«Δεν είναι μόνο ο Σπανούλης...»

«Δεν είναι μόνο ο Σπανούλης...»

Αντώνης Κατσίκης
«Δεν είναι μόνο ο Σπανούλης...»

bet365

Ο Τζιανλούκα Μπαζίλε μίλησε στο gazzetta.gr για την αναμέτρηση Ολυμπιακός - Καντού (21.00, ΝΣ3), τον Σπανούλη, το απίστευτο τρίποντο που έβαλε στο Μπιλμπάο ενώ προέβλεψε και το ζευγάρι του τελικού της φετινής Ευρωλίγκας.

Πρόκειται για τον πιο έμπειρο παίκτη της φετινής Ευρωλίγκας, αλλά και για το... πρόσωπο της προηγούμενης αγωνιστικής. Με δικό του, απίστευτο τρίποντο στη λήξη του ματς, η Καντού νίκησε με 67-64 εκτός έδρας τη Μπιλμπάο και βρίσκεται ήδη στο TOP-16. Όπως εξήγησε, όμως, ο 36χρονος γκαρντ μιλώντας στο gazzetta.gr, ο ίδιος και η ομάδα του μόνο για τουρισμό δεν έχουν έρθει στη χώρα μας. Επίσης, ο πρώην γκαρντ της Μπαρτσελόνα παραδέχτηκε πως ο Ολυμπιακός δεν είναι μόνο ο Σπανούλης ενώ διηγήθηκε και τα τελευταία... τρελά δευτερόλεπτα με την Καντού.

Όταν άρχιζε η φετινή σας περιπέτεια στην Ευρωλίγκα, περίμενες πως δύο αγωνιστικές πριν το τέλος της πρώτης φάσης θα είχατε ήδη προκριθεί στο TOP-16;

«Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις πως θα εξελιχθεί ένας όμιλος. Αυτό το γκρουπ έδειχνε από την αρχή αρκετά δύσκολο, αλλά υπολογίζαμε πως αν παίρναμε τις νίκες στην έδρα μας, τότε θα είχαμε αρκετές πιθανότητες. Το θέλαμε πολύ και όσο περνούσαν τα ματς, το πιστεύαμε όλο και περισσότερο. Και πλέον φτάσαμε εδώ τώρα και το απολαμβάνουμε. Το ότι έχουμε ήδη προκριθεί, όμως, δεν σημαίνει πως θα είμαστε αδιάφοροι κόντρα στον Ολυμπιακό. Θέλουμε να φτάσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα στον όμιλο και έτσι θέλουμε να πάρουμε ακόμη δύο νίκες μέχρι το τέλος της πρώτης φάσης».

Πιστεύεις πως αν βρείτε τρόπο να σταματήσετε τον Βασίλη Σπανούλη, θα έχετε κάνει αποφασιστικό βήμα για να πάρετε το ματς;

«Νομίζω πως όποιος βλέπει μόνο τον Σπανούλη στον Ολυμπιακό, κάνει λάθος. Ο Ολυμπιακός δεν είναι μόνο ο Σπανούλης, αλλά μια ομάδα συνόλου που έχει πολλούς και καλούς παίκτες με εμπειρία από την Ευρωλίγκα. Γι’ αυτό και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Σίγουρα δεν έχει αρχίσει όπως θα ήθελε στη διοργάνωση, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως μπορεί κάποιος να τον υποτιμήσει. Στην έδρα του έχει το απόλυτο και βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκριση. Γι’ αυτούς το ματς είναι κάτι σαν τελικός, οπότε ξέρουμε ότι θα μπουν στο παιχνίδι πολύ επιθετικά. Εμείς απο τη μεριά μας δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να βρουν ρυθμό, γιατί μετά θα έχουμε πρόβλημα».

Να γυρίσουμε μια εβδομάδα πίσω και να μιλήσουμε για το απίστευτο τρίποντο που έβαλες κόντρα στη Μπιλμπάο. Θες να μας πεις τι σκέφτηκες όταν πήρες τη μπάλα στα χέρια σου;

«Εκείνη την ώρα απλά δεν σκέφτεσαι (γέλια). Πιάνεις τη μπάλα, σημαδεύεις όσο μπορείς και την πετάς. Από μέσα μου είπα απλά “μπες” και μπήκε. Όταν μένουν ελάχιστα δευτερόλεπτα για να κινηθείς και να σουτάρεις, δεν έχεις πολλά περιθώρια να σκεφτείς. Ήμουν τυχερός και μπήκε και έτσι πήραμε το ματς και την πρόκριση στο TOP-16».

Γενικά νιώθετε τυχεροί φέτος στην Καντού, το ρωτάω γιατί πάρα πολλά ματς τα έχετε πάρει στον πόντο;

«Όντως η τύχη μας έχει βοηθήσει, αλλά και εμείς έχουμε δημιοργήσει τις προϋποθέσεις για να συμβεί αυτό. Δεν τα περιμένουμε όλα από την τύχη, αλλά σε κάποια κρίσιμα ματς, ναι, όντως μας βοήθησε. Χωρίς τύχη δεν μπορείς να προχωρήσεις σε μια τόσο σπουδαία διοργάνωση».

Είσαι από τους πιο έμπειρους παίκτες της Ευρωλίγκας. Και σίγουρα μπορείς να δεις πράγματα που άλλοι αυτοί την στιγμή ούτε καν σκέφτονται. Μπορείς να μας πεις ποιες ομάδες θα είναι στο Φάιναλ Φορ της Κωνσταντινούπολης;

«Θεωρώ πως, εάν δεν έχουν συναντηθεί νωρίτερα, Μπαρτσελόνα και ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα είναι το ζευγάρι του τελικού. Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός, ως πρωταθλητής Ευρώπης και πολύ έμπειρη ομάδα, εκτιμώ πως θα είναι και αυτός στο Φάιναλ Φορ. Όσο για την τέταρτη ομάδα, περιμένω πως θα γίνει κάποια έκπληξη και θα είναι ομάδα που δεν περιμένει κανείς».

Η Καντού;

«(Γέλια) Μακάρι...Αλλά θεωρώ πως είναι πολύ δύσκολο. Θα ήταν σπουδαίο κάτι τέτοιο και για εμάς, αλλά και για ολόκληρο το ιταλικό μπάσκετ που προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να βγάλει και άλλη ομάδα στο προσκήνιο πλην της Σιένα. Μακάρι να συμβεί κάτι τέτοιο».

 

Τελευταία Νέα