Δεν μπορεί να περιμένει!

Δεν μπορεί να περιμένει!

Gazzetta team
Δεν μπορεί να περιμένει!

bet365

Να σκοτώσει την Σιένα με δεύτερη εκτός νίκη που θα τον φέρει αγκαλιά με την πρόκριση στο φάιναλ φορ θέλει απόψε (21.45 – ΝΕΤ) στο «Palaestro» ο Ολυμπιακός.

Το καλοκαιράκι μύρισε πρόωρα εδώ στην Σιένα, όμως ο Ολυμπιακός έχει απόψε την ευκαιρία να απλώσει μπασκετική… βαρυχειμωνιά στην μικρή μπασκετούπολη της Τοσκάνης. Απόψε το στο “Palaestra” (21.45 – ΝΕΤ), οι ερυθρόλευκοι του Ντούσαν Ίβκοβιτς καλούνται να θωρακίσουν την πρώτη νίκη τους επί των Ιταλών με… μία δεύτερη!

Ναι, στη θεωρία μοιάζει υπερβολικό, ίσως και άπληστο να ζητάει ο Ολυμπιακός δεύτερο σερί διπλό στο σπίτι της μόνιμης πρωταθλήτριας Ιταλίας, όμως με βάση τα δεδομένα του παρόντος, έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει. Και η αλήθεια είναι ότι στην πανέμορφη πόλη της Τοσκάνης, η αισιοδοξία για τους πράσινους του Πιανιτζιάνι έχει αρχίσει να εκλείπει. Οι κάτοικοι εδώ, γνωρίζουν μπάσκετ και αντιλαμβάνονται ότι στην παρούσα φάση τα προβλήματα είναι αρκετά και τα πράγματα δύσκολα απέναντι στον φιλόδοξο Ολυμπιακό.

Το σίγουρο είναι ότι οι Πειραιώτες δείχνουν ικανοί να πετύχουν και δεύτερο… εκτός έδρας γκολ και να υποδεχτούν τη Σιένα στο ΣΕΦ την ερχόμενη εβδομάδα έχοντας με δύο …ματς μπολ. Είναι φανερό, πλέον, ότι έχουν σκληρύνει πολύ σαν ομάδα, έχουν ανεβάσει τα στάνταρ της απόδοσής τους σε υψηλά επίπεδα και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να ηττηθούν. Ξέρουν να καταπονούν τον αντίπαλο κι αυτό είναι ίσως τι ισχυρότερο όπλο τους ενόψει του αποψινού αγώνα.

Η Σιένα από την άλλη, αντιμετωπίζει συγκεκριμένα προβλήματα που δεν είναι εύκολο να λυθούν από τη μέρα στην άλλη, ενώ μετά το αποτέλεσμα της Τετάρτης κουβαλάει τεράστια πίεση στην πλάτη της. Για τους Ιταλούς η σημερινή μάχη έχει χαρακτήρα do or die, καθώς όσο ποιοτική και έμπειρη ομάδα κι αν διαθέτουν, μοιάζει απίθανο να βρουν τα κουράγια να επιστρέψουν από ένα ενδεχόμενο 0-2!

Εκτός αυτού, έχουν να αντιμετωπίσουν την καταπόνηση των μεγάλων σε ηλικία παικτών της που έδειχναν να μην μπορούν να ακολουθήσουν στα τελευταία λεπτά του προχθεσινού πρώτου ματς. Ο Λαβρίνοβιτς αντιμετωπίζει πρόβλημα στη μέση και χρειάζεται δύο ενέσεις για να αγωνιστεί, ο Άντερσεν έχασε φοβερές δυνάμεις (τελικά χωρίς αντίκρισμα την Τετάρτη το βραδύ) και ο Θόρτνον με τον Ρακόσεβιτς βαδίσουν προς τη σύνταξη.

Ασφαλώς και η Σιένα δεν έγινε ξαφνικά για πέταμα επειδή έχασε ένα παιχνίδι, που θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι ήταν δικό της. Οι περισσότεροι παίκτες του Πιανιτζιάνι είναι μπαρουτοκαπνισμένοι και πολύ έμπειροι και σε περίπτωση που επικρατήσουν του Ολυμπιακού, τότε η σειρά θα γίνει ορθάνοιχτη. Θα βγουν στο παρκέ του «Palaestra» αποφασισμένοι να πιέσουν και να πάρουν ένα σοβαρό προβάδισμα, ώστε να καταφέρουν να φτάσουν το σκορ σε τέτοια επίπεδα, που να μην γυρίζει το παιχνίδι στο φινάλε.

Πρώτο μέλημα για τον Ολυμπιακό είναι να διατηρηθεί κοντά στο σκορ στα δικά του νεκρά διαστήματα, να ελέγξει τα ριμπάουντ και να βρει λύση απέναντι στον Άντερσεν., χωρίς ωστόσο να αλλάξει τον αμυντικό του προσανατολισμό και να δώσει το δικαίωμα π.χ .στον Μος να επιστρέψει δριμύτερος, όπως συνέβη πέρυσι με τον Χέρστον και τον Γιάριτς. Οι ερυθρόλευκοι όσο περνάει ο χρόνος θα ανεβάζουν ρυθμούς κι εκεί θα φανεί αν Σιένα έχει τον τρόπο βροντοφωνάξει την παρουσία της ή αν όντως δεν μπορεί να ανταπεξέλθει κόντρα στο νέο ερυθρόλευκο αίμα...

 

Τελευταία Νέα