόμη εξαιρετικές εμφανίσεις στο ενεργητικό του, αφού στις δύο πρώτες μάχες του Ολυμπιακού με τη Σιένα ήταν το κύριο σημείο αναφοράς για τους Πειραιώτες.

Στον αθλητισμό, βέβαια, η επιτυχία και η αποτυχία βαδίζουν σχεδόν χέρι – χέρι και ο Πρίντεζης πέρα από τα τόσα καλά που έκανε στο παρκέ του «Palaestro” χρεώθηκε και την άτυχη επιλογή στα τελευταία δευτερόλεπτα του δεύτερου παιχνιδιού, που στέρησε από τον Ολυμπιακό την ευκαιρία να φύγει από την Ιταλία με ένα απίστευτο 0-2. Το συγκεκριμένο λάθος δεν ακύρωσε σε καμία περίπτωση την εξαιρετική εικόνα του ερυθρόλευκου άσου στα δύο ματς, ήταν όμως ικανό να τον στεναχωρήσει και να τον τσαντίσει.

Ο ίδιος, ανέλαβε την ευθύνη της ήττας, αν και το μερίδιο που του ανήκει είναι πολύ μικρότερο. Ο Ολυμπιακός έχασε κι άλλες ευκαιρίες να φέρει το ματς στα μέτρα του, ενώ ας μην ξεχνάμε ότι για να φτάσει στο σημείο να το διεκδικεί χρειάστηκαν ουκ ολίγες σπουδαίες ενέργειες από τον υπαρχηγό του.

Ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε στο gazzetta.gr για τα δύο πρώτα ματς με τη Σιένα, την …καταραμένη τελευταία φάση, αλλά και τη συνέχεια της σειράς στο ΣΕΦ.

-Γιώργο, πετύχατε τον στόχο σας που ήταν μια εκτός έδρας νίκη και παρ’ όλα αυτά δεν φύγατε χαμογελαστοί από τη Σιένα. Δείχνει κάτι αυτό;
«Δείχνει ότι αυτή η ομάδα θέλει να κερδίζει σε κάθε ματς. Μας ικανοποιεί η νίκη που κάναμε στην Ιταλία, όμως έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα θα μπορούσαμε να πάρουμε και το δεύτερο ματς. Πλέον δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο από το να τους τελειώσουμε στο ΣΕΦ»

-Τεράστια συζήτηση έγινε για την τελευταία φάση στο ΣΕΦ. Κι εσύ ο ίδιος έδειχνες ιδιαίτερα εκνευρισμένος για πολλή ώρα μετά τη λήξη του ματς.
«Ήταν βλακεία μου! Όταν πήρα την μπάλα είχα σκοπό να πασάρω. Είδα τον Λο μπροστά μου αλλά δεν μου φαινόταν καθαρή η πάσα και με τον χρόνο να πιέζει αποφάσισα να προσπαθήσω να προχωρήσω μόνος μου. Το λάθος μου ήταν ότι δεν είδα τον Μάρκο (σ.σ. Κέσελ) που έφευγε μόνος του από τη δεξιά μεριά. Αν τον είχα δει, τώρα θα είχαμε κερδίσει»

-Πώς σχολιάζεις τα όσα έγιναν με τους φίλους της Σιένα πίσω από τον πάγκο σας, αλλά και μετά τη λήξη του δεύτερου ματς έξω από τα αποδυτήρια;
«Δεν χρειάζεται να ασχολούμαστε με τον καθένα που βρίσκεται στο γήπεδο. Σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να κρατάς την ψυχραιμία σου και να έχεις κλειστά τα αυτιά σου. Αν καταφέρουν να σου χαλάσουν την συγκέντρωση, τότε θα έχουν πετύχει το σκοπό τους. Γιατί να τους κάνεις τη χάρη»;

-Σίγουρα, μια ήττα στα τελευταία δευτερόλεπτα πάντα πονάει αλλά στην ουσία δεν χάθηκε τίποτα. Και πάλι στο χέρι σας είναι να περάσετε. Τι γεύση σου άφησαν τα δύο πρώτα παιχνίδια με τη Σιένα;
«Ήταν δύο μεγάλες μάχες, συναρπαστικές με ωραίες φάσεις και αγωνία. Τέτοια παιχνίδια θέλει να βλέπει ο κόσμος. Η Σιένα είναι εξαιρετική ομάδα με τεράστια εμπειρία και μεγάλους παίκτες. Αυτό που διαπίστωσα εγώ όμως είναι ότι από εμάς εξαρτάται η πρόκριση. Το πιστεύω ότι τους έχουμε, αλλά θα πρέπει και να το αποδείξουμε τόσο την Τετάρτη, όσο και την Παρασκευή στο ΣΕΦ».

-Πανέμορφη πόλη η Σιένα, αλλά απ’ ό,τι βλέπω δεν… καίγεσαι να την ξαναδείς σύντομα.
«Εντάξει, δεν είναι και για χόρταση! Είναι μια πολύ όμορφη πόλη, αλλά νομίζω ότι αρκετά την είδαμε. Φτάνει για φέτος»…

-Επειδή, όμως, καμιά φορά τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα υπολογίζουμε, τι θα γίνει αν χρειαστεί επιστρέψετε στην Ιταλία;
«Αν χρειαστεί να επιστρέψουμε θα επιστρέψουμε για να νικήσουμε και πάλι. Αυτή τη στιγμή πάντως, σκεφτόμαστε μόνο το πώς θα πάρουμε δύο νίκες στην έδρα μας και θα προκριθούμε στο φάιναλ φορ».

-Φάιναλ φορ... Το περίμενες ότι θα λέγατε αυτή τη λέξη όταν ξεκινούσε η φετινή σεζόν.
«Ο Ολυμπιακός είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί και να παίζει πάντα για τη νίκη. Το καλοκαίρι έγιναν πολλές αλλαγές, δημιουργήθηκε μια καινούργια ομάδα, η οποία ακόμη χτίζεται και βρίσκεται πολύ μακριά από το ταβάνι της. Η σκληρή δουλειά όλων των παιδιών έφερε τα αποτελέσματα που χρειάζονταν και τώρα διεκδικούμε το ένα από τα τέσσερα εισιτήρια για την Πόλη. Εμείς παιχνίδι με παιχνίδι ήρθαμε ως εδώ κι έτσι θα συνεχίσουμε».

-Τέλος, θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο ενόψει των δύο αγώνων με τη Σιένα στο ΣΕΦ;
«Να γεμίσουν το γήπεδο και χωρίς ακρότητες να δείξουν ποιος είναι ο κόσμος του Ολυμπιακού. Τα παιχνίδια θα είναι πολύ δύσκολά και τους χρειαζόμαστε για να πετύχουμε το στόχο μας. Η ομάδα τους έχει δείξει πράγματα φέτος και πιστεύω ότι κι εκείνοι θα μας δείξουν τη στήριξή τους γεμίζοντας το ΣΕΦ. Τους περιμένουμε!».

 

Τελευταία Νέα