Olympiacos can do!

Olympiacos can do!

Gazzetta team
Olympiacos can do!

bet365

Ο Ολυμπιακός σκόρπισε στους... 25 ανέμους την -δύσμοιρη- Καντού και έδειξε ότι μπορεί να παίξει ποιοτικό μπάσκετ. Το gazzetta.gr κάνει τον απολογισμό της χθεσινής νίκης των «ερυθρόλευκων».

Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς έκανε έναν υγιεινό περίπατο, κόντρα στην Καντο,ύ που είχε ήδη εξασφαλισμένη την θέση στο Top-16, και έδειξε ότι οι οπαδοί του μπορούν να ελπίζουν σε καλύτερο μέλλον, δεδομένου ότι υπάρχει και η διάθεση μεταγραφικής ενίσχυσης.

Σταθερά καλή η επίθεση, έπαιξε και άμυνα

Οι «ερυθρόλευκοι» είναι αρκετά παραγωγικοί στην επίθεση όταν αγωνίζονται στο ΣΕΦ και το ματς κόντρα στην ιταλική ομάδα δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Παρότι ο Ολυμπιακός δεν είχε την δημιουργικότητα προηγούμενων αγώνων (12 ασίστ), σκόραρε 86 πόντους με 63% στα δίποντα. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι έπαιξε και καλή άμυνα, δεχόμενος μόλις 61 πόντους. Και μπορεί η Καντού να μην είναι κάτι το ιδιαίτερο από ποιοτικής άποψης, ωστόσο χθες ο Ολυμπιακός την έκανε να φαίνεται σαν ομάδα επιπέδου Α2...

Παρέμεινε σοβαρός μέχρι τέλους

Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς αφού εξασφάλισαν το ροζ φύλλο αγώνα, κυνήγησαν την διαφορά και την πήραν. Μετά το 26-27 της 2ης περιόδου, πάτησαν... το γκάζι και εξαφανίστηκαν. Η διαφορά έπαιρνε ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις καθώς κυλούσε ο χρόνος (+9 στο ημίχρονο, +19 στο 30), ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» δεν χαλάρωσαν και επιδίωξαν να πάρουν την μέγιστη δυνατή διαφορά μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, κάτι αρκετά σημαντικό σε έναν όμιλο που πολλά μπορούν να κριθούν στα goal averages.

Ο V-Span ανέβηκε στο Β', «χείρα βοηθείας» από πολλούς

Ο «συνήθης ύποπτος» Βασίλης Σπανούλης δεν πραγματοποίησε σούπερ εμφάνιση κόντρα στην Καντού αλλά κάτι τέτοιο δεν χρειάστηκε αφού βοήθησαν και οι υπόλοιποι. Ο V-Span «πήρε μπρος» στο 2ο ημίχρονο και σαν τελικό απολογισμό είχε 22 πόντους (8/14 διπ, ½ τριπ, 3/6 βολές) και 5 ασίστ. Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν πολύ καλός με 14 πόντους (5/6 διπ, 4/4 βολές) και 5 ριμπάουντ, ο Κάιλ Χάινς πρόσθεσε άλλη μία θετική εμφάνιση στο ενεργητικό του ενώ ο Λάζαρος Παπαδόπουλος (12π), ο Κεϊλίν Λούκας (10π) και Πέρο Άντιτς έδωσαν σημαντικές λύσεις. Θετική η παρουσία και του Κώστα Σλούκα που πήρε αρκετά λεπτά συμμετοχής.

Έκανε την Καντού «αόρατη», φουλάρει για πρωτιά

Με την χθεσινή εμφάνιση του ο Ολυμπιακός έδειξε ότι αδίκησε τον εαυτό του στο ματς του πρώτου γύρου (σ.σ ήττα με 64-63) απέναντι σε μία ομάδα που είναι μεν σκληρή αλλά πολύ μέτρια ποιοτικά. Χθες η Καντού είχε ως κορυφαίο τον Βλαντιμίρ Μίτσοφ (17π.), οι υπόλοιποι «πελαγοδρομούσαν» και σίγουρα με την εικόνα που παρουσίασε στο ΣΕΦ δεν δικαιολόγησε την πρόκριση της στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Πλέον το επόμενο βήμα για τον Ολυμπιακό είναι να πετύχει το πρώτο «διπλό» στην Ευρωλίγκα καθώς την τελευταία αγωνιστική κοντράρεται με την Νανσί στην Γαλλία. Η γαλλική ομάδα φαίνεται εύκολη υπόθεση μετά την αποχώρηση του Νικολά Μπατούμ, ωστόσο απαιτείται σοβαρότητα καθώς η νίκη μπορεί να του χαρίσει ακόμα και την πρωτιά, σε έναν όμιλο ιδιαίτερα μπερδεμένο.

Τα χθεσινά νούμερα των δύο ομάδων

Ολυμπιακός

Καντού

Δίποντα

29/46 (63%)

21/45 (46.6%)

Τρίποντα

4/12 (33.3%)

2/15 (13.3%)

Ελ. Βολές

16/24 (66.6%)

13/14 (92.8%)

Ριμπάουντ

35 (8+27)

30 (10+20)

Ασίστ

12

9

Κλεψίματα

6

4

Λάθη

10

12

Μπλοκ

3

3

Κερδισμένα Φάουλ

22

22

Συνολική Αξιολόγηση

97

53

 

Τελευταία Νέα