Επιτακτική ανάγκη να γίνει...Θρύλος

Επιτακτική ανάγκη να γίνει...Θρύλος

Gazzetta team
Επιτακτική ανάγκη να γίνει...Θρύλος

bet365

Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε στο ΤΟΡ 16 απέναντι σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αναντολού Εφές και Γαλατάσαραϊ. Το gazzetta.gr παρουσιάζει τα εμπόδια που βρίσκονται στο δρόμο του.

Η κλήρωση της Βαρκελώνης μόνο χαρμόσυνα νέα δεν επεφύλασσε στην ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Αντίπαλοί του στον ε' όμιλο είναι η πανίσχυρη «ομάδα του στρατού» και δύο τούρκικες ομάδες, που θέλουν να φτάσουν όσο πιο ψηλά με αφορμή το Final Four της Κωνσταντινούπολης.

8.50 πληρώνει στην sportingbet η κατάκτηση της πρώτης θέσης του πέμπτου ομίλου της Ευρωλίγκας από τον Ολυμπιακό

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ

Οι ομάδες της περσινής πρώτης φάσης έκαναν το λάθος να την τσαντίσουν. Κι επέστρεψε πιο δυνατή από ποτέ.

ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ TOP 16: Τερμάτισε με 10-0 στον β' όμιλο. Σε Αθήνα (76-78) και Μπάμπεργκ (78-81) φλέρταρε όσο ποτέ με την ήττα, αλλά εν τέλει πρόσθεσε το όνομά της δίπλα στις επιδόσεις της ίδιας το 2004-05 και της Μπαρτσελόνα το 2009-10.

ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΕΑΝ: Ο περσινός αποκλεισμός στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης την πείσμωσε σε βαθμό που απέκτησε σχεδόν ό,τι καλύτερο κυκλοφορούσε στην αγορά. Ταλέντο, ποιότητα και χρόνος λειτουργούν υπέρ της κι απομένει να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΕΑΝ: Αν ο Αντρέι Κιριλένκο επιστρέψει στο ΝΒΑ, τότε οι πιθανότητές της θα μειωθούν αισθητά, αφού η παρουσία του Ρώσου φόργουορντ την ανεβάζει ένα επίπεδο, όχι πως εν τη απουσία του μπορεί να πετύχει λίγα.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΑΥΤΟ: Από το 2003 μέχρι και το 2010 μέτρησε συνεχόμενες παρουσίες σε Final Fours και 2 κατακτήσεις τροπαίου, που την ανέβασαν στις 6 συνολικά, όσα μετρά κι ο Παναθηναϊκός πίσω από τη Ρεάλ Μαδρίτηε (8).

ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ: Κίμκι και Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης είναι οι μόνες ομάδες που την έχουν υποχρεώσει σε ήττα, έχοντας 5-1 στο ρώσικο πρωτάθλημα (1η) και 7-1 στη VTB League (2η).

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ

Το κίνητρο του Final Four της Πόλης είναι υψηλό για την τούρκικη ομάδα, που θέλει να αφήσει πίσω της τις αλλοπρόσαλλες εμφανίσεις τις πρώτης φάσης και να κάνει ακόμη ένα βήμα πιο κοντά σ' αυτό.

ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ TOP 16: Βρέθηκε σε έναν εξαιρετικά δύσκολο όμιλο με ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Αρμάνι Τζινς Μιλάνο, η Μακάμπι Τελ Αβίβ και η Παρτιζάν. Έστω και αν δυσκολεύτηκε πολύ (5-5) πέρασε στο TOP-16 και αυτό είναι το ζητούμενο.

ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΕΑΝ: Σοβαρευτεί και παίξει βάσει των δυνατοτήτων της. Εκμεταλλευτεί την έδρα της και αναλάβει πρωτοβουλίες ο Σάσα Βούγιασιτς. Αυτό που θέλει είναι να φτάσει στο Φάιναλ Φορ που γίνεται στην... Πόλη της, και από εκεί και πέρα όλα θα πάρουν τον δρόμο τους.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΕΑΝ: Δείξει για ακόμη μια χρονιά... λιγόψυχη. Οι Τούρκοι παρουσιάζονται πάντα δυνατοί στην πρώτη φάση, αλλά όταν αρχίζουν τα δύσκολα, κρύβονται και αποκλείονται. Εάν γίνει και πάλι αυτό, τότε δύσκολα θα φτάσουν μακριά.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΑΥΤΟ: Έχει να εμφανιστεί σε Φάιναλ Φορ μια δεκαετία. Πολλοί λένε πως η συνεργασία της Euroleague με την Turkish Airlines, κάποια στιγμή θα... αποφέρει καρπούς για τις τουρκικές ομάδες. Για να δούμε...

ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ: Στην πρώτη θέση μετά από έντεκα αγωνιστικές με ρεκόρ 10-1. Η ομάδα του Ουφούκ Σαρίτσα δημιουργήθηκε με σκοπό να πάρει το πρωτάθλημα στην Τουρκία και οτιδήποτε λιγότερο θα συνιστά τεράστια αποτυχία.

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ

Η Γαλατάσαραΐ προέρχεται από τον προκριματικό γύρο της διοργάνωσης και το Final Four της Κωνσταντινούπολης αποτελεί πρόκληση για την ίδια.

ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ TOP 16: Το ταξίδι για τη Γαλατάσαραϊ ξεκίνησε από τον προκριματικό γύρο, όπου κατάφερε να εξασφαλίσει την παρθενική της συμμετοχή στους ομίλους της Ευρωλίγκα. Εκεί πήρε σημαντικές νίκες στις έδρες των Πρόκομ κι Ολίμπια, ενώ μία αγωνιστική πριν το τέλος της κανονικής περιόδου είχε «σφραγίσει» στην έδρα της το εισιτήριο των «16».

ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΕΑΝ: Μόνο η πρόκριση στους 16 ήταν σημαντικό βήμα για το συγκρότημα του Οκτάι Μαχμούτι. Το Final Four της Κωνσταντινούπολης σίγουρα είναι μεγάλο κίνητρο, αλλά το να φτάσει εκεί δύσκολο.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΕΑΝ: Η Γαλατάσαραϊ μπορεί να πρόσθεσε παίκτες με εμπειρία στο ρόστερ της, όπως τον Γιάκα Λάκοβιτς, αλλά είναι rookie σε διοργανώσεις υψηλού επιπέδου.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΑΥΤΟ: Η μεγάλη επιτυχία που είχε την περασμένη χρονιά όταν και έφτασαν να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα κόντρα στην Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (4-2) έκαναν τους Τούρκους να ονομάσουν τον Οκτάι Μαχμούτι «Μουρίνιο του μπάσκετ».

ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ: Στην Τουρκία κάνει εξαιρετική πορεία και μετράει μόλις δύο ήττες εντός προγράμματος από Ανταντολού Εφές και Μπεσίκτας.

 

Τελευταία Νέα