Άρης να… φρικΆρης!

Άρης να… φρικΆρης!

Gazzetta team
Άρης να… φρικΆρης!
Ο Άρης... ξέχασε να βγει στο παρκέ κι η Βιλερμπάν τον ανάγκασε σε βαριά ήττα (79-52) στην Γαλλία, στέλνοντάς τον πίσω στην Ελλάδα να αναζητά…. κάμποσα θαύματα.

Μετά και τη νίκη της Ντόνετσκ επί της Κίμκι νωρίτερα, οι Ουκρανοί και οι Ρώσοι έχουν ρεκόρ 3-1 και η Βιλερμπάν με τον Άρη 1-3 με τους «κίτρινους» να έχουν χάσει και τη διαφορά από τους Γάλλους από τον πρώτο αγώνα. Η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή χρειάζεται πλέον να κερδίσει και τα δύο ματς που της απομένουν και μάλιστα να καλύψει και τουλάχιστον μια διαφορά με Ντόνετσκ (-7) ή Κίμκι (-25) ενώ θα χρειαστεί να την ευνοήσουν και τα υπόλοιπα αποτελέσματα στις δύο αγωνιστικές που απομένουν.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Φάνηκε από το ξεκίνημα πως ήθελε πολύ περισσότερο τη νίκη. Μπήκε συγκεντρωμένη στο παρκέ, με πλάνο και σχέδιο και ξεκάθαρο στόχο. Την βοήθησε και ο Άρης σε αυτό καθώς οι «κίτρινοι» ξέχασαν να μπουν στο ματς και έτσι από το ημίχρονο κιόλας είχε γίνει γνωστός ο νικητής.

ΜVP: Ο Χίλτον Άρμστρονγκ έκανε μαγικό παιχνίδι. Και αμυντικά, αλλά και επιθετικά ο ύψους 2.08 σέντερ της Βιλερμπάν ήταν ο κορυφαίος των γηπεδούχων και παίρνοντας την παρέα του από το χέρι την οδήγησε στη νίκη.

ΑΦΑΝΤΟΣ: Ο Χρήστος Ταπούτος. Σίγουρα υπήρχαν και άλλοι παίκτες του Άρη που έπαιξαν άσχημα, αλλά η διαφορά είναι πως από τον αριστερόχειρα φόργουορντ υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις. Ο Ταπούτος ήταν άστοχος και κακός αμυντικά και παρόλο που έμεινε περίπου ένα 20λεπτο στο παρκέ, δεν κατάφερε ποτέ να βρει ρυθμό.

ΚΕΥ POINT: Το πρώτο ημίχρονο ήταν αυτό που έκρινε το παιχνίδι. Το πρώτο εικοσάλεπτο τελείωσε με 39-18 με τον Άρη να μην καταφέρνει να πετύχει διψήφιο αριθμό πόντων σε κανένα από τα δύο πρώτα δεκάλεπτα (σ.σ. από εννιά στο καθένα). Έτσι, οι Γάλλοι ουσιαστικά «κλείδωσαν» το ματς πριν καν αυτό αρχίσει. Για να καταλάβει κανείς πόσο κακοί ήταν επιθετικά οι Θεσσαλονικείς στο πρώτο ημίχρονο, αρκεί να δει ότι στην τρίτη περίοδο μόνο, πέτυχαν 22 πόντους.

ΑΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Αρκετοί ήταν οι φίλοι της Βιλερμπάν που πέρασαν το βράδυ τους στο Αστρομπάλ. Και το χάρηκαν ιδιαίτερα. Δεν συνέβη, όμως, το ίδιο και με τους περίπου 200 φίλους της ομάδας του Βαγγέλη Αλεξανδρή, οι οποίοι είδαν την ομάδα τους να… παραπαίει.

Τα δεκάλεπτα: 23-9, 39-18, 55-40, 79-52
Βιλερμπάν (Πιερ): Άρμστρονγκ 18 (7ριμπ, 1κοψ), Λακόμπ 2, Βέστερμαν 7 (1τριπ, 5ασ), Τζιν-Τσαρλς 8 (1τριπ), Φοφανά, Τζάκσον 11 (1τριπ), Τόμπσον 6, Τίλ 12 (4ριμπ), Γκος 3 (1), Χαριτόπουλος 6 (5ριμπ)
Άρης (Αλεξανδρής): Μαυραιεδής, Κερούς 9 (2τριπ, 6ριμπ), Ταπούτος 5 (1τριπ, 3λαθ), Τσαϊρέλης, Ντέιβις 8, Κρούσιτς 7 (4ριμμπ), Μποχωρίδης, Μπόγρης 4 (4ριμπ), Μόλντροου 7 (1τριπ), Τσαλδάρης 3 (1τριπ), Βεργίνης 7 (1/6τριπ), Δήμας