Μπατίστα: «Δεν είναι μόνο ο Σπανούλης»

Μπατίστα: «Δεν είναι μόνο ο Σπανούλης»

Αντώνης Κατσίκης
Μπατίστα: «Δεν είναι μόνο ο Σπανούλης»

bet365

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται την Τετάρτη από την Εφές Αναντολού και όπως δήλωσε στο gazzetta.gr o Oυρουγουανός σέντερ των Τούρκων, Εστεμπάν Μπατίστα, ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα δώσουν το 110% των δυνάμεων τους για τη νίκη.

Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν την προηγούμενη Τετάρτη την ομάδα του Ουφούκ Σαρίτσα με 83-65 και πλέον έχουν το πάνω χέρι για την κατάληψη της δεύτερης θέσης σε έναν όμιλο που φαίνεται πως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα πάρει την πρώτη θέση και από εκεί και πέρα οι δύο τουρκικές (Εφές, Γαλατά) και οι Κυπελλούχοι Ελλάδος θα παλέψουν για το δεύτερο «εισιτήριο» για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Ο 29χρονος σέντερ της Εφές Αναντολού μίλησε στο gazzetta.gr και τόνισε πως παρά την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής, δεν πρέπει κανείς να ξεγράψει την παρέα του.

Την προηγούμενη αγωνιστική ο Ολυμπιακός σας νίκησε και μάλιστα με μεγάλη διαφορά. Τι πρέπει να κάνετε μεθαύριο για να πάρετε τη… ρεβάνς;

«Θα πρέπει να παίξουμε όπως στα πρώτα τρία δεκάλεπτα που παίξαμε στην έδρα τους, αλλά να παίξουμε έτσι και στα σαράντα λεπτά της αναμέτρησης. Επίσης θα πρέπει να βελτιώσουμε την άμυνα μας και γενικά να έχουμε μεγαλύτερη συγκέντρωση. Για εμάς δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης. Θέλουμε μόνο τη νίκη γιατί σε διαφορετική περίπτωση τα πράγματα για εμάς θα γίνουν πάρα πολύ δύσκολα σε ό,τι έχει να κάνει με την πρόκριση στην επόμενη φάση».

Θα προσπαθήσετε να καλύψετε και το -18 από το ματς του ΣΕΦ;

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι η νίκη. Μακάρι να μπορούσαμε να καλύψουμε και τη διαφορά, αλλά το ζητούμενο για εμάς είναι να φύγουμε νικητές από το γήπεδο γιατί αν μπούμε στο ματς με το μυαλό μας στο πως θα καλύψουμε τη διαφορά, τότε θα βάλουμε ένα επιπλέον άγχος στις πλάτες μας και δεν τον χρειαζόμαστε. Μακάρι να παίξουμε τόσο καλά και να καλύψουμε και τη διαφορά, αλλά αυτό ας το σκεφτούμε όταν πια θα έχουμε εξασφαλίσει τη νίκη».

2.40 πληρώνει στην vistabet το διπλό του Ολυμπιακού στην Τουρκία

Συμφωνείς με την άποψη των περισσοτέρων που εκτιμούν ότι ο Βασίλης Σπανούλης είναι… όλος ο Ολυμπιακός;

«Όχι, ο Ολυμπιακός δεν είναι ένας παίκτης, αλλά ένα εξαιρετικό σύνολο και ο ένας παίζει για τον άλλον. Ειδικά μετά τις προσθήκες τον Ντόρσεϊ και Λο έγιναν ακόμη πιο δυνατό σύνολο. Σίγουρα, ο Βασίλης Σπανούλης είναι από τους καλύτερους γκαρντ της Ευρώπης και η απόδοση του επηρεάζει αρκετά το παιχνίδι του Ολυμπιακού, αλλά εμείς θα πρέπει να σταματήσουμε όλα τους τα δυνατά όπλα και να μην επικεντρωθούμε μόνο στον Σπανούλη».

Όλα δείχνουν πως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο και εσείς μαζί με τη «Γαλατά» και τον Ολυμπιακό θα παλέψετε για τη δεύτερη θέση. Που πιστεύεις πως θα κριθεί η συγκεκριμένη… μάχη;

«Νομίζω πως αυτή η αγωνιστική θα κρίνει πολλά. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας όντως έχει ένα μεγάλο αβαντάζ αυτή τη στιγμή και πιστεύω ότι θα είναι αυτή που θα τερματίσει πρώτη και από εκεί και πέρα εμείς οι τρεις θα παλέψουμε για τη δεύτερη θέση. Οι διαφορές θα παίξουν σημαντικό ρόλο και ίσως ο δεύτερος προκριθεί ακόμη και με δύο νίκες, οπότε χρειάζεται μεγάλη προσοχή και μια εκτός έδρας νίκη γι’ αυτόν που θέλει να προκριθεί».

 

Τελευταία Νέα