Που πάει η Εθνική ομάδα;

Που πάει η Εθνική ομάδα;

Που πάει η Εθνική ομάδα;

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για μία συνέντευξη που του έκανε τρομερή εντύπωση, ειδικά με όσα ειπώθηκαν λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει μία προκριματική προσπάθεια της Εθνικής ομάδας.

Από το βράδυ της Κυριακής υπάρχει ένα θέμα που στριφογυρίζει στο μυαλό, θέμα που προέκυψε από μία πολύ ξεχωριστή συνέντευξη.

Στο Open και στην αθλητική εκπομπή της Κυριακής μίλησε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, σε μία συνέντευξη που προσωπικά με καθήλωσε. Η συζήτηση με τους συντελεστές της εκπομπής είχε τεράστιο ενδιαφέρον. Ειδικά όσα είπε ο διεθνής ποδοσφαιριστής για την Εθνική ομάδα.

Τι είπε μεταξύ άλλων;

«Δεν πιέζομαι καθόλου στην ομάδα μου, από θέμα παιχνιδιών, στρες, καθαρά ποδοσφαιρικό και μόλις έρχομαι στην Εθνική πιέζομαι γιατί πραγματικά έχω άγχος».

Γιατί όλα αυτά;

«Γιατί βλέπω κι εγώ ότι πραγματικά κάτι δεν πάει καλά. Και δεν είναι τωρινό, ότι ένα χρόνο υπάρχει αυτό το θέμα. Ναι, έχω μεγάλη πίεση, η μεγαλύτερη πίεση που έχω αυτή τη στιγμή στο ποδόσφαιρο είναι η Εθνική ομάδα».

Τι άλλο;

«Πιστεύω ότι μπορεί να είναι ο τελευταίος χρόνος στην Εθνική. Αν δεν περάσουμε θα είναι ο τελευταίος χρόνος στην Εθνική. Το έχω πάρει απόφαση, είμαι συνειδητοποιημένος. Είμαι και κουρασμένος».

Πάμε παρακάτω…

«Πολλά δεν πήγαν καλά. Το πρόβλημα κυρίως είναι ότι και δεν έχουμε πια το ποδοσφαιρικό επίπεδο που είχαμε παλιά, δεν έχουμε τους παίκτες, την ποιότητα».

Και να ήταν μόνο αυτό…

«Πιστεύω πως στην Ελλάδα ασχολούνται λιγότερο με την Εθνική, για το καλό της, σε σχέση με πριν 7,8-10 χρόνια. Με ό, τι συνεπάγεται».

Αυτά κατά λέξη, γιατί είχαμε και άλλα...

Συζητήθηκε το ότι τη δεδομένη στιγμή και ενόψει των πρώτων αγώνων, δεν παίζει ο Μανωλάς. Λείπει ο αρχηγός Τοροσίδης. Απών ο Πέλκας, το ίδιο και ο Μάνταλος, ενώ ο Χριστοδουλόπουλος και καλά να ήταν, μάλλον θα ήταν απέξω…

Και όχι μόνο…

Όταν πήγε η συζήτηση στο γήπεδο, εκεί και αν δεν υπήρξε απογοήτευση… «Στο ΟΑΚΑ δεν μου αρέσει να παίζω. Το Καραϊσκάκης ήταν έδρα…».

Θυμίζω ότι γι’ αυτό το θέμα προχθές, ο Αναστασιάδης δεν ήθελε καν να μιλήσει, αφού σε κάποια γήπεδα η Εθνική είναι ανεπιθύμητη!

Δηλαδή… συγνώμη.

Μετά από όλα αυτά που λέγονται και ισχύουν, τι ακριβώς περιμένουμε εμείς από την Εθνική ομάδα που ξεκινάει τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Euro;

Προσοχή! Δεν κατηγορώ τον Παπασταθόπουλο για όσα είπε… Είναι βέβαιο ότι έλεγε όσα πιστεύει και σε κάθε περίπτωση είναι μία προσωπικότητα στο χώρο που ξεχωρίζει για όσα κάνει μέσα στα γήπεδα και όσα λέει εκτός αυτών, γιατί εκτός των άλλων δεν λέει τα συνηθισμένα. Τα τετριμμένα…

Από εκεί και πέρα, αν τα βάλεις όλα αυτά που ειπώθηκαν σε μία σειρά, αυτά που ισχύουν δηλαδή, είναι σα να κάνουμε το μνημόσυνο της Εθνικής και γι’ αυτή τη διοργάνωση.

«Δεν έχουμε ποιότητα, δεν έχουμε παίκτες, δεν είμαστε όπως παλιά, δεν υπάρχει ενδιαφέρον, φταίνε όλοι, φταίνε οι παράγοντες, η ΕΠΟ, δεν έχουμε γήπεδο…». Ε, τι έχουμε; Που πάμε;

Αυτό ένιωσα, ήταν κάτι που μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση και το καταγράφω τώρα, όσο πιο… τυπικά μπορώ.

Αλλά…

Σε κάτι τέτοιες καταστάσεις τα καταφέρνει καλύτερα ο Αναστασιάδης… Το έχω γράψει πολλές φορές, παρακολουθώντας τον από το 1997 και μετά. Στα καλά και στα εύκολα και στα… μεγάλα, νιώθω ότι δυσκολεύεται περισσότερο. Κάπου τα χάνει. Εκεί όπου υπάρχουν προβλήματα και ζητήματα εντός αλλά κυρίως εκτός ομάδας, εκεί συσπειρώνει τους παίκτες του και εκεί κάνει θαύματα!

Για να δούμε…

* Επιτέλους ακούστηκε και από μερικούς σοβαρούς ανθρώπους ότι… «η πορεία της Εθνικής στα προκριματικά του μουντιάλ δεν ήταν αποτυχημένη». Η ομάδα του Σκίμπε εκεί τα πήγε καλά, τερματίζοντας δεύτερη μπροστά από τη Βοσνία. Επιτέλους το παραδέχθηκαν και αυτό.

Όπως επιτέλους, τώρα, καταλαβαίνουμε πόσο μεγάλες ήταν οι πορείες επί Ρεχάγκελ και Σάντος. Τότε που πολλές μπαλαδόφατσες έλεγαν… «μα δεν παίζουμε ωραία».

* Το ότι (μεταξύ άλλων) ο Παπασταθόπουλος εξέθεσε κάτι διαιτητοπατέρες που «έπρεπε» να πουν ότι ο Άκπομ έκανε φάουλ στο 50΄ του αγώνα στο Αγρίνιο πριν σκοράρει για το 0-1, φυσικά και δεν το ξεχνάω: «Αυτά δεν είναι φάουλ» λέει αυτός που παίζει στο κορυφαίο επίπεδο και γι’ άλλη μία φορά ο Έλληνας φίλαθλος κατάλαβε πολλά για όσα γίνονται, αλλά και για όσα λέγονται…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.