Έτοιμες να… διαλύσουν το Γκίνες (pics)

Αντώνης Κατσίκης
Έτοιμες να… διαλύσουν το Γκίνες (pics)

bet365

Για τα κορίτσια του Αθηναϊκού «ήττα» είναι γράμμα στην αλφάβητο. Μετά την είσοδο στο βιβλίο Γκίνες , οι…Fantastic-5, μέσω του gazzetta.gr, βάζουν στόχο νέα τρελά ρεκόρ προς κατάρριψη .

Το προηγούμενο Σάββατο (18/2) η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Αθηναϊκού νίκησε 82-61 εκτός έδρας τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου και έφτασε τις 91 συνεχόμενες νίκες εντός συνόρων καταρρίπτοντας έτσι το ρεκόρ συνεχόμενων νικών που κρατούσε το κολέγιο του Κονέκτικατ. Και ήδη το έχει διευρύνει μιας και χθες οι νταμπλούχες Ελλάδος (σ.σ. αγωνιζόμενες με πολλές Νεάνιδες σεβόμενες τα οικονομικά προβλήματα της αντιπάλου) νίκησε και τη ΦΕΑ ΝΦ-ΝΧ και πλέον μετράει 92 νίκες. Οι «Fantastic-5» του Αθηναϊκού (Καλέντζου, Χατζηνικολάου, Λύμουρα, Κεχαγιά, Χαλικιά) που βρίσκονται στην ομάδα του Βύρωνα από την πρώτη μέρα που… άρχισε να γράφει το κοντέρ μίλησαν στο gazzetta.gr κρατώντας ένα βιβλίο Γκίνες στο χέρι και βάζοντας νέους στόχους. Ποιοι είναι αυτοί; Ζητήσαμε από τα πέντε κορίτσια του Αθηναϊκού να μας πουν ποιο άλλο ρεκόρ Γκίνες θα ήθελαν να σπάσουν και οι απαντήσεις ήταν τουλάχιστον απολαυστικές.


Η Ζωή θέλει καταδύσεις

Η Ζωή Κεχαγιά θα μπορούσε να ισχυριστεί πως ήδη έχει σπάσει άλλο ένα ρεκόρ Γκίνες. Και αυτό γιατί στο ματς με τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου, δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της αναμέτρησης, έβαλε ένα τρίποντο που δεν πρέπει να έχει μπει ξανά στα χρονιά του γυναικείου μπάσκετ. Σουτ από τη μία μεριά του γηπέδου στην άλλη και μάλιστα με το ένα χέρι (!!!) και η μπάλα κατέληξε στο καλάθι του Κρόνου Αγίου Δημητρίου χωρίς καν να αγγίξει τη στεφάνη. Για ελάχιστα δέκατα το καλάθι κρίθηκε εκπρόθεσμο, αλλά πόσες κοπέλες πάνω στη γη θα μπορούσαν να το κάνουν έστω και σε προπόνηση; «Απλά σημάδεψα και πέταξα τη μπάλα και παρακολουθώντας την τροχιά της από μέσα μου “μέσα” και μπήκε (γέλια)» είπε η 32χρονη γκαρντ των νταμπλούχων Ελλάδος όταν της είπαμε να μας μιλήσει γι’ αυτό το απίστευτο σουτ. Όσο για το ποιο άλλο ρεκόρ θα ήθελε να σπάσει, η γκαρντ του Αθηναϊκού δεν το σκέφτηκε και πολύ όταν πήρε στα χέρια της το βιβλίο Γκίνες. «Αυτό του Γκάρι Χαντ, ο οποίος στις 8 Αυγούστου του 2010 εκτέλεσε την πρώτη κατάδυση από βάραθρο τρέχοντας και έκανε τέσσερις μπροστινές τούμπες και δύο περιστροφές πηδώντας από ύψος 26.8 μέτρα». Σε ό,τι έχει να κάνει τώρα με το ρεκόρ του Αθηναϊκού, η 32χρονη γκαρντ είπε πως «αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια που έπαιξαν στην ομάδα αυτά τα 4 χρόνια. Σε όσες ήταν στην πρώτη νίκη, σε όσες κατά τη διάρκεια και σε όσες ήταν παρούσες και στις 91 νίκες, σε όλες. Σίγουρα για μας τις πέντε που είμαστε οι πιο παλιές και έχουμε στηρίξει την ομάδα τόσα χρόνια είναι κάτι ακόμα πιο σημαντικό και το χαιρόμαστε παραπάνω. Είναι μεγάλη στιγμή και για μας, αλλά και για τον σύλλογο. Χαιρόμαστε που γράψαμε ιστορία, αλλά δεν σταματάμε εδώ. Θέλουμε να συνεχίσουμε να νικάμε και σίγουρα ο πρόεδρος μας βάλει σύντομα τον επόμενο στόχο. Ο Αθηναϊκός είναι κόσμημα για το γυναικείο μπάσκετ και μακάρι το παράδειγμά του να το ακολουθήσουν κι άλλες ομάδες στην Ελλάδα, προκειμένου να γίνει πιο ισχυρό το πρωτάθλημα».

Η Όλγα θα ξεπεράσει και τον Pappas


Μόλις η Όλγα Χατζηνικολάου είδε το βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες είπε αμέσως αυτό που σκέφτηκε. «Δηλαδή θα είμαστε και εμείς στο επόμενο; Πω, πω, ακόμη δεν μπορώ να πιστέψω τι καταφέραμε». Στη συνέχεια και όταν της ζητήσαμε να μας πει ποιο άλλο ρεκόρ Γκίνες θα ήθελε να σπάσει, αφού έψαξε λίγο το βιβλίο, το μάτι της έπεσε εκεί που... δεν έπρεπε. Το κορμί της δεν το μαρτυρά, αλλά η 30χρονη φόργουορντ έχει μεγάλη αδυναμία στο φαγητό, οπότε το μάτι της καρφώθηκε αμέσως στην κατηγορία με τα ρεκόρ που αφορούν το φαγητό. «Α, δεν ήξερα πως υπάρχουν και τέτοια ρεκόρ» είπε αρχικά η διεθνής φόργουορντ πριν καταλήξει στην επιθυμία της. «Θα ήθελα να σπάσω το ρεκόρ της δημιουργίας της μεγαλύτερης πίτσας στον κόσμο. Και ύστερα να προσπαθήσω να τη φάω (γέλια)» είπε η γκαρντ/φόργουορντ του Αθηναϊκού που θέλει να ξεπεράσει τον Αμερικανό John Pappas, ο οποίος έχει δημιουργήσει την μεγαλύτερη πίτσα του κόσμου. Πρόκειται για μια τετράγωνη πίτσα πλάτους 1,37 μ. και είναι η μεγαλύτερη εμπορικά διαθέσιμη πίτσα. Μια πίσα που μπορεί να ταΐσει 100 άτομα. Σε ό,τι έχει να κάνει με το μεγάλο επίτευγμα της παρέας της, η Όλγα Χατζηνικολάου τόνισε πως «είναι κάτι πολύ μεγάλο αυτό που καταφέραμε και γενικά πολύ σημαντικό για το γυναικείο μπάσκετ γεγικότερα. Αυτή τη στιγμή νιώθω πολύ χαρούμενη και περήφανη. Μου αρέσει που έδωσα χαρά στον πρόεδρο, κ. Χαρδαλια, ο οποόπς έχει κάνει πάρα πολλά όλα αυτά τα χρόνια, για την ομάδα». Όσο για τον επόμενο, εντός παρκέ, στόχο, η διεθνής φόργουορντ τόνισε με νόημα.« Θέλουμε να εκατοστίσουμε τις νίκες μας. Αυτή η ομάδα έχει δείξει πως δεν έχει ταβάνι και εμείς δεν κουραζόμαστε να κερδίζουμε. Από εμάς εξαρτάται. Μακάρι να τις χιλιάσουμε και να πάμε όσο ψηλότερα γίνεται».

Η Τούλα έχει… αθλητική τρέλα

Η αρχηγός του Αθηναϊκού, Τούλα Καλέντζου, όταν πήρε το βιβλίο Γκίνες στα χέρια της να το… μελετήσει, σταμάτησε στη σελίδα 264. Και αυτό γιατί επάνω-επάνω έγραφε η κατηγορία των ρεκόρ «αθλήματα, αθλητική τρέλα». Και απευθυνόμενη προς τις συμπαίκτριες της η 33χρονη γκαρντ είπε: «ωπ, εδώ είμαι εγώ». Τι θέλει να κάνει η διεθνής πλέι μέικερ για να μπει… ξανά στο βιβλίο Γκίνες; «Θέλω να ξεπεράσω αυτό με τις περισσότερες νίκες ανθρώπου εναντίον αλόγου. Θέλω να σπάσω όλα τα ρεκόρ που αφορούν νίκες. Θέλω να νικάω συνέχεια (γέλια)» είπε η διεθνής γκαρντ που διάβασε πως μόνο δύο δρομείς έχουν νικήσει τους αναβάτες στον Μαραθώνιο Ανθρώπου εναντίον Αλόγου. Έτσι θέλει και αυτή να κάνει τη δική της νίκη. Σε ό,τι έχει να κάνει τώρα με το απίστευτο ρεκόρ της ομάδας του Αθηναϊκού, η Καλέντζου τόνισε μιλώντας στο gazzetta.gr πως «μακάρι να είμαστε υγιείς και να το διευρύνουμε το ρεκόρ. Πρόκειται για μια επιτυχία που ανήκει σε όλα τα κορίτσια που έχουν φορέσει τη φανέλα της ομάδας αυτή την τριετία και φυσικά στον πρωτομάστορα και στυλοβάτη της προσπάθειας αυτής τον κ. Νίκο Χαρδαλιά. Ακόμη δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι έχουμε καταφέρει και νομίζω πως θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να καταλάβουμε το μέγεθος της επιτυχίας. Εμείς είχαμε τη χαρά και την τιμή να αγωνιζόμαστε στην ομάδα τη δεδομένη στιγμή. Είναι ιστορικό ρεκόρ όχι μόνο για τον Αθηναϊκό και το γυναικείο μπάσκετ αλλά για όλη την Ελλάδα. Είναι τιμή και χαρά για εμάς που σημειώσαμε αυτό το ρεκόρ».

Η Λολίτα και τα τατουάζ

Η Λολίτα Λύμουρα φάνηκε να είναι η πιο κατασταλαγμένη από τις… fantastic-5 του Αθηναϊκού. «Έχει κάτι που αφορά τα τατουάζ» ρώτησε όταν πήρε το βιβλίο Γκίνες στα χέρια της και στη σελίδα 81 του βιβλίου πήρε την απάντηση της. Η Ιζομπέλ Βάρλεϊ έχει καλύψει το 93% του κορμιού της με τατουάζ και η 26χρονη γκαρντ των νταμπλούχων Ελλάδος θέλει να την ξεπεράσει. «Μου αρέσουν τα τατουάζ πολύ. Και αν είχα την δυνατότητα να σπάσω ακόμη ένα ρεκόρ, αυτό θα ήταν της Ιζομπέλ με τα τατουάζ». Όσο γι’ αυτό που ήδη έσπασε η διεθνής γκαρντ και η παρέα της, η «Λουλού» παραδέχτηκε πως «δεν ήταν καθόλου εύκολο. Και κοιτώντας πίσω στον χρόνο συνειδητοποιώ πως κάναμε πολλές θυσίες για να καταφέρουμε. Είμαστε πολύ χαρούμενες, είναι ένα μεγάλο κατόρθωμα όχι μόνο για τον Αθηναϊκό αλλά κι για όλους ασχολούνται με το γυναικείο μπάσκετ. Ταβάνι δεν υπάρχει, συνεχίζουμε και πάμε για το δικό μας ρεκόρ αήττητες και συνεχίζουμε. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλες τις παίκτριες και τους προπονητές που έχουν περάσει από τον Αθηναϊκό και ειδικά στους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από την ομάδα, τη διοικούσα επιτροπή και το στυλοβάτη αυτής της προσπάθειας που είναι ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς».

Η Κατερίνα τρέχει… με χίλια στον πάγο

Η Κατερίνια Χαλικιά εμφανίστηκε στο γήπεδο αγκαλιά με τον πανέμορφο γιο της και γι’ αυτό δώσαμε πρώτα τον λόγο στον μικρό. «Κατάλαβες γιατί ήρθε σήμερα εδώ η μαμά σου, ξέρεις τι έχει καταφέρει;» τον ρωτήσαμε για να πάρουμε αμέσως απάντηση «ναι, μπήκε στο Γκίνες». Όσο εμείς μιλάγαμε με τον μικρό, η 33χρονη φόργουορντ ξεφύλλιζε το βιβλίο Γκίνες. «Το βρήκα» είπε σε κάποια στιγμή και συνέχισε «αυτό θέλω να κάνω δείχνοντας μας στη σελίδα 179 το ταχύτερο αυτοκίνητο που έτρεψε ποτέ σε πάγο». Πρόκειται για το ρεκόρ που έχει ο Φινλανδός Γιάν Λαϊτίνεν που οδήγησε αυτοκίνητο στον πάγο με μέση μέγιστη ταχύτητα 33,61 χλι.ώρα σε ένα οδικό τμήμα μήκους 13 χιλιομέτρων στον Κόλπο της Βοθνίας, Ούλου, στη Φιλανδία. «Έχω τρέλα με τα αυτοκίνητα και την ταχύτητα, οπότε αυτό θέλω να καταρρίψω». Τώρα γι’ αυτό που ήδη κατέρριψε είπα πως «είναι κάτι το απίστευτο. Αυτά που έχουμε ζήσει αυτά τα τρία χρόνια απλά δεν περιγράφονται και τα κρατάω όλα. Κρατάω το ξεκίνημα της πορείας που ήταν τα πρωταθλήματα, μετά την κατάκτηση του Eurocup και το Triple Crown που ήταν για μένα κάτι το πρωτόγνωρο, κάτι το φανταστικό. Μετά είναι το ρεκόρ των 80 νικών που είχε ο φοβερός και τρομερός Άρης και φυσικά οι 91 σερί νίκες που πλέον έγιναν 92. Και συνεχίζουμε. Αυτή η ομάδα δεν έχει ταβάνι. Και θέλω να πω και κάτι ακόμα. Αυτή η επιτυχία ανήκει σε όλους όσους βρέθηκαν στον Αθηναϊκό αυτά τα τρία χρόνια και φυσικά στον κ. Νίκο Χαρδαλιά που είναι δίπλα μας από την πρώτη στιγμή. Και στα δύσκολα και στα εύκολα. Και στις χαρές και στις λύπες».

 

Τελευταία Νέα