Μπουφόν: «Ραντεβού στη Βραζιλία»

Μπουφόν: «Ραντεβού στη Βραζιλία»

Μπουφόν: «Ραντεβού στη Βραζιλία»

bet365

Με μια γραπτή του δήλωση ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν αποθέωσε τον Τσέζαρε Πραντέλι και τους συμπαίκτες του στην εθνική ομάδα και έδειξε αισιόδοξος για το μέλλον της Ιταλίας.

Μία μέρα μετά το τέλος του Euro ο αρχηγός της Σκουάντρα Ατζούρα ανέφερε τα ακόλουθα σε γραπτή δήλωση του.

«Θα ξεκινήσω δίνοντας σας ένα νέο ραντεβού: Βραζιλία 2014... Ή μάλλον Βραζιλία 2013 για το κύπελλο Συνομοσπονδιών. Θέλω να είμαι εκεί και θα είμαι. Σας μίλησα για ένα όνειρο πριν δύο μέρες. Αυτό το όνειρο δεν το πραγματοποιήσαμε χθες αλλά συνεχίζεται. Ωριμάσαμε πολύ ως ομάδα αυτόν τον μήνα, δουλέψαμε πολύ και βελτιωθήκαμε πολύ σε σχέση με την εικόνα που παρουσιάσαμε στο Μουντιάλ του 2010. Ωριμάσαμε και ξέρουμε ότι είμαστε ξανά μια ομάδα. Μια ομάδα που έχρισε έναν μεγάλο αρχηγό. Δεν είμαι εγώ αυτός. Είναι ο Τσέζαρε Πραντέλι. Πρώτα δάσκαλος και μετά προπονητής. Πρώτα άνθρωπος με αξίες, αρχές και μετά όλα τα άλλα.

Η πραγματική έκπληξη δεν ήταν ότι ο Κασίγιας σήκωσε το κύπελλο μετά το τέλος του τελικού. Η έκπληξη ήταν, για τους περισσότερους, ότι στον τελικό ήμασταν εμείς. Το ξέρουμε ότι οι Ισπανοί είναι καλύτεροι αυτή τη στιγμή αλλά είμαι ήρεμος γιατί ξέρω ότι όλοι μας δώσαμε τα πάντα. Ακόμη και όσοι δεν αγωνίστηκαν ούτε για ένα λεπτό. Κουρασμένοι, δακρυσμένοι, με το μετάλλιο του δεύτερου στον λαιμό αλλά με γνώση ότι από την αρχή του Euro ως το τέλος δώσαμε τα πάντα. Αυτό δεν είναι ήττα, επομένως.

Φτάσαμε στο Κίεβο για τον τελικό με τις πιο όμορφες σκέψεις. Φτάσαμε στο Κίεβο και είδαμε χιλιάδες οπαδούς να μας υποστηρίζουν. Αυτή είναι η νίκη μας. Το γεγονός ότι εκατομμύρια Ιταλοί ήταν ξανά στις πλατείες για να δουν την εθνική, το γεγονός ότι πάρα πολλοί σε όλο τον κόσμο αγάπησαν ξανά την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ιταλίας. Δε θέλω να ξέρω ότι έστω ένας οπαδός μας είναι λυπημένος σήμερα. Ολοι πρέπει να έχουν το κεφάλι ψηλά γιατί εμείς το έχουμε. Αυτό το κύμα μας παρέσυρε... Το επόμενο όμως όχι.

Ηταν τιμή για μένα να δουλέψω και να αγωνιστώ σε αυτό το Euro με αυτούς τους συμπαίκτες. Ποδοσφαιριστές που ξέρουν την αξία του να αντιπροσωπεύεις την Ιταλία. Σας ευχαριστώ παιδιά για όσα μου δώσατε, ευχαριστώ τη ζωή που μου έδωσε την ευκαιρία να είμαι αρχηγός τους... Τζίτζι».

 

Τελευταία Νέα