Γερμανία-Ιταλία ΤΑ ΚΛΑΣΙΚΑ (vids)

Γερμανία-Ιταλία ΤΑ ΚΛΑΣΙΚΑ (vids)

bet365

Το gazzetta.gr συγκέντρωσε τα τέσσερα πιο εντυπωσιακά μεταξύ τους μεγάλα παιχνίδια. Για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται μεσήλικες και... παππούδες.

Πρόκειται για το ευρωπαϊκό clasico. Κάτι σαν το Αργεντινή-Βραζιλία της Νότιας Αμερικής. Είναι οι χώρες με τα περισσότερα τρόπαια. Γερμανία και Ιταλία έχουν κοντραριστεί συνολικά 30 φορές σε φιλικά και επίσημα. Θα μπορούσε να πει κανείς πως η Σκουάντρα Ατζούρα έχει πελατειακή σχέση με τα Πάντσερ, μιας και δεν έχει ηττηθεί ποτέ από αυτά σε μεγάλη διοργάνωση. Γενικά πάντως η Ιταλοί μετρούν 14 νίκες, οι Γερμανοί επτά και οι ισοπαλίες είναι εννέα (45-34 τα γκολ υπέρ των Ιταλών).

Θα σκοράρουν και οι δύο ομάδες στον αγώνα Γερμανία-Ιταλία; 2.05 πληρώνει στη vistabet

ΙΤΑΛΙΑ-ΔΥΤ. ΓΕΡΜΑΝΙΑ 4-3 (ημιτελικός Μουντιάλ 1970)
Αν και οι περισσότεροι θυμούνται περισσότερο τον τελικό, όπου η Βραζιλία διέλυσε (4-1) την Ιταλία, ο ημιτελικός σε εκείνο το Μουντιάλ του 1970 ήταν ίσως το κορυφαίο ματς στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων. Αλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι ονομάστηκε «ο αγώνας του αιώνα». Κρίθηκε στην παράταση, όπου οι παίκτες των δύο ομάδων ίσα που δεν λιποθύμησαν από την υπερπροσπάθεια στο υψόμετρο και τη ζέστη στο στάδιο «Αζτέκα» της Πόλης του Μεξικού.

Ο Ρομπέρτο Μπονισένια έβαλε μπροστά τους Ιταλούς (8'), με τον Καρλ Χάιντς Σνέλινγκερ να τους κλέβει την χαρά ακριβώς στο 90', ισοφαρίζοντας σε 1-1. Στην παράταση έμελλε να γίνει χαμός με απίστευτες ανατροπές. Ο Γκερντ Μίλερ (94') έκανε το 2-1, ο Ταρκίσιο Μούρνιτς ισοφάρισε (98'), ο Τζίτζι Ρίβα έκανε το 3-2 (104') και ο Μίλερ ισοφάρισε εκ νέου (110'). Ωστόσο, ένα λεπτό αργότερα, ο Τζιάνι Ριβέρα χάρισε τη νίκη στη Σκουάντρα Ατζούρα, η οποία πλήρωσε το τίμημα στον τελικό, όπου ψόφια πλέον υποτάχθηκε στις ορέξεις του Πελέ και της παρέας του.




ΙΤΑΛΙΑ-ΔΥΤ. ΓΕΡΜΑΝΙΑ 3-1 (τελικός Μουντιάλ 1982)
Ηταν από τις πλέον εμφατικές νίκες σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η Ιταλία αν και αγκομαχούσε στο ξεκίνημα της διοργάνωσης, ξαφνικά έκανε πλάκα με «τριάρες» σε Βραζιλία και Γερμανία. Στο μεγάλο ματς, ο Πάολο Ρόσι (57') σχεδόν μπήκε και ο ίδιος με τη μπάλα στα δίχτυα, για να ακολουθήσουν ο Μάρκο Ταρντέλι (69') με τον αξέχαστο πανηγυρισμό του και ο Αλεσάντρο Αλτομπέλι (81'). Οταν μείωσε ο Πολ Μπράιτνερ (83') τα πάντα είχαν κριθεί.




ΔΥΤ. ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ 1-1 (όμιλος EURO 1988)
Αμφότερες παρουσιάστηκαν με πολύ νεανικές ομάδες. Για ακόμα μία φορά οι Ιταλοί άνοιξαν το σκορ με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι (52') και τον Αντρέας Μπρέμε (56') να ισοφαρίζει με έμμεσο φάουλ σε ένα απολύτως ισορροπημένο παιχνίδι. Ηταν το εναρκτήριο ματς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Γερμανίας και οι δύο χώρες ήταν αυτές που πέρασαν τελικά από τον Α' όμιλο, για να ηττηθούν στα ημιτελικά από Ολλανδία και Σοβιετική Ενωση αντίστοιχα.




ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ 0-2 (ημιτελικός Μουντιάλ 2006)
Στο δικό της Μουντιάλ η Γερμανία έχασε και πάλι από τους Ιταλούς. Τούτη τη φορά το πάλεψε στα ημιτελικά, αλλά στα τελευταία λεπτά της παράτασης τα φαλτσαριστά πλασέ των Φάμπιο Γκρόσο (119') και Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο (121') σκότωσαν τα Πάντσερ που δεν πρόλαβαν καν να καταλάβουν τι τους συνέβη. Η Ιταλοί πήγαν τελικό και το σήκωσαν.

 

Τελευταία Νέα