«Φρένο στον Σπανούλη»

«Φρένο στον Σπανούλη»

Gazzetta team
«Φρένο στον Σπανούλη»

bet365

Το «next big thing» του ρωσικού μπάσκετ, Αλεξέι Σβεντ, μιλά στο gazzetta.gr για την αποψινή μάχη της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

O 23χρονος Ρώσος γκαρντ μίλησε για το ματς της πρεμιέρας του TOP-16 κόντρα στους Κυπελλούχους Ελλάδος και ξεκαθάρισε πως στόχος του ίδιου και των συμπαικτών του είναι να βάλουν... φρένο στον Βασίλη Σπανούλη. Επίσης, ο γκαρντ της ομάδας του Γιόνας Καζλάουσκας εξήγησε γιατί η παρέα του δεν θέλει να την πατήσει όπως οι Μαϊάμι Χιτ.

Τι πρέπει να κάνει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας για να κερδίσει τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ;

Θα πρέπει να κάνουμε τo δικό μας παιχνίδι. Να είμαστε συγκεντρωμένοι στην άμυνα, ειδικά μετά τις αλλαγές στα σκριν και όταν δίνουμε βοήθειες στους συμπαίκτες μας. Επίσης, δεν θα πρέπει να αφήσουμε τον μεγάλο ηγέτη του Ολυμπιακού, Βασίλη Σπανούλη, να βρει ρυθμό και να αποκτήσει τον έλεγχο του παιχνιδιού. Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν έχει τη μπάλα.

Η νίκη του Ολυμπιακού επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας προσφέρεται σε απόδοση 3.70 στην betfair

Ο Ολυμπιακός θα εμφανιστεί στο παρκέ με δύο νέους παίκτες. Τον Τζόι Ντόρσεϊ και τον Έισι Λο. Πιστεύεις πως αυτές οι δύο προσθήκες θα αλλάξουν την εικόνα του; Πόσο δύσκολο είναι να αντιμετωπίζεις μια ομάδα που έχει νέους παίκτες στο ρόστερ της;

O Oλυμπιακός έχασε πολλούς και υπερπολύτιμους παίκτες το καλοκαίρι, οι οποίοι έκαναν σπουδαία δουλειά την προηγούμενη σεζόν. Είναι τρομερό κατά τα γνώμη μου αυτό που έχουν καταφέρει καθώς παρέμειναν σε υψηλό επίπεδο και τώρα προσπαθούν να γίνουν ακόμα πιο δυνατοί. Σίγουρα είναι δύσκολο να καταφέρει να δημιουργηθεί μια ομάδα στα μέσα της σεζόν, αλλά είμαι σίγουρος πως ο κόουτς Ίβκοβιτς θα βρει τη λύση και ο Ολυμπιακός θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο. Και ο Ντόρσεϊ, αλλά και ο Λο, είναι εξαιρετικά έμπειροι παίκτες και γνωρίζουν καλά την Ευρωλίγκα, οπότε δεν νομίζω πως θα έχουν πρόβλημα να προσαρμοστούν.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι μια ομάδα γεμάτη αστέρια. Παίκτες όπως ο Κρστιτς και ο Κιριλένκο είναι αυτοί που κάνουν τη διαφορά και σίγουρα κάνουν την ομάδα να είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Σε βρίσκει σύμφωνο αυτή η άποψη;

Πιστεύουμε στους εαυτούς μας, έχουμε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον και ξέρουμε πως έχουμε τα πάντα για να θεωρούμαστε φαβορί. Αλλά η ιστορία έχει δείξει πως πολλές ομάδες που θεωρούνταν φαβορί, δεν πήραν τον τίτλο. Δεν χρειάζεται να πάμε μακριά. Στους τελικούς του ΝΒΑ, τη σεζόν που τελείωσε, οι Μαϊάμι Χιτ ήταν το απόλυτο φαβορί κόντρα στους Ντάλας Μάβερικς, αλλά όπως ξέρουμε όλοι δεν τα κατάφεραν. Εμείς το ξέρουμε καλά αυτό το συναίσθημα, όταν το 2005 η ΤΣΣΚΑ Μόσχας διέλυσε τους πάντες στην Ευρωλίγκα μέχρι να φτάσει στο Φάιναλ Φορ και εκεί έχασε για πρώτη φορά, μπροστά στο κοινό της. Οπότε δεν χρειάζεται να κοιτάμε τόσο μακριά.

Ποιες ομάδες πιστεύεις πως θα προκριθούν από τον συγκεκριμένο όμιλο;

Θεωρώ πως ο όμιλος μας είναι εξαιρετικά ισορροπημένος. Είναι δύσκολο να κάνει κάποιος τέτοια πρόβλεψη πριν καν αρχίσουν τα ματς. Ελπίζω εμείς να είμαστε η μία από τις δύο ομάδες.

Κάνεις μια καταπληκτική σεζόν μέχρι τώρα. Που οφείλεται αυτό;

Δεν είναι μυστικό. Ο βασικός λόγος είναι το ότι ο κόουτς Καζλάουσκας με εμπιστεύεται. Πιστεύω ήμουν σε θέση να δείξω τα ίδια πράγματα πάνω κάτω μέσα στο παρκέ και τις προηγούμενες σεζόν, αλλά τώρα είμαι πιο ώριμος και πιο έμπειρος και προσπαθώ σκληρά να δικαιώσω τις προσδοκίες των προπονητών μου.

 

Τελευταία Νέα