Ολοταχώς για το τρίτο η Βαλένθια

Gazzetta team
Ολοταχώς για το τρίτο η Βαλένθια
Η Βαλένθια νίκησε με 80-70 τη Λιέτουβος Ρίτας στον πρώτο ημιτελικό του Final Four του EuroCup στη Μόσχα και προκρίθηκε στον τελικό. Η ισπανική ομάδα ετοιμάζεται να πάρει για τρίτη φορά την κούπα.

Η Βαλένθια έχει κατακτήσει δύο φορές το Eurocup στην ιστορία της και τώρα στοχεύει στον τρίτο τίτλο της ιστορίας της. Πλέον, οι Ισπανοί περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλο τους στον αυριανό τελικό (17:30). Ο αντίπαλος θα προκύψει μετά τη διεξαγωγή του δεύτερου ημιτελικού ανάμεσα σε Κίμκι και Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Διαθέτει ποιοτικότερη ομάδα και το απέδειξε στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Ο πάγκος των Ισπανών είναι πιο... βαθύς από τον αντίστοιχο των Λιθουανών, οι οποίοι είδαν βασικούς τους παίκτες να μην είναι σε καλή μέρα. Γι' αυτό και θα αγωνιστούν στον μικρό τελικό.

ΜVP: Ο Μπραντ Νιούλεϊ. Ο Αυστραλός φόργουορντ της Βαλένθια και πρώην παίκτης της Λιέτουβος Ρίτας ήταν ο κορυφαίος για την παρέα του και την οδήγησε στον τελικό. Ο 27χρονος φόργουορντ ήταν εξαιρετικός στην επίθεση, αλλά αυτό που έκανε τη διαφορά ήταν η σπουδαία του άμυνα.

AΦΑΝΤΟΣ: Ο Γιόνας Βαλαντσιούνας. Το παιδί... θαύμα του λιθουανικού μπάσκετ δεν κατάφερε να βοηθήσει ούτε στο ελάχιστο την ομάδα του σε αυτό το πολύ κρίσιμο παιχνίδι. Και αυτό γιατί η Βαλένθια, κάτι που φάνηκε να είναι σχέδιο Περάσοβιτς, τον... σημάδεψε, τον φόρτωσε με 4 φάουλ μέσα σε οκτώ λεπτά και ουσιαστικά τον έθεσε εκτός ημιτελικού. Ο Λιθουανός σέντερ τελείωσε το ματς με τέσσερις πόντους και 1 ασίστ.

ΚΕΥ POINT: Το πρώτο πεντάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου. Η Βαλένθια κατάφερε να προηγηθεί με 16 πόντους (39-23) στο 14', αλλά η Λιέτουβος αντέδρασε και κατάφερε να μειώσει τη διαφορά και μάλιστα με καλάθι του Ρενάλτας Σεϊμπούτις στο 21' να τη ρίξει στο μισό (42-34) και όλα έδειχναν πως οι Λιθουανοί ήταν έτοιμοι για τη μεγάλη επιστροφή στο παιχνίδι. Μέσα σε τρία λεπτά, όμως, οι «νυχτερίδες» έτρεξαν ένα επιμέρους σκορ 9-2 σε και έκαναν το 51-36 βάζοντας ουσιαστικά τέλος στον ημιτελικό.

ΑΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Στο γήπεδο βρέθηκαν, αρχικά, περίπου 2500 φίλαθλοι, εκ των οποίων οι περισσότεροι ήταν φίλοι της Βαλένθια. Όσο πλησίαζε η ώρα για τον δεύτερο ημιτελικό μεταξύ της Κίμκι και της Σπαρτάκ, όλο και περισσότεροι φίλοι των δύο ρωσικών ομάδων έφτασαν στις εξέδρες του Basketball Center Of Moschow Region και το sold out αναμένται σίγουρο... στο επόμενο παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 29-15, 42-32, 61-48, 80-70
Βαλένθια (Περάσοβιτς): Mάρκοβιτς 9 (1), Νιούλεϊ 12 (2), Κλαβέρ 10 (1), Λίστσουκ 3, Φαβεράνι 10, Μαρτίνεθ 6 (2), Πίετρους 8 (1), Ντε Κολό 10 (1), Κέινέρ-Μέντλι 12 (1)
Λιέτουβος Ρίτας (Τζίκιτς): Μπαμπράουσκας 21 (2), Ράις 9, Ρόμπερτς 6, Σεϊμπούτις 15 (1), Σαμαρντζίσκι 2, Κατελίνας 5, Βαλαντσιούνας 4, Ράσιτς 4, Γιομάντας 4

EUROCUP - Final Four 2012 (Κίμκι, Μόσχα)

HMITEΛΙΚΑ 14/4
Bαλένθια-Λιέτουβος Ρίτας 80-70
Κίμκι-Σπαρτάκ Αγ. Πετρούπολης 17:00 (Eurosport)

ΘΕΣΕΙΣ 3-4 15/4
Λιέτουβος Ρίτας-Κίμκι/Σπαρτάκ Αγ. Πετρούπολης 14:30 (Eurosport)

ΤΕΛΙΚΟΣ 15/4
Βαλένθια-Κίμκι/Σπαρτάκ Αγ. Πετρούπολης 17:30 (Eurosport)