Δέλλας: «Ακόμα δεν μπορώ να το εξηγήσω!»

Gazzetta team
Δέλλας: «Ακόμα δεν μπορώ να το εξηγήσω!»

bet365

Ο Τραϊανός Δέλλας παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA, όπου θυμήθηκε το «θαύμα» της Πορτογαλίας και την κατάκτηση του Euro 2004 από την Ελλάδα.

«Το 2004, η Ελλάδα προκάλεσε ένα από τα μεγαλύτερα σοκ στην ιστορία του ποδοσφαίρου, κερδίζουν την οικοδέσποινα του EURO, Πορτογαλία, στον τελικό της Λισαβόνας και παγώνοντας ολόκληρη την Ευρώπη». Με αυτόν τον τρόπο ξεκινάει η επίσημη ιστοσελίδα της UEFA το θέμα στον Τραϊανό Δέλλα, ο οποίος απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούν τον θρίαμβο της Πορτογαλίας.

Αναλυτικά, ο αμυντικός της ΑΕΚ δήλωσε:

Για το παιχνίδι με αντίπαλο την Ρωσία: «Νομίζω ότι πολλοί πίστεψαν ότι το παιχνίδι κόντρα στην Ρωσία θα ήταν το τελευταίο μας στη διοργάνωση. Ήταν πολύ δύσκολο».

Για τη χαμένη ευκαιρία του Κιριτσένκο (87’) να σκοράρει στο παιχνίδι με την Ρωσία, κάτι το οποίο θα σήμαινε τον αποκλεισμό της Εθνικής μας από τη συνέχεια της διοργάνωσης: «Αν η Ρωσία είχε σκοράρει σε εκείνο το ματς, θα ήμασταν εκτός EURO. Παρά το γεγονός ότι κράτησε μόνο μερικά λεπτά, ήταν από τις πιο δύσκολες στιγμές που είχα ως ποδοσφαιριστής».

Για τον αρχηγό της Εθνικής, Θοδωρή Ζαγοράκη: «Με το πάθος του και τη δύναμή του ενέπνευσε την ομάδα και μας έδωσε το κουράγιο να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο. Όπως εμείς, ήθελε το όνομά του να γραφτεί στην ποδοσφαιρική ιστορία, κάτι το οποίο, τελικά, καταφέραμε να κάνουμε».

Για το γκολ επί της Τσεχίας: «Νομίζω ότι δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω κάτι σαν κι αυτό. Ακόμα και με την ελληνική γλώσσα, η οποία είναι μία από τις πιο πλούσιες. Η στιγμή που μοιραστήκαμε όλοι – ακόμα και αυτοί που παρακολούθησαν το παιχνίδι από την τηλεόραση – πιστεύω ότι είναι από μόνη της μια ιστορία για να λέμε πως αισθανθήκαμε».

Για τη νίκη επί της διοργανώτριας, Πορτογαλίας, στον τελικό: «Ακόμα δεν μπορώ να εξηγήσω τι ακριβώς έγινε. Αυτό που αισθάνομαι είναι ότι καταφέραμε κάτι πολύ μεγάλο και σοβαρό όχι μόνο για μας, αλλά για ολόκληρη τη χώρα, η οποία δεν είχε ζήσει ποτέ ξανά ανάλογη εμπειρία όπως αυτή».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα