«Ένα κενό για τον Παναθηναϊκό...»

«Ένα κενό για τον Παναθηναϊκό...»

Μιχάλης Στεφάνου
«Ένα κενό για τον Παναθηναϊκό...»

bet365

Ο Γιάκα Λάκοβιτς μιλάει στο gazzetta.gr για το πως νιώθει για τον Παναθηναϊκό, τη «βρώμικη προπαγάνδα εναντίον μου» και τον Ολυμπιακό που μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα...

Τα λαμπερά εγκαίνια της νέας εντυπωσιακής μπουτίκ της Γαλατά συγκέντρωσαν στο "Telekom Arena" σύσσωμες τις ομάδες ποδοσφαίρου και μπάσκετ του τουρκικού συλλόγου. Ο Γιάκα Λάκοβιτς ήταν εκεί κι αφού πόζαρε μπροστά στην φανέλα με το όνομά του μίλησε στο gazzetta.gr και τον απεσταλμένο μας Μιχάλη Στεφάνου για όλα!

-Πώς σχολιάζεις την κατάσταση στον όμιλο λίγο πριν τα πολύ κρίσιμα ματς της 4ης αγωνιστικής.

«Τα πάντα είναι ανοιχτά, εκτός φυσικά από την πρώτη θέση. Η ΤΣΣΚΑ είναι η καλύτερη ομάδα του ομίλου και δεν θα εκπλαγώ να φτάσει στο 6-0. Από κει και πέρα και οι τρεις ομάδες έχουν τις δικές τους πιθανότητες. Η πολύ μεγάλη σε έκταση νίκη του Ολυμπιακού περιέπλεξε κάπως τα πράγματα, αφού είναι πιθανό οι διαφορές να παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο. Θα γίνει μάχη μέχρι το τέλος».

-Η ΤΣΣΚΑ είναι το μεγάλο φαβορί για το τρόπαιο;

«Είναι φαβορί, αλλά εγώ δίνω περισσότερες πιθανότητες στην Μπαρτσελόνα».

-Την πορεία της ομάδας σου, της Γαλατά πώς την κρίνεις;

«Κοίτα, είμαστε μια καινούργια ομάδα, είναι η πρώτη μας χρονιά στην ευρωλίγκα και πιστεύω ότι δεν τα έχουμε πάει άσχημα. Ένα καταπληκτικό κοινό μας συμπαραστέκεται ασταμάτητα και μας σπρώχνει να παλεύουμε όλα τα ματς. Κερδίσαμε τον Ολυμπιακό και είμαστε ζωντανοί».

-Όταν είδες την μπάλα από τα χέρια του Σλούκα να πέφτει στο καλάθι τι σκέφτηκες;

«Δεν μπόρεσα να σκεφτώ τίποτα. Πάγωσα, Μετά από λίγα δευτερόλεπτα ήθελα να σκοτώσω τον συμπαίκτη μου, τον Σιπ που άφησε τον Σλούκα να σουτάρει ανενόχλητος».

-Η γνώμη σου για τον Ολυμπιακό ποια είναι;

«Είναι πολύ σοβαρή ομάδα, παρά το γεγονός ότι έχει χαμηλό μέσο όρο ηλικίας. Ο Σπανούλης είναι το σημείο αναφοράς αλλά και οι υπόλοιποι παίχτες είναι μαχητές και δεν αφήνουν ούτε μια φάση χωρίς να πολεμήσουν. Όλοι έλεγαν ότι ο φετινός Ολυμπιακός θα είναι ένα τίποτα, όμως είδαμε τελικά διαθέτει ένα άκρως ανταγωνιστικό σύνολο χάρη στον Ντούσαν Ίβκοβιτς. Διότι μπορεί ο Ολυμπιακός να έχασε αρκετούς πρωτοκλασάτους παίκτες, αλλά το μεγάλο του όπλο βρίσκεται στον πάγκο. Ο Ίβκοβιτς διαθέτει έναν πολύ ισχυρό χαρακτήρα και τον έχει περάσει στους παίκτες του».

-Πιστεύεις ότι θα μπρέσει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό;

Σίγουρα στους τελικούς παίζει ρόλο και το πλεονέκτημα έδρας και αν το έχει ο Ολυμπιακός του δίνω αρκετές δυνατότητες διότι είναι πολύ δυνατός στην έδρα του φέτος. Ίβκοβιτς έχει χτίσει μια πολύ σκληρή ομάδα που δύσκολα μπορείς να τη νικήσεις;

-Ποια είναι η γνώμη σου για τον Παναθηναϊκό; Μπορεί να υπερασπιστεί τα σκήπτρα του ή θεωρείς ότι έχει αποδυναμωθεί;

Ο Παναθηναϊκός κάθε χρόνο κρατάει όσο μπορεί τον βασικό κορμό του και αυτό τον βοηθάει πάρα πολύ. Δεν χρειάζεται να ψάξει να βρει χημεία ούτε αγωνιστική ταυτότητα. Τα έχει όλα έτοιμα, απλά ο Ομπράντοβιτς προσπαθεί να εντάξει στο σύνολο τους νέους παίκτες. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα για τον Παναθηναϊκό.

-Την Κυριακή παίζουν μεταξύ τους στο ΣΕΦ σε ένα ματς που θα κρίνει την πρώτη θέση. Σου λείπουν καθόλου αυτά τα ντέρμπι;

«Σοβαρά;;; Θα γίνει μεγάλη μάχη! Ναι μου λείπει το αγωνιστικό επίπεδο αυτών των ντέρμπι. Όσο για την ατμόσφαιρα, κι εδώ στην Τουρκία οι οπαδοί είναι πολλοί θερμοί και τα μεγάλα παιχνίδια θυμίζουν πολύ τα ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναίκού».

-Μια και έχει πάει η κουβέντα στο παρελθόν θέλω να σε ρωτήσω κάτι τελευταίο. Μετά από τόσο χρόνια τι συναισθήματα υπάρχουν μέσα σου για τον Παναθηναϊκό;

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα. Νιώθω ένα κενό και είναι κρίμα. Φυσικά δεν ξεχνάω τα τέσσερα υπέροχα χρόνια που πέρασα στον Παναθηναϊκό, αλλά έγιναν πολλά που με πίκραναν. Εγώ ήθελα να μείνω, αλλά κάποιοι άνθρωποι του Παναθηναϊκού έκαναν απίστευτα βρώμικη προπαγάνδα εναντίον μου. Αυτοί ξέρουν ποιοι είναι και τι σκοπούς εξυπηρετούσαν. Δεν θέλω να πω τίποτε άλλο».

 

Τελευταία Νέα